Skip to content

Hvordan vokse og ta vare på dusk Fern Polystichum Polyblepharum

14 de februar de 2021

Polystichum polyblepharum (pol-IS-tick-um pol-ee-BLEF-ar-um) er medlem av plantefamilien Dryopteridaceae som kommer fra Sør-Korea og Japan.

Kvastbregne som vokser i landskapet KevinWellsPhotography-DepositPhotosVanlige navn inkluderer:

  • Japansk duskbregne
  • Japansk blonderbregne
  • Koreansk duskbregne
  • Bristle Fern
  • Tassel Fern

Denne skygge-elskende, ikke-blomstrende flerårige eviggrønne planten er et godt valg i en naturlig setting hvor kaniner og hjort kan være til stede, da den er ganske motstandsdyktig mot dem.

Plantenes slektsnavn er gresk og en kombinasjon av ordene polys og stichos, som bokstavelig talt betyr mange «på rad.» Dette er en referanse til de mange radene med sporespor som finnes på undersiden av bladene.

Det spesifikke epitetet, polyblepharum, er en referanse til børstene som ligner «mange øyevipper».

Tassel Fern Care

Midteksemplet i denne videoen er dusken Fern.

Hardy Evergreen Ferns – Millie Davenport – Clemson University

Størrelse og vekst

Bristle Fern oppnår en høyde og spredning på omtrent 1 1/2 «til 2» fot.

Blomstring og duft

Dette er en ikke-blomstrende plante.

Løvverk

Løvverket er skinnende og mørkegrønt. Fronds er omtrent 1 ′ eller 2 ′ fot lange. Den vaseformede, klumpete veksten sprer seg utover til en total høyde og bredde på ca. 2 ′ fot.

Løvverket er veldig elegant, dypgrønt og skinnende. De lanseformede bladene overlapper hverandre. Nye fronds er belagt med ganske gyldne hår. Når de unge felehodene utfolder seg, har de en tendens til å snu bakover og se ut som en dusk, noe som forklarer det vanlige navnet.

Stilkene på planten er dekket av sølvfargede skalaer som gir en pen kontrast til de dypgrønne bladene. Bladene vokser i en bred, vaseformet, symmetrisk form.

Disse eviggrønne plantene holder seg friske og frodige hele året. Bladene ser pene ut i blomsteroppsatser.

Lys og temperatur

Denne planten gjør det bra delvis til full skygge. Dappled skygge er best.

Koreansk duskbregne er vinterhard i USDA-hardførhetssonene 6 til 8.

Vanning og fôring

Tassel Fern har middels vannbehov. Hold jorden jevn og jevn fuktig.

Gjødsel årlig, tidlig på våren med en gjødsel med langsom frigjøring.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Jord og transplantasjon

Det er lett å dyrke duskbregne i godt drenerende, leirete, gjennomgående fuktig jord som er beriket med store mengder organisk materiale. Toppkjole med kompostdekk for å holde på fuktigheten og gi næring til plantene.

Sørg for å plante jordstenglene i en vinkel fordi dette vil bidra til å unngå opphopning av fuktighet på toppen, noe som kan føre til kronrot.

Pleie og vedlikehold

Trim tilbake døde fronds etter behov for å gi plass til nye friske å utfolde seg. Dette er spesielt viktig tidlig på våren.

Andre polystichums: Christmas Fern Polystichum acrostichoides

Hvordan forplantes Polystichum Polyblepharum

Planten vil selv så med sporer, men det er lettest å forplante seg ved å dele jordstengler eller løsne blad som bærer pærer. Forplantning ved deling bør utføres om våren. Formering ved bruk av fronds skal utføres om høsten.

Polystichum Polyblepharum skadedyr eller sykdommer

Tassel Fern har svært få sykdommer og insektproblemer. Hvis jorden drenerer dårlig, eller jordstenglene plantes i en retning som gjør at vannet kan samle seg opp, kan kronrot være et problem. Dette gjelder spesielt i vintermånedene.

Anses planten som giftig eller giftig for mennesker, barn, kjæledyr?

Koreansk kvastbregne er ikke kjent for å være giftig for mennesker, kjæledyr eller husdyr.

Betraktes dusken Fern som invasiv?

Japansk duskbregne er en pen mellomstor bregne som gjør det veldig bra på skyggefulle, fuktige steder. Planten danner små klumper av dypgrønne, buende blad som holder seg grønne det meste av året på milde steder. Denne veloppdragen bregnen er ikke invasiv.

Foreslåtte anvendelser av Polystichum Polyblepharum

Japansk duskbregne lager en fin underplanting for busker og rosebusk. Det er et flott tillegg til steinhager og hyttehager, og disse mellomstore bregner kan vokse godt i containere.

Tassel Fern er et godt valg i en skoghage, en skyggehage eller en vill hage. Det er en allsidig landskapsplante som ser kjekk ut langs fundamenter eller i grenser.