Skip to content

Høstblomstrende villblomster vi elsker

3 de november de 2022

Enten vi møter på en flekk med markblomster i en skog et sted eller planlegger en tur til Lady Bird Johnson Wildflower Center i Austin, Texas, er vi alltid glade for å møte markblomster. De er hardføre blomstrende som spirer der de er plantet, og de legger til en spredning av vakre blomsterhoder selv i miljøer der andre planter synes det er vanskelig å vokse. Avhengig av plantearten, kan du finne villblomster som vokser vilt når som helst på året. De virker spesielt spesielle om høsten når bladene faller og grenene vokser nakne. Små blomster i assorterte farger lyser opp landskapet og gir en infusjon av jubel. Det må ha vært hva Lady Bird Johnson, den tidligere førstedamen og navnebroren til Texass botaniske hage, hadde i tankene da hun kalte villblomster «de ting av [her] hjerte.» Når vi ser høstblomstrende markblomster, kan vi ikke annet enn å være helt enig.

Anemone

Anemone Anemonearter som trives i delvis skygge inkluderer enganemone (Anemone canadensis), anemone hybrider (Anemone x hybrida), skogsanemone (Anemone nemorosa)og grapeblad anemone (Anemone tomentosa).

Engletrompet

Engletrompet

Brugmansia Tropiske blomster og stort, frodig løvverk er visittkortene til Brugmansia arter, også kjent som engletrompet.

Asklepias

Asklepias

Asclepias Disse sommerblomstrende plantene er klassifisert som milkweeds på grunn av deres melkeaktige saft.

Coneflower

Coneflower

Echinacea Disse lettdyrkede plantene trives i full sol og blomstrer i et bredt spekter av nyanser.

Coreopsis

Coreopsis

Coreopsis Disse blomstene kommer i en rekke former og fargetoner, inkludert hybrider, Coreopsis grandiflora, Coreopsis tinctoria, og Coreopsis tripteris.

Euphorbia

Euphorbia

Euphorbia

Euphorbia corollata og Euphorbia roemeriania produserer langvarige blomster og er også kjent som spurges.

Lobelia

Lobelia

Lobelia

Lobelia cardinalis og Lobelia siphilitica er hjemmehørende i det østlige USA; førstnevnte produserer piggete røde blomster i sommermånedene og sistnevnte har hvite eller knallblå blomster.

Phlox

Phlox

Phlox Disse delikate blomstene blomstrer ut i et spekter av nyanser, inkludert hvitt, lilla, blått, rødt og rosa.

Rudbekia

Rudbekia

Rudbekia Denne slekten av solhatt inkluderer svartøyde Susan, stor solhatt og snittblad.

Tansy

Tansy

Tanacetum Visittkortene til disse plantene, som vokser best i full sol med vanlig vann, er avrundede, knapplignende, lyse gylne blomsterhoder.

Tistel

Tistel

Echinops Disse plantene har attraktivt, grågrønt løvverk, og blomsterhodene deres er klodeformede og ligner fulle, blå nåleputer.

Ryllik

Ryllik

Achillea Disse vakre plantene produserer dypt aromatisk løvverk og blomstrer ut med delikate hvite blomster i sommermånedene.