Skip to content

Neanthe Bella Palm – Bordplate – Chamaedorea elegans «Bella»

24 de februar de 2021

Neanthe Bella Palm eller botanisk Chamaedorea elegans «Bella» (kam-ee-DOR-ee-uh ELL-eh-ganz) er en liten innvendig palme- og potteplanteart. «Bella» kan tilpasse seg omtrent ethvert vanlig kontor- eller hjemmeinnredning.

Denne lille eller «miniatyr» håndflaten har vært i bruk i flere tiår som et husplante og blant planter.

Som en innendørs plante ble den først dyrket som en av de fem & krone butikkplantene. Bella fant snart veien inn i terrarium-mani og brukes nå i mange oppvaskhager.

Neanthe Bella Palm er medlem av familien Arakanese (ar-ek-AY-see-eye) fra Guatemala og sørlige Mexico, hvor den vokser som en underjordisk plante i regnskogen.

Neanthe Bella er en attraktiv, lettstelt eviggrønn, flerårig plante og en veldig populær potteplante. Denne bordflaten kan også vokse utendørs året rundt i USDA soner 10 til 12.

I tillegg til det vanlige navnet Neanthe Bella Palm, har planten flere andre vanlige navn, inkludert:

 • Miniature Fishtail Dwarf Palm
 • Parlour Palm
 • Lykke til Palm
 • Lucky Palm
 • Table Top Palm

Plantens slektsnavn er en kombinasjon av to greske ord: chamai og dorea som henholdsvis betyr «på bakken» og «gaver».

Dette navnet er en referanse til det faktum at planten er veldig kort og frukten er lett å nå fra bakken.

Det spesifikke epitetet, elegans, er det greske ordet for elegant.

Chamaedorea Elegans Neanthe Bella Palm Care

Hvor stor vokser Neanthe Bella?

Det er ofte kjent i handelen som «Neanthe bella palm» og vokser primært for innendørs bruk i 6 ″ – 14 ″ tommer beholdere, som varierer i høyden fra 18 ″ tommer til 3-4 fot høye.

Selv om jeg har sett planter på 6 til 8 fot i høyden, er det uvanlig. I et «voksende» miljø er 4 ′ fot høyt det maksimale.

Du finner den brukt som en bordplante, gruppert sammen i senger som under beplantning, og som en lav frittstående plante.

Disse små trærne har tykt, pent løvverk som naturlig vokser i en kompakt form. De buede, pinnate bladene bærer vanligvis et dusin sett med smale brosjyrer.

Blomstrer Bella Palm?

Miniature Fishtail Dwarf Palm er en sesongbasert blomstrer som kan produsere små gule blomster når den dyrkes utendørs.

De gule blomstene vokser i løse, spiralformede klynger og vil blomstre om våren hvis planten får nok lys. Blomstene forvandles til klynger av attraktiv svart frukt.

Forstå at ikke alle palmer på en bordplate vil blomstre og produsere frukt fordi disse plantene er todådige, noe som betyr at de kommer både mannlige og kvinnelige.

Lys og temperatur

I svakt lys utvikler «elegans» mørkegrønne blader og kan vedlikeholdes veldig bra med belysning du finner i de fleste kontorer eller hjem.

Uansett hvor du plasserer en Neanthe «Bella» i middels lys, må du ikke plassere den i ettermiddagssolen. Morgensol eller sterkt filtrert lys er fint, men ettermiddagssolen kan bleke løvet.

The Good Luck Palm klarer seg best i full til delvis nyanse. Det kan til og med gjøre det bra i tung skygge. Disse små palmer tåler ikke eksponering for direkte, hardt sollys.

Som potteplante klarer Neanthe Bella Palm seg bra når den plasseres i et nordlig vindu. Se etter bruning av bladspissene. Hvis du ser dette, vil du vite at anlegget ditt får en chill gjennom vinduet. Sett den litt tilbake slik at det ikke blir kaldt gjennom glasset. Beskytt det også mot varmt eller kaldt trekk.

Lucky Palm er vinterhard i USDA hardiness soner 10 til 12. Innendørs, hold Parlor Palm ved temperaturer mellom 65 ° og 80 ° F.

Ikke la temperaturen synke under 50 ° C. Utendørs, beskytt planten din absolutt mot frost, da dette vil drepe den.

Tips for pleie av vanning og gjødsel: Nummer # 1 Palm Care-problem på Neanthe Bella Elegans

De Nummer 1 problemet med å ta vare på Neanthe «Bella» håndflaten er overvannende.

Planter som sitter i underkopper fulle av vann eller planter som blir overvannet og aldri lar jorden tørke, fører til rotrot.

Bladspisser og -blader blir gule, blader kan falle, og ny vekst vil bli lysegul.

Undervannsplanter vil ofte ha brune tips på blader, ny vekst vil være blek og eldre blad kan gul.

Ved vanning:

 • Sjekk jorda med jevne mellomrom.
 • Når den øverste tommen er tørr, er det på tide å vanne.
 • Når du vanner, må du vanne grundig og sørge for at jord og røtter får en god drink.
 • Gulnende blader kan også indikere behov for vann.

Grundig vanning er en av grunnene til at vi liker under vanning som vanner nedenfra!

IKKE la planten sitte i vann eller la jorden bli fuktig. Som med alle planter, vil overdreven fuktig jord føre til rotrot.

Beskytt Parlor Palm mot tørr luft ved å plassere potteplanter på brett med våte småstein for å fremme god luftfuktighet.

Gjennom vekstsesongen (vår til tidlig høst) gir du månedlig fôring av fortynnet (halv styrke) standard flytende gjødsel. Ikke gjødsle i vintermånedene.

Jord og transplantasjon

Chamaedorea-palmer blir plantet i godt drenerende, rik jord. En jordbasert potteblanding av god kvalitet som er rik på torv er et godt valg.

Transplanter ikke oftere enn en gang hvert par år. Good Luck Palms er langsomme dyrkere og har ganske svake rotsystemer, så det er best å ikke forstyrre dem unødvendig.

Pleie og vedlikehold

Ikke beskjær «Bella» palm Chamaedorea som du ville gjort med andre planter. Brosjyrene vokser fra en hovedstamme.

Hvis du trenger å skjære bort litt gulnet eller skadet vegetasjon, bør brosjyrene “tippes” eller selve bladet fjernes.

I slekt: Hvordan ta vare på en kattepalme (Chamaedorea Cataractarum)

Hvordan forplante Neanthe Bella Parlor Palms

Chamaedorea Bella er opprinnelig fra Guatemala og vokst fra frø. Hvert år eller årstid høstes frø og sendes til statene der det spires i leiligheter eller «cellepakker».

Spiring kan ta 6-9 måneder fra plantetiden. Når plantene når ønsket høyde, blir vanligvis 10-30 frøplanter valgt og plantet i større beholdere.

Noen produsenter begynner å se på antall planter de bruker å plante med, og kommer til konklusjonen om – Less is More.

Når plantene er plantet, vil de vokse i ytterligere 6-12 måneder før de når en salgbar 6-tommers pott på 15 ″ -18 ″ tommer. Ti-tommers potter kan vokse i 18-24 måneder for å nå 24-36 ″ tommer i høyden.

Tenk deg planten du kjøper, selv i en 6-tommers gryte, kan allerede være 18-24 måneder gammel og den 10-tommers gryten, 3 år gammel. Tiden er grunnen til at palmer generelt koster mer.

Profesjonelle barnehager forplanter Chamaedorea elegans fra frø, og det kan være lurt å prøve deg frem. Imidlertid er det ikke vanskelig eller komplisert. Men tålmodighet kreves.

Når du transplanterer Parlor Palm, kan du finne flere planter i en pott. De selges vanligvis på denne måten fordi det gjør en buskere plante raskere.

Det kan være lurt å prøve formering ved deling eller skille disse plantene. Dette kan være ganske skadelig for anlegget.

Generelt sett er det bedre å bare kjøpe en annen plante hvis du vil ha en annen Bella palmeplante.

Neanthe bella Chamaedorea vokser i 14 tommers potter

Chamaedorea Palm Skadedyr og Sykdommer

Generelt sett er Parlor Palms ganske bekymringsløse. De har ikke en tendens til å bukke under for sykdom eller skadedyr.

Imidlertid er problemet nr. 1 plante skadedyr liten rød plante edderkoppmidd. Se etter rene planter til å begynne med.

Overvanning vil føre til at røttene råtner. Mangel på lys vil forårsake visne.

Planter svekket av overvann, under vanning, feil belysning og / eller ekstreme temperaturer er naturlig nok mer utsatt for skadedyr som:

 • Nematoder
 • Edderkoppmidd
 • Mealybugs
 • Whitefly
 • Plantevekt

Betraktes «Bella» som giftig eller giftig?

I følge American Society for prevention of cruelty to animals, er disse attraktive og populære potteplanter giftfrie for både katter og hunder.

Betraktes «Bella» som invasiv?

Disse følsomme plantene er ikke invasive, og har faktisk ikke blitt naturalisert i noen del av USA.

Foreslåtte bruksområder for Neanthe Bella Palms

Hvis du bor i et område der Miniature Fishtail Dwarf Palm er vinterhard, er det et utmerket valg som aksent i skyggefulle områder. Husk at det naturlig vokser som en understory i dype skoger.

Det gjør det også bra når det holdes som en containerplante innendørs eller utendørs. Den vanligste bruken av Parlour Palm (som navnet antyder) er som et husplante.

Disse plantene gjør det veldig bra inne i omgivelser med lite lys med jevne, gjennomgående varme temperaturer. Dette er grunnen til at de er et så populært valg i hjem og i offentlige omgivelser som kontorer og kjøpesentre.

Hvis du leter etter innendørs husplanter, men spesielt etter en palmetre med lite lys på bordet, og som også brukes som aksentplante, kan du sjekke ut Chamaedora elegans «Bella» palm, bare vær forsiktig så du ikke overvanner og holder øye med edderkoppmidd.