Skip to content

Når og hvordan gjødsle Crepe Myrtles

21 de februar de 2021

Crape Myrtle, også stavet som Crepe Myrtle, er det vanlige navnet på Lagerstroemia, som er en slekt på rundt 50 eviggrønne og løvfellende busker og trær, fra familien Lythraceae eller loosestrife.

Planter er hjemmehørende i Sørøst-Asia, det indiske subkontinentet, deler av Oseania og Nord-Australia, men dyrkes mye i varmere regioner, over hele verden, inkludert USA.

Crepe myrteplanter gir fargerike blomster i en rekke farger, fra hvite til flere nyanser av lilla, rosa og rødt.

De har også en relativt lang blomstringsperiode, som kan gå opp til fire måneder.

Blomstene til disse plantene ligner på det delikate og krøllete crape-papiret, derav det vanlige navnet.

Crape myrtles dyrkes mye, både kommersielt og som husplanter, til dekorative formål.

Imidlertid krever disse plantene riktig pleie og vedlikehold for å holde seg sunne og fortsette å blomstre.

Ved å opprettholde riktig jord pH, riktig drenering, tilstrekkelig gjødsling og sikre at plantene er i full sol, har riktig mengde mulking og ikke beskjæres for aggressivt – dette er hva du trenger for å lykkes med å dyrke Lagerstroemia.

Gjødsling, spesielt, hjelper til med å maksimere vekst og blomstring.

Når crepe myrteplanter ikke gir blomster eller produserer færre eller dårlige blomster, mange ganger, er alt de trenger plantemat, og bare gjødsle dem er løsningen på alle disse blomstrende problemene.

Du må imidlertid sørge for å bruke riktig mengde gjødsel til rett tid for å få resultatene.

Beste gjødsel for Crepe Myrtle

8-8-8, 10-10-10, 12-4-8 og 16-4-8 – alle disse forskjellige typer gjødsel kan fungere bra for krepsemyrtplanter så lenge de brukes i riktig mengde.

Hvis du bruker en 8-8-8- eller 10-10-10 gjødsel, bruk ett pund gjødsel for hver 100 kvadratmeter av plantesengen for små busker og dvergvarianter.

For store crape myrtrær og busker, øk mengden gjødsel og bruk et pund gjødsel per tomme av treets diameter.

Imidlertid, hvis du bruker en 12-4-8 eller 16-4-8 løsning, følg samme hastighet, men reduser mengden gjødsel til et halvt pund.

Velg en gjødsel med langsom frigjøring, for eksempel Osmocote, eller en hvilken som helst 10-10-10 allsidig gjødsel som inneholder spormineraler.

Når og hvordan gjødsle Crepe Myrtle

Unge og nye planter har det høyeste behovet for gjødsling.

Gjødsle dem derfor tre ganger i løpet av det første vekståret – i mars, mai og deretter på sensommeren.

Dette er med på å fremme blomstring i nye planter senere på året, dvs. høsten.

Reduser gjødsling når crepe-mirten din blir etablert, da de ikke trenger mye gjødsel.

Gjødsle de modne blomstrende trærne bare en gang i året, før den nye veksten og blomsterknoppene dukker opp, dvs. tidlig på våren, for å fremme og maksimere vårens vekst og blomstring, senere i sommersesongen.

Påfør gjødsel rundt bunnen av planten, uten å fjerne mulken, hvis den er tilstede, og vann grundig etter den, da den hjelper gjødsel til å trenge dypt inn i jorden og nå røttene.

Sørg for å ikke gjødsle for mye, da det vil føre til overdreven vekst på bekostning av blomstring.

Hold deg til gjødslingsplanen diskutert ovenfor, med mindre dine crape myrtle planter mangler essensielle næringsstoffer, som kreves for blomstring, på grunn av dårlige jordforhold.

Viktig:

For at crepe-myrteplanter skal bruke og dra nytte av gjødsel, må du sørge for at jordens pH er litt sur, dvs. i området 5 til 6,5.

Trærne dine vil ikke trives og forbli underordnede på grunn av mangel på næringsstoffer, hvis jordens pH ikke er riktig.