Skip to content

Hvordan fjerne flue fra underlaget

3 de februar de 2021

Det er en av marerittene til elskere av inne i planter og en vanlig grunn til konsultasjon. Å vite hvordan du fjerner flua fra underlaget det er nøkkelen til å ta vare på plantene våre. For selv om det kan virke som et ufarlig insekt på grunn av den lille størrelsen, er sannheten at det kan utgjøre en alvorlig trussel mot plantene våre.

Når vi snakker om eliminere hageskadedyr eller plantene vi har innendørs, tenker vi vanligvis automatisk i solmånedene. Varme er generelt synonymt med spredning av insekter. Dette betyr imidlertid ikke at vi kan slappe av i de kalde månedene. Faktisk, substratflua vises når temperaturen synker. Noe som minner oss om at plantene våre krever overvåking 12 måneder av året.

Men vær forsiktig. Denne tilsynelatende ufarlige dipteran dukker ikke opp, bare fordi den er kald. Å måtte eliminere flua fra underlaget tvinger oss faktisk til å vurdere at vi begår en slags feil i dyrking av plantene våre.

HVORDAN ER SUBSTRATTFLYENE?

Like viktig som å vite hvordan du kan utrydde denne dipteran, er å vite det grundig. Og hvorfor er enkelt: vanligvis når vi vurderer hvordan vi skal eliminere flua fra underlaget, infeksjonen er allerede veldig avansert. Noe som ikke bare kan gjøre det vanskelig for oss å avslutte det, men også kan ta en tung toll på plantene våre.

På grunn av dimensjonene flyr underlaget eller jordfly blir ofte forvekslet med en mygg. Kroppen, tre til fem millimeter, er svart eller mørk grå; og er preget av å ha lange ben og antenner. Med mindre vi ser på det med et forstørrelsesglass, vil vi ikke kunne se så mange detaljer. Det som kan hjelpe oss med å oppdage dens tilstedeværelse blant plantene våre, er tilstedeværelsen av små fluer som flyr mellom pottene våre.

Hvordan identifisere substratflue

Men det som virkelig er farlig med dette insektet, er ikke det vi ser. For selv om de er irriterende, er disse minimale fluene ikke mer enn absolutt ufarlige voksenprøver. Problemet er at disse prøvene er manifestasjonen i vårt substrat flueegg og larver bor i underlaget. Og der ligger faren. På larvestadiet spiser disse fluene på røttene eller kapillærene til plantene våre. Noe som gitt antall egg i hver legging, rundt 400, gir oss en ide om i hvilken grad de kan kompromittere helsen til planten vår.

Når en plante har en substratflueinfeksjon, symptomene er varierte. På den ene siden vil vi sannsynligvis se at det slutter å vokse. Det er også vanlig å se at bladene litt etter litt mister kraft og farge. Men i tillegg er det en annen overraskelsesgjest som kan hjelpe oss med å forstå hva som skjer. Disse bittesmå fluene er bærere av sopp flere, for eksempel fusarium eller botrytis. Noen som, hvis de ser ut, kan stave slutten av planten.

HVORFOR SIER DENNE PLAGEN?

Vi blir ikke lei av å si det: forebygging er bedre enn kur. Eller med andre ord, i stedet for å vurdere hvordan man skal eliminere flua fra underlaget, er det viktig å vite hva du skal gjøre for å unngå utseendet. Selv om utseende av skadedyr på visse tidspunkter er uunngåelig, er det riktig at tilstedeværelsen av mange av dem indikerer at vi gjør kultiveringsfeil.

Unngå og eliminere flua fra underlaget

Når det gjelder substratflue, er det visse faktorer som fremmer utseendet. Den viktigste: vanning ineffektivt. Et av kallenavnene som dette insektet får, er fuktighetsflua. Noe som gir oss en anelse om hvorfor det kan vises i plantene våre. Overstiger vanning, gir plantene våre dårlig drenering eller oppfordrer underlaget til å være fuktig lenger enn nødvendig, med fremgangsmåter som å legge igjen vann i underplaten; kan føre til utseendet til denne ubehagelige flua.

Men det er ikke den eneste grunnen. Det er andre utløsere assosiert med overflødig fuktighet for å forårsake utseendet til denne flua. Den ene er fuktigheten. Men uten tvil er det viktigste en høy temperatur.

HVORDAN FJERNE FLYEN FRA SUBSTRATTET?

Forstå hvordan du skal vite og unngå dette skadedyret, er det på tide å vite hvordan du skal eliminere flua fra underlaget. En oppgave der vi må bruke oss grundig, siden det som sagt er vanlig at vi prøver å stoppe den når den allerede har kolonisert plantene våre.

Å oppnå det er ikke umulig, men for å oppnå det er det viktig å følge en rekke viktige trinn. Noen som, lagt til, er den beste profylaksen for å forhindre at insektet dukker opp.

1. Reguler fuktighet, et grunnleggende aspekt for å eliminere flua fra underlaget

Vanning riktig er i mange tilfeller et pågående problem. Noe som vi må forbedre, spesielt hvis vi oppdager tilstedeværelsen av substratfly i plantene våre.

Vann plantene riktig

Uavhengig av den spesifikke pleien til hver av plantene våre, er det noen vanlige retningslinjer for vanning for dem alle. Til å begynne med, unngå lette vanninger og velg vanning i dybden. Det er også viktig å sikre at plantene våre dreneres godt etter denne oppgaven.

Endelig og med hensyn til dette insektet, en detalj. For å eliminere flua fra underlaget er det viktig la underlagsoverflaten tørke mellom vanning og vanning. Mangel på fuktighet vil gjøre det vanskelig for larvene å vokse.

2. Kontroller temperaturen, tast

Saken handler ikke om å få plantene våre til å bli kalde. Egentlig er alt vi trenger å gjøre å prøve å justere gradene i oss selv til a komforttemperatur det er ikke veldig varmt.

Lengre, oppretthold god ventilasjon det vil bidra til å forhindre kondens.

3. Desinfiser bladene og underlaget, en annen viktig detalj for å eliminere flua fra underlaget

Så streng som vi er med denne omsorg, vil vi trenge ekstern hjelp for å få denne flua til å forsvinne. Eller med andre ord, bruk en spesifikk behandling på den infiserte planten vår og de andre. For å utrydde flua fra underlaget, anbefales det bruk Neem olje eller kaliumsåpe i vanningsvann. Takket være denne typen produkter vil vi kunne utrydde fluer og larver.

Økologisk soppdrepende middel HagearbeiderÅ stoppe veksten av sopp bidrar også til å eliminere flua fra underlaget. Få dette økologiske soppdrepende middel herForuten dette og eneste hvis sopp begynner å dukke opp på bladeneDet er viktig å stoppe sin tilstedeværelse ved å bruke et soppdrepende middel.

4. Fjern døde eller fallne blader

En annen viktig detalj. Substratflua spiser på forfallende materie. Derfor, hvis de syke bladene forblir på overflaten av underlaget, vil vi ubevisst mate både larvene og de voksne fluene.

5. Dekk overflaten til underlaget, en flott alliert

En siste detalj for å eliminere flua fra underlaget er dekke overflaten av det samme. Denne praksisen, utrolig som det kan se ut, vil forhindre legging av egg, men også klekking av eggene.

VermikulittDenne typen endringer vil forhindre at substratflueinfeksjonen utvikler seg. Kjøp den gjennom nettbutikken vårFor å gjøre dette er idealet å bruke en naturlig endring som vermikulitt.

Og selv om det er viktig å vite hvordan man kan eliminere flua fra underlaget, er det ingenting som å hindre at det vises. En måte å unngå hodepine, men også å dyrke plantene våre bedre.