Skip to content

Papaya Seeds er full av fantastiske helsemessige fordeler

19 de februar de 2021

Papaya frø er den delen av frukten de fleste kaster ut uten en annen tanke.

Utrolig nok er papaya frø ikke bare forbruksvarer, men er også bra for helsen din. De har vært vant til å:

  • Avverge parasitter
  • Forbedre leverhelsen
  • Bli kvitt noen ekle bakterier

Smaken av papaya frø er kanskje ikke god, men etter å ha kommet forbi smaken, kan helsemessige fordeler bli rakket inn. Det kan også være enklere å innlemme dem i oppskrifter.

Denne tropiske frukten er fylt med:

  • Mineraler som magnesium og kalium
  • Protein
  • Karoten
  • I tillegg til vitamin A, C og K.

Frøene er også rike på flavonoider, fenolforbindelser, magnesium, fosfor og kalsium. Nye undersøkelser har vist mange helsemessige fordeler av papaya frø. Les videre for å lære om papaya planter eller Carica papaya frukt, frøene og fordelene.

1. Beskyttelse mot hjertesykdommer

Både moden og umoden papaya er veldig nyttig for å forhindre diabetiske hjertesykdommer og aterosklerose. Papaya er en ideell kilde til vitamin A, C og E, som alle er kraftige antioksidanter.

Disse tre næringsstoffene forhindrer oksidasjon av kolesterol, som er den viktigste årsaken til hjerneslag og hjerteinfarkt. Papaya frø kan være svært nyttige for å senke høye kolesterolnivåer i kroppen.

2. Hjelper med vekttap og forbedrer fordøyelsen

Å spise papaya frø kan hjelpe deg med å oppnå oppløsningen din om å gå ned i vekt, ettersom de er fullpakket med fordøyelsespapain og inneholder mye fiber som forbedrer fordøyelsen.

En mellomstor papaya kan ha frø som inneholder omtrent 120 kalorier. Dette betyr at du kan gå ned i vekt mens du spiser disse frøene for å øke dine daglige kalorier.

3. Papaya Seed hjelper til med å helbrede og forhindre leversykdom

Regelmessig forbruk av små mengder papaya frø har blitt påvist avgiftning av leveren og øker også leverens evne til å eliminere giftstoffer fra kroppen. Dette er gjort mulig av ernæringsevnen i papaya frø.

Papaya frø har også vist løfte om å håndtere levercirrhose. Levercirrhose er den progressive degenerasjonen av leveren, hovedsakelig forårsaket av overdreven alkoholisme.

En kjent papaya-basert kur mot levercirrhose er å knuse fem papaya frø og blande dem godt med en spiseskje kalkvann.

Å ta denne blandingen på daglig basis i 30 dager har blitt observert for å gi leveren betydelig forbedring.

Dette bør imidlertid ikke brukes som et alternativ til legens veiledning og medisinering. Papaya frø har vist seg å forbedre leverhelsen og til og med kurere de fleste leversykdommer.

4. Hjelper med å bekjempe kreft

Forbruk av papaya frø kan hjelpe kroppen til å bekjempe den progressive utviklingen av kreftceller og svulster.

I følge flere vitenskapelige studier, når visse immunmodulerende forbindelser er tilstede i svulster og kreftceller, hjelper de å bremse utviklingen og tilsetningen av flere kreftsvulster og celler.

Faktisk hjelper isotiocyanatene i papaya-frøene til å holde brystkreft, lungekreft, tykktarmskreft, prostatakreft og blodkreft i sjakk.

5. Dreper tarmparasitter

Papaya frø har et stoff kjent som proteolytiske enzymer som hjelper til med å bryte ned proteiner. Dette gjør tilstanden i mage-tarmkanalen ugunstig for parasitter og eggene deres å bo i.

Disse typer fordøyelsesenzymer bidrar til å gjøre miljøet i mage-tarmkanalen mindre gunstig for reproduksjon og vekst av ormer, og reduserer dermed sjansene for å få en parasittinfeksjon betydelig.

Papaya frø har også blitt funnet å ha et unikt stoff kalt Carpaine som tjener til å drepe amøber og tarmorm. En studie utført i Nigeria som involverte barn i 2007, avslørte en stor forbedringsrate etter at barna ble administrert med en dose papayafrøekstrakt.

En enkel og deilig metode for å høste det antiparasittiske elementet i papaya-frøene er å inkludere papaya-frøpulveret i en smoothie.

Spis smoothien ofte, og sannsynligheten for å få parasittinfeksjoner eller tarmparasitose vil nærme seg null.

Studier gjort i Nigeria viste at å drikke papaya frø i syv dager hjalp 75% av barna med å kvitte seg med tarmparasitter.

6. Et godt middel mot viral og anti-bakterier

Papaya frø er gode antivirale midler da de hjelper til med å helbrede virusinfeksjoner.

Papaya frø har lenge vært brukt i Costa Rica for å takle Dengue feber infeksjoner. De hjelper også med å bekjempe og kurere andre virusinfeksjoner som tyfus.

En liten mengde papaya frø er funnet å drepe bakterieinfeksjoner forårsaket av E. coli, Salmonella og Staph. I Nigeria hjelper papayafrø, sammen med melk, til å kurere tyfusfeber.

7. Sterkt betennelsesdempende middel

Papaya frø gir gode betennelsesdempende effekter, noe som gjør dem ideelle for å håndtere hevelse, leddgikt, leddsykdommer, rødhet og smerte.

8. Det forhindrer og behandler nyresykdommer

Friske papaya frø har enorme resultater i nyrene. Forskere har bevist at disse frøene har en positiv terapeutisk effekt når det gjelder behandling av nyresykdommer. De hjelper ikke bare med å behandle dødelige nyresykdommer, men utfører også en avgjørende rolle for å unngå nyresvikt.

9. Fungerer som et naturlig prevensjonsmiddel

Papaya frø er et perfekt naturlig prevensjonsmiddel for både kvinner og menn, uten noen kjente bivirkninger, i motsetning til andre medisinske eller reseptfrie prevensjonsmidler som er kjent for å forårsake uønskede effekter når de brukes over lengre tid.

I lang tid har både menn og kvinner i Sørøst-Asia og India brukt papaya frø som en metode for prevensjon.

10. Papaya Seed Aids In Digestion

Både papaya og papaya frø har et høyt innhold av enzym papain. Papain er et gunstig enzym som hjelper til med fordøyelsen av protein. Imidlertid bør gravide ikke spise papaya frø.

For menn kan det å spise en teskje papaya frø hver dag i en periode på 3 måneder redusere sædantallet betydelig uten å påvirke ereksjon og libido. Videre er effekten midlertidig; når du slutter å spise papaya frø, blir fruktbarheten gjenopprettet.

11. Papaya frø med høy antioksidanter

En rapport publisert i et syntetisk organisk og naturlig produktblad kjent som Molecules avslørte at frøene til papaya-frukt kan virke kraftige antioksidanter.

Papaya frø har fenoliske syrer og flavonoide forbindelser, som hjelper til med å beskytte kroppen mot skader som kan være forårsaket av frie radikaler. Disse syrene har kraftige antioksidative egenskaper.

12. Behandle ringorm

De fleste hudinfeksjoner er kløende og kan være smittsomme. Hvis du har en hudsykdom, tørk papaya frø i to dager og mal dem til et fint pulver. Påfør pulveret på det berørte hudområdet og i løpet av en uke vil ringormene være en saga blott.

13. Pepperstatning

Papaya frø kan males i pepper kvernen og fungere som en erstatning for pepper. Selv om de er litt bitre enn pepper, er de et bedre alternativ til pepper.

Hvordan bruke dem

Papaya frø smaker mer som sort pepper eller wasabi. På grunn av sin bitre smak blir de ofte brukt som en erstatning for pepper.

Du kan konsumere dem rett fra papaya eller spise dem hele. Andre velger å male dem med en kaffekvern for å gjøre dem til pulverform og dryss dem på maten.

For de som foretrekker å spise dem hele, kan du prøve å blande dem med en teskje honning for å gi dem en naturlig søthet, ettersom de er bittere for smaksløkene dine.

Bunnlinjen

Som en forholdsregel, bør ammende kvinner, så vel som gravide, ikke konsumere noen enzymrike grønne papaya eller papaya frø.

De bør heller ikke administreres til barn, da deres antiparasittiske egenskaper kan være for kraftige for dem. Rådfør deg med apoteket eller legen din før du gir den til barn.

Enzymer i papaya frø er kraftige. Du trenger dem ikke i mye og et enkelt forbruk; spis fem eller seks frø på en gang. Spis en fersk rå papaya, lag en papaya juice eller konserver den i en glasskrukke i kjøleskapet for fremtidig bruk for å oppleve de fantastiske helsemessige fordelene med papaya.