Skip to content

Kompostering – Grunnleggende, tips og triks

22 de februar de 2021

Det har blitt kalt svart gull, og det anslås at en kubikkhage kompost er verdt $ 562. Over 60% av det vi legger på deponier er organisk avfall. Det kan være skittent … men kompost er rik.

Hvis du er ny innen kompostering, eller en ekspert som ønsker å forbedre deg, finner du noen enkle komposteringstriks og tips som kan hjelpe deg litt.

Med alt fra å endre temperaturen, legge til kaffegrut til kompostbøtter for å tiltrekke ormer, er du sikker på å øke komposteringsspillet ditt ved hjelp av disse tipsene og triksene!

Til å begynne med trenger du en komposteringsbeholder. Du kan bygge en eller kjøpe dem. Her er noen ressurser for å bygge din egen kompostbinge:

  • Ultimate Compost Bin
  • 4 kompostkasser du kan bygge på en dag
  • Melkekasse-komposter

Fortsett å lese for å få flere komposteringstips og triks.

Kompostering for å bygge sunnere jord

Kompostering kommer til å bygge en bedre og sunnere jord … sammen med å ikke fylle opp fyllingen. Nedenfor finner du 25 tips som hjelper deg med å lage den beste komposten for dine behov, sammen med noen små ting for å gjøre ting mer effektive i kompostbeholderen.

Komposteringstips

1. Gressklipp gir en kompostbunke med nødvendig nitrogen. Men sørg også for at du blander det inn med noen “brune” materialer som også tilsetter karbon. De er begge nødvendige for rik kompost og rask nedbrytning. Peler som bare består av gress, begynner å lukte, sakte og kompakte.

2. Ikke komposter dyreprodukter, kjæledyrdråp eller fett. De kan spre sykdom og tiltrekke skadedyr til haugen din.

3. Vanlig hvitt papir eller avis er perfekt for kompostering – bare ikke glem å makulere det først for å øke hastigheten på prosessen.

4. Har du kompost? Når det er gjort, skal det lukte, føles og se ut som mørk, rik jord. Eventuelle gjenstander du plasserte i haugen skal være ugjenkjennelige.

5. Ormer liker virkelig kaffegrut. Mer informasjon om kaffegrut på planter.

6. Hvis du skal legge aske i komposten din, må du sørge for at du gjør det sparsomt. Dette er fordi de er alkaliske som kan påvirke bunkenes pH. Surmaterialer inkluderer derimot eikeblader og furunåler.

7. Unngå å bruke planter behandlet med herbicider og / eller plantevernmidler (utklipp og ugress).

8. Mikrobene som bryter ned komposten din trenger å ha et balansert kosthold av karbon og nitrogen. Nitrogen er avledet fra grønne materialer som gressklipp, gjødsel og matrester. Karbon kommer fra brune materialer som strimlet avis, flis, høy og døde blader. Det fungerer best å ha et forhold som inneholder like deler etter vekt (i stedet for volum).

9. Tang og alger er gode ting å legge til i kompostbunken din. Før du bruker dem, må du først skylle salt.

10. Vanligvis blir ferdig komponert mindre enn halvparten av originalmaterialets volum, men det er mye tettere.

11. Kompostbunken din skal oppbevares i direkte sollys og lagres i en svart plastbeholder om vinteren, slik at komposteringsprosessen fortsetter. Du kan bruke høyballer for å isolere bunken ytterligere.

12. Trepaller laget gode komposteringsbeholdere. Plasser en pall på bakken. Kjør deretter to metallpinner inn på hver av sidene. Plasser ekstra pall oppå hverandre for støtte, og så er søpla din klar til å legge kompost i.

13. Halm er en flott karbonkilde for en kompostbunke. Imidlertid kan det ha luke frø i det. så vær sikker på at haugen først er “kokende” ordentlig.

14. Kompost nedbrytes raskest ved 120 til 160 grader F. Ved lavere temperaturer vil nedbrytning fremdeles finne sted, men det vil ta mye lenger tid.

15. Idékompostbunken er minst 3 «x 3» x 3 «. Det er en håndterbar størrelse for å snu og en god størrelse for å beholde varmen mens det tillates fortsatt luftstrøm.

16. Hold kompostbeholderen eller haugen din i direkte sol for raskere kompostering.

17. Ikke kast kjøkkenavfallet eller matavfallet om vinteren – prøv å bruke en innendørs komposter.

18. En kompostbunke skal være fuktig, men ikke være for våt. Når du bygger kompostbunken din, må du sørge for at hvert av lagene er fuktige når det tilsettes. I tillegg skal overflaten holde seg fuktig (som en svamp som er vridd ut), spesielt om sommeren.

19. Stinker kompostbunken din? Det er mest sannsynlig forårsaket av en stor mengde anaerobe mikrober som jobber med å bryte ned komposten din, men i ferd med å skape ganske lukt. For å redusere den anaerobe prosessen, bør bunken din reguleres regelmessig. Det vil skape luftrom og begrense så vel som mindre stinkende anaerobe mikrober.

20. For å komme i gang med en ny kompostbunke, bruk en kompoststarter, blodmåltid, lucernemel, bomullsfrømel eller alderen gjødsel. Disse er alle rike på nitrogen og kan gi mikrober en start når de bryter ned det organiske materialet til kompost.

21. Alt som levde en gang, er utmerket å legge i kompostbeholderen din. Dette inkluderer gressklipp, grønnsaker og blader.

22. En kompostbunke kan enten kastes sammen og deretter blandes godt eller lagvis – tynne alternerende brune og grønne lag. Uansett vil det fungere.

23. Ferdig kompost bør fuktes i vann for å «brygge» kompostte, som er en væske rik på næringsstoffer som kan brukes til å vanne potteplanter eller planter i hagen din eller i hagen og for fôring.

24. Tilsett ferdig kompost i hagen din, omtrent 2 til 4 uker før du planter. Dette vil gi komposten litt tid til stabilisering og integrering med jorden.

25. Bruk en kompostdreier for å lufte bunken annenhver uke for raskere resultater.

Å lage kompost krever litt innsats, da det tar tid for mikroorganismer å bryte ned komponenter. Du kan imidlertid gjøre noen få ting for å gjøre komposteringsprosessen raskere.

5 enkle trinnvise instruksjoner for raskere kompostering av organisk avfall

Inneholder det: Kompostering bruker luft og varmen som produseres av organisk materiale som bryter ned forvandler avfallet til jord. En kompostbeholder kan enten bygges eller kjøpes for å inneholde hage- og hageavfallet ditt. En kompostbøtte som er nøye plassert, kan enten skjules bak dekorativ busk eller smelte inn i landskapsarbeidet slik at hagen din holder seg organisert og pent.

Kast avfallet ditt i: Legg både brunt avfall og grønt avfall i kompostbunken. Brunt avfall inkluderer døde blader eller halm, og grønt avfall inkluderer ugress og blader som er nykuttet. Siden brunt materiale er delvis nedbrutt, hjelper det med å øke nedbrytningen av ditt ferske grønne avfall. Hvis du ikke tilfeldigvis har nok brunt avfall til å legge til i komposten din, snakk med Atlanta-hagearbeideren din om å bruke en kompoststarter, slik at prosessen kan økes.

Fukt den ned: En av nøkkelfaktorene i nedbrytning av kompostmateriale er fuktighet. Så ta tak i slangen og tør deretter innholdet i kompostbeholderen lett med vann. Det er ikke nødvendig å mette kompostbunken grundig for at nedbrytningsprosessen skal starte. Ingenting vil imidlertid bli skadet hvis avfallet ender med å bli gjennomvåt.

La den puste: Avfall under overflaten har en tendens til å brytes ned raskest. Ta en spade en eller to ganger i uken og grave ned i kompostbunken din. Snu det organiske avfallet for å få det øverste laget blandet inn i det nedre laget som raskt brytes ned. Det vil tillate luft inn i hele søppelbunken, og du vil ende opp med å få sunn jord mye raskere enn hvis du ikke blandet bunken regelmessig.

La naturen hjelpe deg: Meitemark kan gjøre at du jobber mye lettere. De hjelper til med å holde jorden luftet og sunn. Kast noe på søppelbunken din, og la dem gå på jobb.

Varer du kan kompostere

Kompostering reduserer ikke bare de voksende størrelsene på deponiene våre, men er en nøkkelkomponent i det miljøvennlige, grønne puslespillet. Kompostering er ganske enkelt å ta avfall bestemt til deponi og gjøre avfallet til brukbar, næringsrik jord, perfekt for hagearbeid.

De fleste nye i kompostspillet fokuserer på kjøkkenutklipp, som bare er toppen av komposteringsfjellet. Ta en titt på denne følgede listen over 80+ varer du kan kompostere på care2.com og denne listen over 35 artikler her … noen av varene mange overrasker deg!

Grøftkompostering Enkleste måte å kompostere kjøkkenutklipp på

Grøftkompostering er en av de enkleste måtene å kompostere kjøkkenutklipp på. University of Illinois-utvidelsen som en god artikkel om forskjellige komposteringsmetoder sammen med svar på mange av komposteringsspørsmålene dine.

Kan kompostering gjøre deg syk?

Vi tenker vanligvis på å kompostere for å være sunn … og for det meste er det. Imidlertid kan det være noen ting vi bør være klar over. Vi vil ikke puste inn kjemikalier og kjemisk støv, så bruk alltid støvmaske når du snur komposten.

Sjekk dette interessante innlegget på Urban Survival på det som kalles «kompostlunger» og vær forsiktig med komposteringen din.