Skip to content

St Augustine gresspleie og vedlikeholdsplan for plen

22 de februar de 2021

St Augustine-gress (Stenotaphrum secundatum) er et raskt voksende, vidt tilpasset, varmt sesonggress.

Den vokser i et bredt utvalg av jord og pH-nivåer, kommer i flere sorter og er de vanligste gressplanter som dyrkes og brukes i hele Florida.

Den brukes også i hele det sørøstlige USA. Fortsett å lese for å lære mer om å renovere gamle plener med St. Augustine-gresset.

En skikkelig vedlikeholdt St. Augustine-plen vil gi et tett, frodig teppe av middels til mørkegrønn / blågrønn farge som gjør at den ser ut som en ny plen.

Disse varme sesonggressene vokser best i rik, godt drenert jord, i et varmt fuktig klima.

Eksponering for kalde temperaturer bør være begrenset, uten overdreven eller intens varighet.

Fordelene med St. Augustine Sod

 • Produserer tett gress med grønt, mørkegrønt, blågrønt
 • Tilpasser seg et bredt utvalg av jordsmonn
 • Generelt god salttoleranse
 • Etablerer seg raskt
 • Lager en rask plen av torv
 • Kan startes fra torv, kvister eller plugger
 • Noen sorter takler skyggen bedre

Ulemper ved St. Augustine Lawns

 • Krever vann for å forbli sunt og grønt
 • Kan kreve ytterligere vanning i tørre perioder
 • Under tunge vannings- eller gjødselplaner kan det produsere tekke
 • Håndterer ikke for mye fot- eller kjøretøystrafikk
 • Går i dvale i noen områder om vinteren og blir solbrun eller brun
 • Vokser ikke så tett som andre plengress på grunn av grove brede blader
 • Chinch bugs kan forårsake alvorlig skade
 • Utsatt for rotrot, bladflekk og brun flekk
 • Det kan være vanskelig å bekjempe ugress og forhindre at det sår

Kultivarer av St. Augustine

Det er flere sorter tilgjengelig. Nedenfor er en liste over de mer populære som brukes i plenpleie i Florida og over hele Sørøst.

Standard kultivarer

safir-st-augustine

 • «Bitterblå»
 • «Klassisk»
 • «DeltaShade»
 • «Floralawn»
 • «Floratam»
 • «Palmetto»
 • «Raleigh»

Dvergkultivarer

 • «Captiva»
 • «Delmar»
 • «Safir»
 • «Sevilla»

St Augustine Grass Vedlikehold og stell Tips Kalender

Hvordan ta vare på St. Augustine Grass March gjennom mai

Klipping

Når våren kommer og St. Augustine begynner å bli grønn, er det på tide å begynne å klippe gresset.

I løpet av vintermånedene kan gresset bli brunt og friste til å sette gressklipperen eller kappeskjæren lavere for å fjerne alt det «døde» gresset før den aktive vekstsesongen.

Dårlig valg … St. Augustine sprer seg ved stolper eller stengler på toppen av bakken. Å klippe gresset i lav klippehøyde kan hodebunnen og skade stolons, det fraråder også dypt et dypt rotsystem.

Klipp gresset ofte, på 2,5 til 4,0 tommer klippehøyde, og fjern ikke mer enn ⅓ av bladbladet. Ved å klippe oftere i vekstsesongen vil du unngå å bygge opp tåkesjiktet inkludert gressklipp. Med mindre gresset som kommer ut av gressklipperen etterlater klumper i hagen, er det ikke nødvendig å samle gresset.

Gjødsling

Før du påfører startgjødsel eller organisk materiale på plenen din, er det vanligvis en god ide å få testet jordens jord (hvert 2. – 3. år er greit). Påfør kalk hvis jordprøven anbefaler det. Påfør 1 kilo nitrogen per 1000 kvadratmeter omtrent 3 uker etter at gresset begynner å grøne opp. Ikke bruk mer enn 3 kilo nitrogen per 1000 kvm per år.

Se Beregning av gjødsel nedenfor

Vanning St. Augustine Grass

I løpet av vårsesongen trenger Augustin sjelden vanning på grunn av vårregn. Imidlertid, hvis plenen er etablert, bruk vanning på «etter behov» -basis.

Hvis bladbladene blir blågrå, ser de visne eller krøllete ut, begynn å brette seg eller vise fotavtrykk fra å gå i gresset – det er tid for vanning.

Ikke vann over! Påfør ¾ til 1 ”vann per uke om nødvendig. Følg alle lokale vannbegrensninger som kan gjelde.

Se Bestemme vanningsgrader nedenfor

Ugressbekjempelse for St. Augustine Grass

Hvis crabgrass har vært et problem, bruk preemergence herbicider merket for St. Augustine gress innen 1. mars – (tidligere i varmere områder som Sør-Florida)

Huske hvis gressfrø, ugressfrø eller ugress vokser aktivt, vil ikke herbicider før oppblomstring kontrollere dem fra videre såing.

Når du bruker herbicider etter oppblomstring, må du være oppmerksom på St. Augustine-gresset er følsomt for visse herbicider som 2,4-D. Bruk aldri herbicider etter oppblomstring (f.eks. Atrazin) når lufttemperaturen er over 85 ° F eller hvis torven og jordoverflaten er under fuktighetsstress.

Bruk og påfør herbicider etter oppblomstring med forsiktighet, og følg alltid instruksjonene på etikettens anvisning.

Forsikre deg om at du har identifisert ugresset riktig før du behandler det, og gress med et kjemikalie etter eller før oppblomstring.

Sykdomskontroll

I løpet av vår- og høstmånedene kan du finne brunt gress, i sirkulære flekker som kalles «brown patch» sopp. Brun flekk skjer vanligvis i fuktig, varmt vær og får kraft av nitrogen. Soppdrepende midler kan gi kontroll.

En bedre “kontrollmetode” er å redusere vanning og nitrogen, forbedre drenering og luftbevegelse gjennom jorden.

Insektkontroll

Insekt skadedyr nummer 1 for St. Augustine gress er den sørlige chinch bug. Hvis du oppdager gule flekker eller tørke som symptomer på solrike steder – sjekk etter chinch-insekter. Kontroll av plenorm kan også være et problem.

Ser etter Chinch Bugs

Ta en kaffemetallkanne og fjern toppen og bunnen. Skyv kaffekannen inn i området du tror kan ha chinch-insekter.

Fyll boksen med vann. Hvis chinch bugs er til stede – bør de flyte. Generelt anbefales det å ansette en profesjonell som behandler St. Augustine-torvet ditt for chinch-insekter.

Renovering

Hvis hagen din trenger renovering av plenen, er våren tid for å tømme områdene eller planteproppene på 6 til 12 tommers sentre.

Juni til og med august

Klipping

I løpet av de varme sommermånedene klipper du gresset hver 5-7 dag, med mindre plenen din er stresset på grunn av tørkeforhold. Hvis det er tørkeforhold, klipp sjeldnere.

Gjødsling

Bruk også 1/2 til 1 lb nitrogen per 1.000 kvadratmeter i løpet av de «voksende» sommermånedene. På grunn av den raske veksten i løpet av denne tiden av året, liker jeg imidlertid å dele applikasjonen i to.

Bruk den første søknaden rundt midten av juni og den andre søknaden rundt begynnelsen av august.

Huske: IKKE bruk mer enn 3 kg per tusen kvadratmeter per år.

Vanning

Det anbefales alltid å vanne plenen tidlig på morgenen. St. Augustine gress kan overleve i lange perioder uten nedbør eller vanning. Imidlertid vil god fuktighet i jorden hjelpe St Augustine-plenen til å beholde fargen i sommermånedene. En ukentlig vanning på 1 til 1 ¼ tommer skal la vannet trenge inn i jorden og gi rikelig med fuktighet.

Plen i sandjord vil trenge hyppigere vanning. Når du vanner plener i leirejord, må du huske at jorden «aksepterer» vannet sakte.

Vann til “avrenningen” starter, vann neste sone og kom tilbake og vann sonen igjen til vannet har trengt gjennom leirejorda til ønsket dybde.

Hvis gresset ser mørkt ut og blågrått, visnet og krøllet eller brettet bladblad og fotavtrykk viser, sier St. Augustine at det er på tide å vanne.

Glem aldri: Du kan bidra til å forhindre eller redusere skadedyr og andre problemer med riktig vanningspraksis.

Dyrking

Områder som er utsatt for tung trafikk – fot eller maskin – kan muligens ha nytte av lufting av plenen. En kjernelufter vil være nyttig.

Kontroller om det er strå. Hvis halmdybden overstiger 0,75 tommer, er den beste kontrollen å løsne plenen eller fjerne overflødig med en lukkemaskin, for eksempel en kraftig rive.

Forsommeren er den beste tiden for enhver lufting eller dyrking av plenen, ettersom St. Augustine har god tid til å komme seg.

Insektkontroll

Gå en grundig tur over plenen din og se etter tørke som symptomer eller gule flekker som dukker opp på solrike steder.

Hvis de blir funnet – sjekk for eventuelle chinch bug aktiviteter. Bruk “kaffeboks” -metoden beskrevet ovenfor. Hvis det blir funnet chinch-insekter – behandle området. Det anbefales å søke en profesjonell plen for behandling.

Ugressbekjempelse

For å bekjempe flerårige og årlige bredbladede ugressbruk, bruker herbicider etter oppkomst. Følg alltid etiketten og instruksjonene i applikasjonen. Forsikre deg om at herbicidet etter fremveksten er merket for St. Augustinegrass.

IKKE påfør herbicider hvis:

 • Plenen er under stress
 • Ugress vokser ikke aktivt

Sykdomskontroll

palmetto st augustine gressKontroller om det er store flekker eller bare flekker og gråbladsykdom.

Renovering

Hvis plenen din har behov for renovering, må du plante på nytt store områder i slutten av mai, tømme områdene eller planteproppene på 6 til 12 tommers sentre.

September til og med november

Klipping

Fortsett å klippe St. Augustinegrass etter de samme retningslinjene som juni-august, og slå hver 5. til 7. dag og mindre når plenen er tørkestresset.

Gjødsling

Vanligvis kan St. Augustine-gresset befruktes 2-6 ganger per år, alt avhengig av hvor du befinner deg.

På grunn av klimaområdet og geografiske steder der St. Augustine gress vokser, faller gjødselapplikasjoner avhengig av sted.

I nordlige områder der St. Augustine vil gå i dvale, er det ikke behov for gjødsel. I Sør-Florida er imidlertid et gjødslingsprogram året rundt akseptabelt.

Påfør kalk hvis en jordprøve anbefaler.

Vanning

Følg vanningsretningslinjene for mars – mai. Hvis St. Augustine-gresset er i dvale, kan det fortsatt være behov for periodisk vanning når det er tørre, vindfulle forhold i lengre perioder.

Unntaket: For å forhindre uttørking bør nyplantede plener eller torv vannes i løpet av denne perioden.

Sykdomskontroll

Sjekk regelmessig for store flekker sopp.

Ugressbekjempelse

Se etter crabgrass. Hvis det er til stede, legg planer og merk kalenderen din for å bruke et herbicid før oppstigning om våren.

St. Augustine Lawn Care desember til februar

Klipping

I løpet av denne perioden vil klipping sannsynligvis ikke være nødvendig, bortsett fra i de sørligste områdene som Sør-Florida. Du kan imidlertid rydde opp i en sunn plen ved å plukke opp rusk (pinner, steiner, blader, dødt gress osv.).

Gjødsling

Gjødsel bør ikke kreves i denne perioden. Hvis du ikke har tatt en jordprøve (hvert 2-3 år er bra) og fått testet jorden din, er det nå et godt tidspunkt å finne ut plenens næringsstoffmakeup og krav.

Husk å spesifisere plenarten din. Også laboratorier er langsomme, så en jordprøve i denne perioden er perfekt.

Vanning

Eventuelt nylig plantede plener eller torv skal vannes og vannes for å forhindre uttørking. Avhengig av sted igjen, kan vanning være nødvendig.

Ikke hold jorden våt da dollarvekst og sedges trives under våte jordforhold.

Ugressbekjempelse

For bekjempelse av kyllingurt, henbit og andre bruker et bredbladet herbicid merket for St. Augustine gress.

Følg alltid etikettens anvisninger nøye på priser og bruk alltid med forsiktighet.

Tips om beregning av gjødsel og vanning

Beregning av gjødsel

For å bestemme mengden gjødselprodukt som kreves for å påføre 0,5 kilo nitrogen per tusen kvadratmeter, dividerer du 0,5 med det første tallet (%) i gjødselforholdet.

For eksempel, for en 20-5-5 gjødsel (som inneholder 20% N), del 0,5 med 0,20 (MERKNAD: 20% = 0,20).

Resultatet er 2,5 kilo produkt per tusen kvadratmeter.

Beregning av vanning

For å bestemme mengden vann som tilføres av et sprinklersystem, plasser flere hermetiske bokser (f.eks. Tunfisk eller kattemat) i hver vanningssone. Kjør sonen og registrer hvor lang tid det tar å fylle boksene til et nivå på 1 / 2- eller 3/4-tommer.

Hver sone vil mest sannsynlig variere i hvor lang tid det tar å produsere den samme mengden vann.

Nå programmerer du inn vanningskontrollen den tiden det tar å produsere de nødvendige vanningshastighetene for å gjøre sprinklersystemet automatisert.

Kilder: Univ Arkansas | Univ Florida

Bilder: Sod Solutions