Skip to content

Husplanter For Kjølerom

19 de februar de 2021

Vinteren er en vakker årstid, men de kalde temperaturene kan være litt harde på inneplanter. Ingen grunn til å fortvile. Det er mange varianter av planter for kjølerom som tåler det nippy været.

Lær om de fantastiske typene kaldtolerante potteplanter som vil lyse hjemmet ditt til tross for angrep fra hardt vær.

Fallende temperaturer og kaldt klima kan føre til at noen planter lider i kulden, men ikke gi opp skjønnheten som planter gir hjem så lett.

Med denne startlisten er du sikker på å finne en sterk vinterplante som passer til innendørs beliggenhet og miljø. For mer … les videre

Vinteren lover alltid å gi høyere oppvarmingskostnader til hjem og også produsenter.

Noen drivhus er jeg sikker på vil stenge på grunn av de høye drivstoffkostnadene, og andre begynner å spenne seg for drivstoffregning.

Noen drivhus og hjem vil også kjøre innsiden litt kjøligere i vintersesongen.

Når du bestemmer deg for å senke temperaturene i hjemmet ditt for å redusere månedlige oppvarmingsregninger, hva med potteplanter.

Her er noen av de beste innendørs planter for kjølerom

Mange mennesker er kjent med «Maisplanten» – Dracaena Massangeana. Under disse kaldere temperaturene kan «Maisplanten» -art lett ha bladskader – flekkete blader og brune eller sorte spisser.

Noen av de kaldtolerante potteplanter du kan vurdere inkluderer:

Dracaena Marginata er en Dracaena som vil takle de kjøligere temperaturene. Massangeana begynner vanligvis å vise bladforbrenning i det høye 50 ° -området. Marginala er lett å dyrke og kan generelt takle ytterligere 10 grader lavere. De har kald hardførhet USDA-sone på 10-12.

Støpejerneanlegg – Aspidistra elatior kalles ikke støpejernsanlegget for ingenting. Aspidistra kan håndtere et bredt spekter av temperaturer, 70-80-tallet ned i 30 ° C-området.

Jade Plant – er et utmerket husplante for nybegynnere. Den kan håndtere et bredt utvalg av vekstforhold, men trenger beskyttelse når temperaturen faller under 50 ° C. Jade-anlegget trenger sterkt lys og kan overleve i lange perioder uten vann. Jorden skal være nesten tørr, før du vanner.

Slangeplante – har blitt dyrket i over 250 år. De kan overleve mest misbruk og forsømmelse sammen med uegnet vekstforhold (til og med lite lys), en plante kan motta. Temperaturer under 40 ° C kan forårsake skade på slangeplanten.

Rhapis excelsa – «Lady Palm», veldig lik temperaturområdet til Aspidistra. En langsom produsent, men veldig solid. Jeg har sett denne planten vokse utendørs og i en hage der temperaturen treffer de høye 20-årene.

Planten er litt dyrere på grunn av langsom vekst, men verdt hver krone.

Kentia Palm Tree – En av «hemmelighetene» til Kentia av god kvalitet er de kjøligere nettene de får i California.

De kjøligere nettene gir løvverk som er solide og sterke. Innendørs får de ikke det samme temperaturfallet, men de takler det uten problemer.

Å plante disse kalde hardføre og skyggetolerante plantene vil definitivt spare deg for tid og kostnader. Du trenger ikke å varme opp hjemmet ditt bare for å varme plantene, og de kan takle lett.

Det kan hende du fortsatt trenger å gi indirekte lys for å få de grønne bladene og blomstene til disse potteplantene til å se sunne ut, til tross for fravær av direkte sollys, fuktig jord og varme.

IKKE BRUK Majestetpalmen (Majestic Palm eller Ravenea rivularis) innendørs – Finn ut HVORFOR!

Husk dette…

Når du senker temperaturen i hjemmet ditt, får plantene dine også denne lavere temperaturen. For at du skal bli varmet opp, er det mulig å hoppe under et teppe. Plantene dine derimot bare …… ro ned.

Hva betyr dette?

Plantene dine vil reagere langsommere med vekst til ting varmes opp.

Her er min “dyrkerregel”

  • En natt under 65 ° C tilsvarer tre dager med veksttid.
  • To netter under 65 ° C på rad tilsvarer 1 ukes veksttid.
  • Fem netter under 65 ° C på rad tilsvarer 1 måneds veksttid.

Hva mener jeg med – veksttid? Dette er hvor lang tid det vil ta for planten å komme tilbake til aktiv vekst.

Folk antar at et anleggs aktivitet er basert på lufttemperaturen … som delvis er riktig.

Det er jordtemperaturen som virkelig driver planteveksten.

Så du må også sjekke potteblandingstemperaturen og røttene for å sikre at de ikke blir påvirket av frost.

En måte å holde potteplantene dine på, er ved å holde de godt drenerte jordtemperaturene oppe. Men det er et emne for en annen dag …

Mer om vinterpleie av potteplanter

  • Utenfor Inn – bringe planter innendørs for vinteren
  • Tips om lufttemperatur og vinterpleie av husplanter