Skip to content

Ja, du kan lage et nellikarrangement for å imponere – slik gjør du det

12 de oktober de 2022

Når det gjelder oppblomstring, kan det hende at nelliker ikke vinner en popularitetskonkurranse. «Blomsterindustrien offentliggjorde dem på en måte som fyllstoffer,» sier Carolyn Chen, eier av Wild Things i Birmingham. Hun bemerker også popkulturens innflytelse – nemlig en Sex og byen episode der en karakter spår en date vil være dårlig når en mann gir henne en bukett med de fornærmende blomstene. «Slike ting har snøballt til en stor rød X på nelliker,» forklarer hun.

Men det er mye å elske med dem. Det store utvalget som er tilgjengelig gjør dem til et overbevisende valg for arrangementer. «Hver av dem er så unike, spesielt de trendy fargede versjonene som de kommer ut med,» bemerker hun. Blomstringen varer også evig. «Dette arrangementet så likt ut i sannsynligvis tre uker. De beholder fargen og er noen av de hardeste blomstene du kan finne,» sier Chen. Kombiner variasjonen og lang levetid med en pris på rundt $1 per stilk, og du har en kostnadseffektiv blomst som pakker et moderne trøkk. Her er hvordan hun laget et arrangement som gjør nettopp det.

Bring On the Wow

Inspirert av humørfylt stillebenkunst fra Nederland, snurret Chen opp åtte utvalg av nelliker for å lage et dramatisk arrangement som er verdig å stå i sentrum. «De nederlandske mesternes malerier har de dyreste blomstene i seg, som peoner, hageroser og papegøyetulipaner,» sier blomsterhandleren. «Vi ønsket å vise at det er mulig å lage et arrangement som de som bruker den rimeligste blomsten og fortsatt få det til å se fantastisk ut.»

Varier høydene

Selv om du jobber med blomster fra dagligvarebutikker, kan du fortsatt designe en fantastisk bukett. «For å gi arrangementet et litt mer dynamisk preg, kutt stilkene i korte, mellomstore og høye lengder,» råder Chen. Lek også med plasseringen deres i vasen i stedet for å bare slippe dem inn, foreslår hun.

Bygg fra bunnen og opp

Lag basen ved å inkludere alle de forskjellige nellikervalgene. Legg inn flere blomster for å forme arrangementet, og fyll ut eventuelle hull med noen stengler av grønt. (Hold løvet minimalt for å la nellikene snakke, sier Chen.) Til slutt velger du noen farger for å tjene som de fremtredende blomstene, og stikk dem inn, velg blomster som har lange stilker slik at de vises på utsiden av blomsten. vise.

Kjenn dine nelliker

Be en blomsterhandler om å finne disse spektakulære arvestykkene

Heirloom nellikvarianter

  1. «Zurigo» nellik
  2. «Solomio Tino» spraynellik
  3. «Caramel» nellik
  4. «Antigua» nellik
  5. «Lege Pink» nellik
  6. «Medea» spraynellik
  7. «Hypnose» nellik
  8. «Raffine Petit Fay» spraynellik