Skip to content

OPPSTAND: Å mate kaffegrunn til gress og hage er bra!

19 de februar de 2021

Hvis du elsker hagearbeid og drikker god kaffe, vil du gjerne høre at brukte kaffegrut er en god tonic for hageplanter og gress.

I denne artikkelen vil vi forklare hvorfor bruk av kaffegrut er så bra for jorden i hagen din. Vi vil også dele noen smarte tips om hvordan du bruker kaffegrut i hagen.

Det nytter ikke å gråte over sølte kaffegrunnlag

Hvis du nettopp har kastet brukte kaffegrut i søpla, ikke kast bort tiden på å sparke deg selv over det. Det er ingen tid som nå å begynne med en helt ny vane.

Sett opp en enkel kompostkasse av plast med lokk på kjøkkenet eller verandaen. Legg kaffegrut, frukt og veggies i bøtta og legg dem til din kompostbunke hver dag.

Hvis du er ny innen kompostering, vil du snart lære at det er en fin måte å mate jorden i hagen og hagen din.

Det er noen som aldri trenger å kjøpe noen form for plantemat, fordi god jord føder planter naturlig. Brukt kaffegrut er et flott tillegg til kompostbunken, dyngen eller søpla.

De er også en god endring spredt direkte i hagejorden. De inneholder en enorm mengde næringsstoffer som absorberes lett.

Kaffegrunn inneholder optimal planteernæring

En nylig studie ble utført med brukte kaffegrut fra Starbucks. Forskerne fant at Starbucks kaffegrut inneholder 0,6% kalium, 0,06% fosfor og 2,28% nitrogen.

Det var også litt kobber og et spor av magnesium i eiendommen. Når det ble brukt som jordjustering, ga kaffekvernene noen næringsstoffer med en gang og frigjorde noen gradvis.

Dette gjør dem til et godt valg for å gi plantene dine et øyeblikkelig løft sammen med pågående ernæring.

Tips om bruk av kaffegrunn i hagen

Hvis du har syreelskende planter, kan du gjerne bearbeide kaffegrunnen direkte i hagejorden som omgir plantene.

For planter som ikke er syreelskere, bruk din egen hjemmelagde kompost som inkluderer kaffegrut.

Vær sikker på at eiendommen har hatt god tid til å bryte ned og bli mindre sur før du bruker dem.

Mate plenen din kaffe bakken

Er brukt kaffegrut bra for gress?

Du kan legge til kaffegrunn på plenen din som en enkel jordjustering ved å strø kaffegrunnen jevnt over plenen.

Rak kaffegrunnen på gresset for god dekning og kontakt med jorden.

Mer om kaffe:

  • Voksende og innendørs kaffetre

Hold skadedyr ute av hagen din og tiltrekk fordelaktige skapninger

Snegler og snegler hater kaffegrut, og meitemark elsker dem! Dette gjør kaffegrut til et absolutt must-have for enhver hage.

Meitemark spiser kaffegrut og fordeler dem over jorda i hagen din og hagen i form av nærende støp av ormer. Dette er en av de beste jordendringene noensinne.

Verftet og hagen din vil være en fryd for sansene

Når du bruker kaffegrut som plengjødsel på hagen din, trenger du aldri å håndtere en gjødsel fra organisk materiale eller kjemisk lukt fra gjødsel. I tillegg fungerer kaffegrut som et naturlig katteavstøtende middel.

Hvis du har hatt problemer med naboens katter (eller din egen) å skrape i hagen din, er problemet ditt løst.

Når du bruker kaffegrut til å mate hagen din, har du vakre, sunne, frodige grønne planter i en hyggelig og innbydende setting.

Du er sikker på å være stolt av den vakre hagen din, for ikke å snakke om å være stolt av deg selv for å gjøre din del for å redusere, gjenbruke og resirkulere.

Kompostering av kaffegrut hjelper til med å forhindre fylling av deponi og støtter deg med å skape sunn, grønn plass til fordel for deg selv, dine familiemedlemmer og venner og det lokale gunstige dyrelivet.

Hva hvis du ikke har nok kaffetrakter Hagetips?

Hvis du har en kaffetrakter på jobb, setter du opp en egen søppel for eiendommen og bare tar dem med hjem på slutten av hver dag.

Du kan også plukke opp store poser med gratis kaffegrut for kompostering, gress og hageplanter fra Starbucks. Faktisk, på de fleste kaffebarer kan du få alle grunnene du vil ha, gratis for å spørre.

Noen steder gir det imidlertid ikke poser. Sørg for å ta med deg dine egne poser eller en søppel, bare i tilfelle du trenger det.

Ta kontakt med kaffehusene i din lokale kaffebar for å se om de har brukt kaffe tilgjengelig.

brukte poser med kaffe gratis

Hvordan begynner du?

Å lese denne artikkelen er et viktig første skritt. Følg gjennom ved å studere komposteringsprosessen hvis du trenger det.

Sett opp beholdere for å samle kaffegrutet ditt, og finn lokale kilder til kaffegrut hvis du ønsker å gå i kompostering i større skala.

Jo mer kaffegrut du komposterer, jo mer hjelper du planeten, plantene og deg selv.