Skip to content

Hvordan dyrke papaya

5 de juni de 2021

Papaya er en plante hjemmehørende i Mellom-Amerika med høy dekorativ og kulinarisk verdi. Og hvis forholdene er rette, kan det begynne å bære frukt samme år det ble sådd, noe som er veldig interessant.

Men for at det skal skje er det veldig viktig å vite hvordan man dyrker papaya; det vil si når man skal lage såbedet og hvordan man vedlikeholder det til det spirer. Så hvis du er interessert i å begynne å vokse den, følg rådene våre 🙂.

Når blir det sådd?

Papaya, hvis vitenskapelige navn er Carica papayaDet er en plante som trenger et varmt klima uten frost for å kunne leve. Men også, slik at det kan spire godt, er det viktig at det mottar varme. Derfor, hvis vi tar alt dette i betraktning, er det vi vil gjøre så den midt på våren, når temperaturen er rundt 20-22 ºC.

Vi kan også gjøre det før eller etter høsten hvis vi har en elektrisk spire og et oppvarmet drivhus eller et varmt rom der mye naturlig lys kommer inn.

Hvordan blir det sådd?

Planteplante av Carica papaya

Nå som vi vet når vi skal forberede såbedet, La oss se hvilke trinn vi må følge for å få papaya-planten vår:

  1. Den første tingen å gjøre er å sette frøet i et glass vann i 24 timer for å hydrere.
  2. Deretter vil vi fylle frøbedepotten, frøplantebrettet, spireen, … – med universal kultursubstrat blandet med 30% perlit.
  3. Deretter vanner vi samvittighetsfullt, men unngår vannlogging.
  4. Deretter plasserer vi frøet i midten og dekker det med et tynt lag med underlag.
  5. Til slutt drysser vi med kobber eller svovel for å unngå at det oppstår sopp, og vi vanner igjen, denne gangen med en sprøyte.

Ved å holde såbedet fuktig og ved en behagelig temperatur, vil spire om 1-2 måneder.

Enkelt, ikke sant? Kos deg med det nye anlegget ditt!