Skip to content

Organisk grubkontroll: Hvordan bli kvitt grubs naturlig

19 de februar de 2021

Det første trinnet for å kvitte deg plenen og hagen din for skadedyr er positiv identifikasjon. Før vi diskuterer å bli kvitt plenen, la oss først finne ut nøyaktig hva plenen er.

Hva er plenen?

Plenplanter er larvene til junibugs, japanske biller og andre skarabebiller. Disse voksne billene legger egg om sommeren og høsten, og larvene klekker ut av eggene sent på sommeren og utover høsten.

Når de er klekket, graver grubene ned i jorden og spiser planterøtter og annet organisk materiale i løpet av de kalde vintermånedene. I løpet av denne tiden er de fete, hvite, C-formede kjeltringer som går under en rekke vanlige navn, inkludert:

  • White Grubs
  • Grub Worms
  • Lawn Grubs

Om våren overgår larvene til pupper og modnes deretter til biller. Billene graver seg ut av jorden på forsommeren, gumler på planteblader, avler og legger flere egg.

Hvilken skade forårsaker plenen?

I små mengder forårsaker plenen ikke store skader. En sunn plen kan støtte en liten befolkning (f.eks. 5 per kvadratmeter) uten mye skade. Problemer oppstår når antallet overstiger 10 per kvadratmeter.

Et stort antall japanske billelubber spiser mye gressrøtter og annet verdifullt organisk materiale under jorden. Når de spiser gressrøtter, ødelegger de rotsystemet.

Dette fratar gresset for vann og næringsstoffer, så gresset blir naturlig brunt og dør.

Mange gruber i jorden vil tiltrekke seg naturlige rovdyr til hagen din. Å besøke vaskebjørn, føflekker, armadillos og lignende vil komme på jakt etter disse smakfulle bitene og vil la plenen din være full av hull.

Hvordan kan du fortelle deg at du har plener?

Du kan legge merke til brune flekker i hagen din, og du kan legge merke til at mye dyreliv besøker hagen din. Hvis du er heldig, skjønt, vil du oppdage grubs før disse tegnene og symptomene oppstår.

Om våren, når du rydder opp i hagen din før sommeren, kan det hende du finner plenplanter som gjemmer seg under børstehauger og steiner.

Når du bearbeider hagen din, kan du dukke opp noen plenplanter.

Gjennom hele sommeren må du være på utkikk etter svampete områder i plenen din. Dette er en tidlig advarsel om grusormangrep som oppstår før gresset begynner å bli brunt.

På sensommeren og tidlig på høsten kan du begynne å legge merke til merkelig formede brune flekker i plenen din. Dette er en indikasjon på at du har billegrub aktivt fôring som forberedelse til de lange vintermånedene.

Når dette skjer, kan det hende du kan lokalisere grubbene ved å trekke tilbake torv i de berørte områdene. Hvis det lett skreller av seg, har du sannsynligvis plenplanter. Du ser kanskje grubbene like under torvet og spiser gressrøttene dine.

Hvis du ikke finner gruber i de brune områdene på plenen, bør du vurdere noen andre årsaker til gressbruning. Skyggefulle områder på plenen din kan bli brune på grunn av sol. Gress kan dø på grunn av mangel på vann (eller for mye vann).

Hva kan du gjøre når du finner plener?

Hvis bare et lite område er berørt, fjerner du gresset og graver deg ned for å se om du kan finne og fjerne knastene. Grav rundt en fot dyp og fjern jorden og torvet i det området. Fjern knastene og skift ut jord og torv.

Telle grubbene du har fjernet. Hvis du har totalt mindre enn 5 per kvadratmeter, fokuser du på å holde plenen sunn. Hvis du har mer enn 5 per kvadratmeter, må du vurdere noen behandlingsalternativer.

Alt i alt er naturlige, organiske plenbehandlinger å foretrekke fremfor sterke og potensielt farlige kjemikalier.

Hvordan kontrollere grubs organisk

Når du kontrollerer skadedyr i hagen din og hagen organisk, er det best å lage et omfattende IPM-system (Integrated Pest Management). Med dette konseptet trekker du på et bredt utvalg av naturlige stoffer og gunstige insekter for å hjelpe deg med å holde grusormene borte.

Her er 12 av de beste alternativene:

Bruk fordelaktige nematoder

Gunstige nematoder er veldig små, usegmenterte ormer som bor i god hagejord. Arten kalt Heterorhabditis bacteriophora (Hb nematoder) er spesielt egnet for å hjelpe med bekjempelse av hvite grusorm.

De gir grubkontroll ved å jakte på grubbene, komme inn i skapningenes kropper og frigjøre bakterier som er dødelige for grubs.

Du kan kjøpe Hb gunstige nematoder gjennom hagearbeidskataloger og online. Når du mottar de små hjelpemidlene til hagen din, må du vente til slutten av dagen for å slippe dem ut på plenen din. Eksponering for sollys vil føre til at de blir sterile.

Sørg for å vanne godt før og etter å ha løsnet dem. For å introdusere dem for plenen din, følg instruksjonene om emballasje. Vanligvis vil du blande dem med vann og deretter distribuere dem med en spesialisert slangesprøyte eller en vannkanne.

Gjør verftet ditt fuglevennlig

Grubs er et yndet måltid for fugler, og av alle dyrene som tiltrekkes av grubs, vil fugler gjøre minst skade.

Legg til noen fuglematere, hus og et fuglebad i hagen din, så vil du snart ha en rekke attraktive, blide hagehjelpere som står klar til å hjelpe deg med grubkontrollen din, samt andre skadedyrsinsektproblemer.

Hold kyllinger, guineas, gjess eller ender

Alle slags fugler elsker grubormer. Du kan slå barnyardflokken løs på plenen din med jevne mellomrom for å oppsøke grubs og deres billeforeldre. En flokk ender, gjess, kyllinger og / eller guineas kan også hjelpe deg med å få hagetomten din klar tidlig på våren. La dem bli i området en dag eller to for å naturlig snu jorden og oppsøke skadedyr som kan lure.

Følg en klok vanningsplan

Svært våt jord er ganske imøtekommende for orm. I stedet for å vanne litt, vanner du ofte en gang i uken. Dette er uansett bedre for gressrotsystemet.

Hvis du opplever vannmangel, la gresset bli tørt og sovende om sommeren. Denne tørre spell vil drepe grubs av som kan lure i jorden din. Gresset ditt kommer tilbake når kjøligere temperaturer og regn kommer tilbake.

Bruk grubs til fiske agn eller mate ditt eksotiske kjæledyr

Till opp områder der det er mistanke om grusangrep, og samle de små djevlene. De lager flott fiskebete. Alternativt, hvis du ikke bruker noen kjemikalier på plenen din og tilfeldigvis har en papegøye, øgle, skilpadde eller stor fisk, lager de god eksotisk kjæledyrmat!

Bruk Neem Oil

I løpet av billenes eggleggingssesong, bruk en Neem-oljespray eller Neem-drenking på plenen din for grubkontroll og forhindre at de legger egg i jorden din.

Motvirke billene

I tillegg til Neem olje, er det en rekke naturlige avstøtningsmidler som vil forhindre at biller henger rundt hagen din. Naturlige ingredienser som sitronsaft, hvitløk, chilipepper og organisk såpe i de rette kombinasjonene fungerer godt for å avvise biller og andre skadedyr.

For oppskrifter, se vår artikkel av Organic bug killer oppskrifter.

Drep Grubs med en Borax-løsning

Du må være litt forsiktig med denne ideen fordi for mye boraks vil drepe gresset ditt, men hvis du har en kraftig angrep, kan det lønne seg å starte med en målrettet påføring av borax-vann.

For å gjøre dette, bland en spiseskje boraks i en liter varmt vann og spray rikelig i områder der du vet at du har en tung grub-angrep. Du må kanskje gjenta denne målrettede applikasjonen flere ganger for å drepe alle grubene i området.

Hvis du har japanske biller, bruk melkespore

Melkespore er en miljøvennlig, giftfri bakterie som er rettet mot japanske billelarver. Du kan trygt bruke den i forbindelse med alle de organiske grub-løsningene som er oppført ovenfor. Begynn med å bruke den på plenen et par ganger i året de første tre årene. Etter det vil den forbli aktiv i et tiår eller mer.

Ryd Lawn Thatch

Noen ganger er det en god ide å ha litt tekke i plenen, men hvis du har å gjøre med grubs, må du få tekken ut av veien før du bruker behandlinger.

Billene legger gjerne egg i tekket, og larver gjemmer seg gjerne under det. Videre kan det forstyrre behandlinger som nematoder og melkespore ved å holde dem i å suge dypt ned i jorden.

Hold plenen godt luftet

Gjennom mye av livssyklusen lever plenen i de øverste centimeter av jorden. Å lufte plenen gjør dette området mindre gjestfrie for dem, og lufting kan veldig godt drepe dem direkte.

Vær konsekvent i behandlingen

Billene har en tendens til å komme tilbake til de samme områdene, år etter år for å legge egg. Hvis du har å gjøre med mange biller og grubber i år, kan du forvente at noen vil dukke opp igjen neste år, uansett hvor flittig du bekjemper dem.

Bruk alle de organiske verktøyene du har til rådighet på en jevn og kontinuerlig måte. Det kan ta to eller tre år å se en reell reduksjon i antall biller og søppel.

Er organisk grubbehandling virkelig best?

Som med mange skadedyrsinsekter, er det usannsynlig at hvis du holder et sunt hage og en hage, vil du sannsynligvis ikke bli overkjørt av plenen.

Av denne grunn er det alltid bedre å sette fokus på å holde plantene og grasene dine sterke og sunne enn å drepe skadedyr.

Bruk av plantevernmidler er skadelig for gunstige insekter, fugler, reptiler og annet dyreliv. I tillegg forurenser skadedyravløp vannveier, og overdreven kjemiske plantevernmidler siver inn i vannet.

Det tar litt tid og tålmodighet å kontrollere grubs ved å implementere et organisk IPM-system, men resultatene er langvarige og gagner deg, dine naboer, det lokale dyrelivet og miljøet generelt.

[source]