Skip to content

Hvordan dyrke avokado fra frø eller grop

24 de februar de 2021

Avokado er en flott frukt. Når de er i sesongen, kan avokado fryses til fremtidig bruk.

Et spørsmål vi ofte blir spurt om er hvordan man dyrker en avokadoplante fra et frø. Selv om du kanskje aldri får noen avokado til å lage guacamole, er det fortsatt en morsom øvelse for å forbedre dine voksende ferdigheter. Les videre for å lære mer.

Vokser en avokado fra frø

For å dyrke avokadofrø må du først fjerne frøet fra frukten. Gjør det forsiktig for ikke å skade den brune huden som dekker avokadogropen.

Vask frøet forsiktig med vann for å sikre at alle rester av avokadofrukten er fjernet.

Inspiser gropen nøye for å finne ut hvilken ende som er toppen.

Hvordan spire et avokadofrø

For at frøet skal spire ordentlig, må du sørge for at frøets spissere spiss vender oppover. Den rundere bunnen vil være forsiktig nedsenket i vann, hvor røttene vil vokse.

Stikk fire tannpirker i sidene av frøene på like avstand fra hverandre. Gjør det i en liten vinkel nedover. Disse små trebitene vil støtte frøet ditt mens røttene vokser.

Legg frøet på et glass vann, med så mye av gropen nedsenket som mulig.

Du må skifte ut vannet minst en gang i uken, men mer er å foretrekke for å forhindre vekst av skadelige organismer som mugg og sopp. Noen anbefaler daglige vannendringer for å være sikre.

Planting i en gryte

Når den har spiret og stammen har vokst omtrent seks til tolv inches lang, kan du overføre den til en liten gryte med en godt drenert jord. La toppen av frøet være utsatt for direkte sollys når du potter. Plasser den på en solrik beliggenhet, da avokado vil elske et varmt sted.

Hold jorden fuktig og bløt iblant. Hvis du merker gulfargede blader, kutt ned på vanningen og la pottejorden tørke i to eller tre dager. Vurder et automatisert vanningssystem hvis du ikke kan vanne daglig.

Du kan ta det lille frukttreet utenfor hvis været der du bor ikke faller under 45 ° grader. Ellers må du holde den innendørs. Noen mennesker velger å flytte planten regelmessig for best resultat med sitt lokale vær.

Forsikre deg om at du inspiserer den regelmessig for skadedyr. Dessverre elsker bladlus avokadotrær og kan være ganske plagsom. Du kan bruke organiske skadedyrsbekjempende sprayer for å håndtere å bli kvitt bladlus.

Du kan bruke gjødsel for å oppmuntre til vekst av planter, men sørg for at du kjøper riktig type. Snakk med spesialisten på ditt lokale hagesenter og la dem få vite at det er et avokadotre.

Å ha en eller flere høye avokadoplanter vil gjøre hagen din mer attraktiv og gir deg en flott samtale.

Andre opplæringsprogrammer for å dyrke et avokadotre

Vi har funnet flere veiledninger om dyrking av avokadotrær fra frø til å produsere frukt. Mellom begge veiledningene finner du … trinnvise instruksjoner, bilder, sammen med noen få bilder for å sammenligne fremgangen din underveis.

Du lærer hvordan du kan dyrke avokadofrø eller grop, sammen med tips og triks for å lykkes med å dyrke avokadotreet ditt hjemme. Etter kort tid kan familien nyte den gode smaken og fordelene med denne pæreformede frukten.

Avokado voksende detaljer på: Opplæring # 1 | Opplæring # 2

Bilde: kilde