Skip to content

Hvordan ta vare på Phaius Nun Orchid

30 de januar de 2021

Phaius tankervilliae eller Phaius tankervilleae, også kjent som Phaius Nuns orkide, er en av de enkleste orkideeartene å vokse hjemme.

Det kjekke løvet til nonnen orkide er stort og palmelignende, individuelle blader er fra 2 «til 3» fot lange og 5 «eller 6» inches brede. Veksten deres er oppreist og kompakt.

På den annen side vokser blomsterpiggene på nonnen orkideen opp til 4 ′ meter høye, slik at planter tar lite plass i vinduet ditt.

Den hvite nonne orkideen blomstrer med mange blomster i farger hvit, rødbrun og rosa-gul. Disse duftende blomstene varer veldig lenge om våren.

Bakken orkide er tilgjengelig online eller via postordre fra mange orkideespesialister.

Imidlertid, på grunn av moderne kloningsteknologi, vokser flere produsenter nå Phaius orkide planter som en sesongavling.

Attraktive blomster av Phaius tankervilleae

Phaius A Terrestrial Orchid

I motsetning til cattleya eller kjent corsage orkide, er Phaius en jordbasert orkide plante, noe som betyr at de vokser i jord.

Du kan også like Bletilla striata Ground Orchid

Omsorg for nonne orkide Phaius

Phaius som bakken orkide trenger jevn fuktig jord og godt lys, men unngå direkte sollys. Nonns orkide vil komme sammen med en noe mindre fuktig atmosfære enn cattleyas.

Jeg vet om noen som dyrker sine Phaius tankervilliae hele året på soverommet sitt med et stort vindu som vender nesten rett vest. Der får det godt lys hele dagen.

I løpet av høst- og vintermånedene rekker ikke sollyset å berøre planten før sent på ettermiddagen, men dette filtreres gjennom gardiner og ser ikke ut til å plage planten.

blomster av phaius tankervillae og forskjellige hybriderOm sommeren strømmer solen, direkte og intens, gjennom vinduet like etter middag. Vinduet, men med gardinene, gir godt lys selv når det trekkes for å beskytte løvet mot solens brennende stråler.

Ingen sovende periode

Ettersom phaius ser ut til å ikke ha noen hvileperiode, krever denne eviggrønne planten fuktighet hele året for å leve. Denne blomstrende planten dyrket i plastpotter krevde sjeldnere vanning enn de som ble dyrket i leirepotter.

Jeg har funnet potteplanter i 6 ″ tommers plastpotter som trenges vanning bare en gang i uken om vinteren, og to ganger i uken om sommeren for optimal vekst.

En gang i måneden, etter vanning, mate planten en halvliter svak flytende gjødsel på 20-20-20 eller påfør en gjødsel med langsom frigjøring på jorden.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Å plassere en gryte på et fat med småstein og vann gir tilstrekkelig fuktighet. Ikke prøv å øke luftfuktigheten ved å fukte løvet, da de vannfølsomme bladene kan bli skadet.

På varme sommerdager kan bladene imidlertid sprayes lett. Men ikke overdriv det, og vær sikker på at bladene er tørre om kvelden.

Blooming The Phaius A Nun Vises

Phaius kan blomstre i februar, mars eller april. En gang i vinteren vil det vises en blomsterform (eller to eller flere) fra bunnen av planten.

Veksten er ganske rask, men allikevel vil du se daglig, med forventningsfull spenning i begynnelsen, økt utålmodighet senere, for orkidéblomstringen.

Så en dag vil du stå foran phaius. som den nedre knoppen på scape bretter ut sine kjekke solbrune og hvite kronblader – noen av de nye hybridene er rustoransje.

Du vil våkne en morgen tidlig i mars for å finne ut at den første knoppen hadde åpnet en gang i løpet av natten.

Phaius tankervilleae-blomsten, omtrent 5 ″ tommer bred, har kronblader beinhvite på baksiden, fronten er nydelig brunbrun med en tynn stripe beinhvit.

Den rørformede leppen, eller labellum, omtrent 2 inches lang, var en nydelig nyanse av karminrød, kanten frillet og berørt med den samme brunfargen.

Sett blikket mot leppen, for å se “nonne” inni, og opplev en spenning.

Å se inn i labaiumet til phaius orkideen vil gi en spenning når du ser nonne. Du vil få bedre utsikt, men hvis du skiller labellum nøye.

Kolonnen inni ligner en nonne, til og med til hetten på hodet og de to små svarte øynene hennes!

Individuelle blomster varer omtrent ti dager til to uker før de forverres, men planten din vil forbli i blomst minst en måned.

Når den siste blomsten forsvinner, kuttes rammen nær bunnen av planten.

En tidsforløpsvideo av Orchid Phaius som kommer inn i blomst

New Nun’s Orchid From Old Flower Stems

Ikke kast rester eller blomsterstilk, da det er en kilde til nye planter.

Skjær blomsterstengelen i omtrent seks tommer lengder, og sørg for at det er to noder (hevelser langs stammen) til hver.

blomstrer pigger på phaius wild tingPlasser stilkene vannrett på vermikulitt, hold mediet fuktig og legg det på et varmt, skyggelagt sted.

Mange av disse vil utvilsomt råtne (de gjør også for meg), men noen med sovende øyne vil spire for å øke plantelageret ditt. Om fire eller fem måneder vil nye plantetter være store nok til å løsne fra stiften.

Planter dem ved hjelp av en potteblanding som en “miracle grow mix” eller coco torv og til og med sphagnum, bare sørg for at potteblandingen også er en godt drenert jord.

En raskere måte å øke beholdningen av planter i blomstrende størrelse er imidlertid ved å dele pseudobobber. Sett hver pære i en egen gryte.