Skip to content

Hva er forskjellen mellom en Bluebonnet og en Bluebell?

6 de oktober de 2022

Selv om vi er stolte av en encyklopedisk kunnskap om planter, er det noen som vi fortsatt blander sammen, vet du, i varmen til det identifiserende øyeblikket. Ett par er bluebonnets og bluebells. Disse lydliknende blomstene tepper jorden med delikate blomster i rolige blå og lilla nyanser. Når du leter etter et navn å kalle de vakre blomstene du ser, kan «bluebonnet» skli ut når du mener å si «bluebell». Mens deres lignende klingende navn kan føre til at du feilaktig kaller en bluebonnet en blåklokke, og vice versa, er disse plantene ikke identiske. De er to forskjellige arter med blomster som er enkle å skille hvis du ser nøye nok etter.

Mandy Disher Photography/Getty Images Hemmeligheten til å identifisere blåklokker ligger i navnet deres. Blåklokker har nikkende, klokkeformede blomster. «Blåklokke» er det vanlige navnet på planter i slekten Hyacintoides. Blåklokker blomstrer fra løker i vårmånedene, og de ligner hyasinter. De har løse blomsterklaser og smale blader på slanke grønne stengler. De klokkeformede blomstene deres kommer i vakre blå nyanser, med mange som ser mer lilla eller lavendelaktige ut. Avhengig av arten er noen blomster duftende, og andre er uparfymerte.

Bluebonnet

Renata Sharman/Getty Images Bluebonnets, derimot, tilhører slekten Lupinus. De er blomstrende planter som kommer i en rekke forskjellige utseender. De kjent som bluebonnets kan være det L. havardii, L. subcarnosuseller L. texensis. De er velkjente i Texas, hvor de vokser mye som markblomster. De trives i den tørre jorda som tørre områder i Texas har så mye av. Når de blomstrer, produserer bluebonnets dypblå blomster med tips (eller «øyne») som er hvite. De reiser seg på høye blomsterpigger som blomstrer tett. Med litt studier vil du aldri forveksle en blåklokke med en blåklokke igjen. Hvilke andre blomster vil du lære å identifisere?

SE: 11 pene lilla blomster å plante i hagen din

Har du noen favorittblomster som blomstrer i blå nyanser? Hva er din favoritt blå villblomst?