Skip to content

Hvordan holde hvit hortensia hvit

2 de desember de 2022

Før du investerer i hortensia, kan det være lurt å gjøre litt research. Enten det er hvordan du skal ta vare på hortensiaer, solkravene til hortensiaer, eller til og med hvor tolerant eller kuldebestandig din hortensia-variant er, vil det være verdt innsatsen å vite hva du begir deg ut på før du legger ut på reisen. Et av de mest populære spørsmålene rundt hortensiaer er hvordan du endrer fargen, men hva om du ikke vil endre fargen i det hele tatt, men beholde den lyse nyansen av elfenben som du startet med? Kip McConnell, direktør for Southern Living Plant Collection, har delt med oss ​​alle detaljene om hvordan du får mest mulig ut av de hvite hortensiaene dine, fra å velge riktig sort for hagen din til om du kan endre fargen eller ikke.

Kan hvite hortensiaer endre farge?

Så du kjøpte blå hortensia og de ble rosa? Eller valgte du en variant med de mest fantastiske magentabladene, bare for å se den forvandles til en annen nyanse innen neste sesong? Mens fargen på blå og rosa hortensiaer påvirkes av jordens pH, vil hvite hortensiaer forbli hvite uavhengig av jordsminken. Noe som er gode nyheter for de som ønsker å sikre at deres pene elfenbensfargede blomster forblir slik. Når det er sagt, vil det være en naturlig utvikling av fargen deres etter hvert som sesongene skrider frem, men i stedet for å spille mot den, vil du være best tjent med å omfavne den. «Mange hvite hortensiaer begynner sine blomstrende sesonger med lyse gulgrønne knopper som skifter til skarpe hvite når sesongen endrer seg,» sier McConnell. «Når høsten nærmer seg, vil noen varianter tørke ut til en antikk hvit eller varm brunfarge.» Han foreslår å la disse blomstene ligge på planten for en liten visuell interesse om vinteren eller legge dem til tørkede arrangementer eller høstkranser.

Kip McConnell

[White hydrangeas] gjør perfekte tillegg til avskårne blomsterhager – store nok til å tjene som hekk eller kant, de gir struktur for å kutte blomsterhager, samtidig som de gir rikelig med blomster. —Kip McConnell

Hvordan velge en hvit hortensia

Det er et par ting å huske på når du velger en hvit hortensia-variant, og starter med utseende. «Du vil se etter en hortensia som vil holde fargen, tilby store, prangende blomster og være lett å ta vare på,» sier McConnell. Sterke stengler og greiner vil gi de mest prangende resultatene, og holde de store blomstene oppreist og foran og i midten. Å bestemme solkravene dine og hvor mye omsorg du er villig til å forplikte er også viktige faktorer å huske på før du velger hvit hortensia.

Hortensia

De beste hvite hortensiavariantene

Det finnes en rekke hvite hortensiaer å velge mellom enten du leter etter kaldharde og tørketolerante varianter eller de som vil vokse raskt.

  • White Wedding hortensia er et vakkert alternativ for en virkningsfull klynge i hagen, en aksentplanting eller en snittblomst.
  • McConnell anbefaler også Tara hortensia, «en vakker eikeblad hortensia som produserer blendende doble hvite panicles om våren med bonusen av rikt rødfarget løvverk om høsten.»
  • Og hvis du leter etter noe litt mer elegant, er blondehettevariantene, inkludert Cloud Nine hortensia, et godt alternativ. De har korte blomster i midten, omgitt av mer fremtredende kronblad.

Den beste lettstelte hortensiavarianten

For en hortensia-variant som trives i både urbane og landlige omgivelser, er hjortbestandig og vokser raskt (opptil to fot per år!) i klima opp til USDA Zone 9b, foreslår McConnell panikkhortensiaen eller Hortensia panikulerer. «Panikkhortensiaer tilbyr ikoniske kjegleformede, blomstrede blomsterpigger som er kjent for sin enkle pleie, kuldeherdighet og tørketoleranse,» sier McConnell. Sterke stengler vil være spesielt viktige når det kommer til panikkhortensia, da de tunge blomstene deres kan tynge grenene. Sorten White Wedding panicle hortensia er kjent for sin enkle pleie. «Hagterne blir belønnet med rikelige prangende blomster som strekker seg gjennom mange måneder av året,» sa McConnell.

Glatt hortensia

Slik tar du best vare på de hvite hortensiaene dine

Det beste du kan gjøre for de hvite hortensiaene dine er å ta godt vare på dem. Hortensia er lykkeligst i godt drenert, godt gjødslet jord. Om sommeren elsker de en god drink med vann og litt ettermiddagsskygge, akkurat som alle oss sørlendinger gjør. Vann dem godt, bare ikke overvann til roten råtner. Å gjødsle jorden godt med saktefrigjørende gjødsel vil fremme vekst og gi hortensiaene dine næringsstoffene den trenger for å holde seg glad og sunn. Ved å ta vare på de hvite hortensiaene dine vil de se levende ut, og gi deg de flotte, vakre pærene du ønsker.