Skip to content

Hvordan lage den ultimate kompostbeholderen og komposteringsfordelene

6 de februar de 2021

Kompostbeholderen spiller en rolle i dagens økonomi, ettersom mange mennesker omfavner et grønnere liv. Med så mange tilgjengelige alternativer, kan alle starte en kompostbunke. Uansett om du er i et hus eller en leilighet, kan du kompostere.

En kompostbeholder gir mange gode alternativer. Det er en fin måte å resirkulere og oppsykle rester på. Kompostbunken eller søpla er et av de viktigste verktøyene for den organiske gartneren.

Våre favorittfordeler med kompostering

#1 – Kjøkkenet vil lukte friskere når du ikke kaster alle matrester eller matavfall i kjøkkenavfallet. Ingenting kan sammenlignes med et friskt luktende kjøkken.

# 2 – Du slutter å bidra til landets deponier, og du vil kunne spare på ditt eget søppel.

# 3 – Du trenger ikke noe fancy utstyr. Du kan faktisk lage din egen kjøkkenkompostbeholder og være klar til å gå på kort tid.

# 4 – Når du vurderer kostnadene for søppeltjenesten og søppelposene, vil du oppdage at du sparer flere poser med søppel per uke ved å bare kompostere grønnsaksutklippene og papirutklippene dine.

# 5 – Du har alltid fersk gjødsel til hagen din. Du har rikelig med kompost å spre deg for å forbedre fruktbarheten til jord og andre behov for jordbygging.

DIY kompostkasse nr. 1

Organic Gardening deler sin «ultimate kompostbinge» (bildet over). En kompostfabrikk med tre kasser du kan bygge på bare noen få timer. Sjekk ut DIY-kompostbeholderen deres her.

Flere komposteringsfordeler

# 6 – Komposteringsprosess reduserer karbonavtrykket ditt. Du reduserer bidraget til erosjon, forurensning eller bekymring for påvirkningen på atmosfæren når du velger å kompostere rester og papirrester.

# 7 – Hagen din og grønnsakshagen vil dra nytte av nedbrytende rester, kompostering av kaffemaling og filtre sammen med papirrester. Du har en nydelig hage, frodig plen og sunnere hage og trær.

# 8 – Du kan også legge hageavfall som gressklipp eller gressavskjæring og tregrener samt blader og lignende i komposten din for å hjelpe den til å spaltes raskere. Dette vil erstatte næringsstoffer i den rike jorda og hjelpe deg med å få et sunnere hage og kompostbunke på rekordtid.

DIY kompostbeholder nr. 2 laget av paller

pall-kompost-søppel-43020151376Dette trinn-for-trinn DIY-prosjektet fra bruker kootsman på instructables.com er akkurat det du trenger for å fortsette å gå grønt. Med praktiske bilder, informative trinnvise instruksjoner og en enkel å følge oppsettet, vil hagen din og Mother Nature takke deg.

Ekstra komposteringsfordeler

# 9 – Hagen din vil øke i organisk materiale og redusere behovet for gjødsel til hagen din, hagen eller blomstene dine.

# 10 – Kompost hjelper med å lufte jorda ved å skape mer rom. Kompost hjelper til med å bryte opp hard jord, leirejord og lignende. Dette oppmuntrer til bedre rotvekst og hjelper deg med å gi næring til hageområdet ditt.

# 11 – Sandjord holder mer vann naturlig enn om det ikke var noen kompost. Kompost styrker faktisk jorda. Kompostering hjelper med å gjenopprette balansen mellom pH og hagejord.

# 12 – Det utvider vekstsesongen ved å bidra til å holde jorden varmere lenger. Dette er ideelt hvis du har en tidlig frost eller en sen vår, og du trenger noen flere uker for å gjøre hagen klar.

#1. 3 – Lag din egen ugressdrepende via kompostbeholderen din. Bare hell litt «ormekompostte» på ugresset i full styrke og se at ugresset dør tilbake.

Kompoststasjon med 3 kasser bygget av gjenvunnet tre

Du kan kjøpe kompostbeholdere, men de er ofte for små, for gamle eller for dyre.

ultimate kompost-bin-093014Denne kompostkassen som er enkel å bygge gir deg mer kontroll over søpla. Backyard Feast deler en fin 3-bin opplæring om å bygge sin versjon av den «ultimate kompostbingen», med mange bilder. Det interessante med dette prosjektet er at kompostrammen faktisk ble bygget av resirkulert tre gjenvunnet fra et gammelt dekk.

# 14 – For gjødsling kan du svekke ormen te ved å tilsette mer vann til «te» og deretter bruke det på jorden din når du vanner hagen din.

# 15 – Når du vanner hagen din, vil vannet renne saktere og frigjøre viktige næringsstoffer i hagen din, slik at du kan være trygg på at hagen din er godt gjødslet.

# 16 – Kompostmaterialer blir tunge etter hvert som de brytes ned. Kompostering kan spare på deponier og lastebilene som transporterer kompostmaterialet til deponiene.

# 17 – Kompostering er naturens måte å hjelpe deg med å spare penger uten å måtte stresse over hvor du skal legge restene av grønnsaksutklippene eller kjøkkenutklippene og bladene du raker.

# 18 – Du sparer mye tid og penger ved å bare la hagen din være i en mer naturlig tilstand. Det blir vakrere, og du vil ha mindre arbeid å gjøre når du begynner å kompostere i hagen din.

# 19 – Vend bare kompostbunke dine med noen få spader eller en høygaffel og få de organiske materialene til å spaltes eller prøve bestemors metode. Når komposten er spaltet, kan du legge dette til hagen og hagen din.

# 20 – Kompostering er den perfekte måten å sykle opp og gjøre hagen din vakrere.

Bare hvis du lurer på andre grunner til å kompostere … Husk at det har blitt kalt svart gull og inneholder noen interessante statistikker de fleste ikke er klar over.

Fra infografikken nedenfor har en kubikkhage kompost en estimert verdi på $ 562. Over 60% av det vi legger på deponier er organisk avfall.

Du finner mye god informasjon om riktig oppsett av kompostbinge, fordelene med kompostering, berikende jord, redusert utslipp og kutt i bruken av kjemisk gjødsel!

Kilder: 1 | 2 | infografisk