Skip to content

Kan Sprite hjelpe blomsterarrangementet ditt til å vare lenger? Vi prøvde det

26 de januar de 2023

Å ha friske blomster i huset er alltid en fantastisk idé. Det er som et stemningsløft for hele rommet og en enkel måte å bringe et sesongmessig notat til hjemmet ditt, fra fargerike vårtulipaner til livlige høstgeorginer. Imidlertid kan det være vanskeligere å holde blomsteroppsatser i live i mer enn en uke enn det ser ut til, spesielt avhengig av hvilken type blomster du kjøper. Hortensia, din ustadige venn! Selvfølgelig er det ideelt hvis blomstene dine kan leve i vasen så lenge som mulig, spesielt i høytiden når gjestene vil være inn og ut i løpet av noen uker. Når det er sagt, er jeg alltid åpen for å prøve ethvert hack som hevder å hjelpe blomster med å forbli i blomst og drikkevann, selv om det virker litt rart. Sprite? I blomster? Jeg er fascinert! Blant alle triksene der ute – inkludert knust aspirin, blomstermat og mer – virker det kontraintuitivt å bruke Sprite for å holde blomstene i live. Kullsyreholdige drikker er ikke kjent for å være super, vel, naturlig. Teorien er at sukkeret i Sprite fungerer som blomstermat, som igjen hjelper blomstene med å holde seg friske og holde på å drikke vann. Så jeg ga det et forsøk. Eksperimentet varte i to uker og begynte med en liten Sprite som ble hellet i en vase med en blandet bukett med nykjøpte blomster. Jeg toppet resten av vasen med vanlig vann fra springen og tilsatte ikke noe annet. Midtveis i testen måtte jeg friske opp vannet, først og fremst fordi blomstene hadde drukket så mye vann. Lovende! Blomstene var på en vakker topp etter den første uken. I løpet av den neste uken fortsatte blomstene å drikke vann og trives, til de endelig begynte å avta og visne på slutten av eksperimentet. På slutten av de to ukene var blomstene fortsatt pene, men så litt uttørket ut og klare til å bli kastet i søpla. (Se min fotograferte tidslinje nedenfor. Bildene ovenfor er tatt til forskjellige tider på dagen, noe som står for det varierte naturlig lyset.)

Alt i alt så ikke Sprite ut til å hindre prosessen, og jeg vil våge å si at den faktisk hjalp. Men siden jeg kun testet med én bukett, kan jeg ikke påstå at det ville fungere med alle blomster. Neste gang vil jeg kanskje bruke Sprite igjen, men jeg vil også tilsette knust aspirin (for å senke pH), samt en dråpe Clorox (for å avverge bakterier). Totalt sett holdt blomstene seg levende og levende mye lenger enn noen av mine tidligere arrangementer, så jeg vil anbefale dette trikset for andre!