Skip to content

Hvordan velge den beste Sago Palm gjødsel

21 de februar de 2021

Cycas revoluta, mer kjent som Sago-palmen eller kongens sagopalme, er ikke en palme. De er et medlem av sykkelfamilien, noe som gjør den til en slektning av gamle furutrær.

Sagopalmen er et populært valg for gartnere da de dyrkes ute eller som en potteplante. For å holde sagoen sunn, må du opprettholde et regelmessig befruktningsprogram.

Sago Palm-prøve (Cycas revoluta) som vokser i Disney Springs, Orlando, FloridaDenne artikkelen deler tips som hjelper deg med å plukke den beste sago palmegjødsel og holde planten din flott året rundt.

Beste gjødsel til Sago-palmetreet

Ifølge University of Florida er sagopalmer i fare for å utvikle manganmangel. Denne mangelen kan føre til at nye blader blir gule og til slutt får hele planten til å dø.

Lavt magnesiumnivå er en annen bekymring når du dyrker sagopalmer. En velbalansert gjødsel adresserer både mangan- og magnesiummangel.

Før du går over til gjødsel, må du sørge for at sagopalmen er i et område med rikelig med sol og jord med god drenering. Overvanning kan føre til råtne røtter, noe som kan skape mangler på næringsstoffer.

Forsikre deg om at gjødselen du velger er langsomt. Et forhold på 12-4-12-4 mellom nitrogen, fosfor, kalium og magnesium er ideelt.

Bruk en komplett mikronæringsformel for å justere for andre jordmangel og ta hensyn til forskjeller i jordens pH-nivå.

Nedenfor er noen gode gjødselalternativer for Sago Palm Plant.

Miracle-Gro Shake «n Feed Palm plantemat

Denne gjødselen har alle næringsstoffene din sagopalm trenger i en brukervennlig beholder. Påfør gjødselen tørr hver tredje måned for å få mest mulig effektivitet (ikke bland med vann først).

Vi elsker denne gjødselen fordi den er designet for ikke bare å mate sagopalmen, men å ta vare på jorden ved å oppmuntre til sunn mikrovekst.

Jobe’s Organics Palm Granular Plant Food

Hvis du har en organisk hage eller foretrekker å bruke organiske behandlinger for plantene dine, er Jobe’s Organics et flott alternativ.

Med en velbalansert gruppe næringsstoffer og et øye for å støtte jordhelsen for å oppmuntre til maksimal rotvekst, fungerer denne gjødselen for sagopalmer innendørs og utendørs. For å oppnå maksimal effektivitet, må denne gjødselen påføres 2-3 ganger per år.

Carl Pool Palm Food

Når du ser etter en velbalansert gjødsel designet for behovene til en sagopalm, må du ikke lete lenger. Dette merket har et nesten perfekt forhold (12-4-12-5) næringsstoffer som hjelper planter å trives.

Mikronæringsstoffene, konstruert for å være langvarige og støtter plante- og jordhelsen, forhindrer at bleking blir overgjødslet.

TreeHelp Komplette gjødselspikes

Dette produktet er perfekt for noen som ikke vil måtte gjødsle kontinuerlig. Plant disse lett å installere piggene nær røttene, og glem dem til neste år.

Disse piggene er designet hovedsakelig for å hjelpe til med mangel på magnesium og mangan, så sørg for at jorden din er tilstrekkelig i alle andre næringsstoffer.

Du må bruke mer enn en pigg per sagopalme. Den generelle regelen er at en plante trenger en for hver 6 ″ tommer av plantens omkrets (for sagopalmer med en omkrets på 24 ″ tommer eller større).

Relatert lesing:

  • Hvorfor blir Sago-palmen min gul?
  • Hvordan bli kvitt skalaen på Sago Palms
  • Hva er den beste gjødsel for palmetrær?

Når og hvordan du gjødsler din Sago Palm

La oss gå gjennom hvordan og når du skal påføre den valgte gjødsel for maksimal suksess.

Hvis plantene dine er modne, er det beste alternativet en granulert gjødsel (langsom frigjøring) som du bruker en gang i året, vanligvis om våren. De fleste gartnere vil gjøre dette i april.

Hvis plantene dine er yngre eller i et mer utfordrende vekstmiljø, kan de dra nytte av en hyppigere syklus. April, juni og august er et populært valg for mer nordlige eller innendørs planter.

I følge Clemson’s College of Agriculture, bør du spre gjødsel over hele flaten under kalesjen. [source]

  • Ikke spre den for nær kofferten.
  • Gjødsel minst 3′-6 ′ fot utover kalesjen. I en moden sagopalme kan rotsystemet strekke seg ut fra 30 ′ til 50 ′ fot.
  • Bruk minst ett pund gjødsel for hver 100 ′ kvadratmeter jord
  • Spred granulatene før en regnbyge. Hvis du ikke kan det, ikke glem å vanne området tilstrekkelig etter påføring.

Hvis du er i tvil, kan du lese instruksjonene på pakken eller spørre ditt lokale hagesenter eller hagearbeider.

Hvis du har problemer med gulfarging eller brune blader, trenger planter oftere gjødsel. Når ny vekst dukker opp, klipp de gule og døde bladene tilbake. Gjødsling kan ikke reversere eksisterende skader. Det vil bare påvirke ny vekst.