Skip to content

Sommerblomstrende hibiskuser har enorme, levende blomster

24 de november de 2022

Når det kommer til store, slående blomster, er det ingen planter som pakker akkurat den kraften som hibiskus gjør. Når de blomstrer, produserer de enorme, levende blomster som fanger oppmerksomheten og får deg til å se nærmere. De er noen av de mest prangende blomstene i hagen og ser positivt ut når de begynner å blomstre, og det er derfor de er så populære sommerblomster.

Hibiskus blomster

Hardfør hibiskus (Hibiscus moscheutos) kommer i en regnbue av farger, fra knallrødt til oransje, rosa, gult og hvitt. Mange har dyprøde sentre. Blomstene deres vises i midten til slutten av sommeren, begynner i juni og fortsetter til høsten. I følge The New Southern Living Garden Book, Hibiscus er «blant de mest prangende blomstrende plantene i sørlige hager. De bærer vanligvis traktformede blomster noen ganger så store som middagstallerkener og ofte med fremtredende støvbærere. De mange artene tilbyr et forbløffende utvalg av blomsterfarger, og de fleste blomstrer over en lang sesong. » De er hjemmehørende i det sørlige USA, og de største hibiskusblomstene kan nå 1 fot i diameter. I tillegg til fargen de tilfører hagen, tiltrekker blomstene også sommerfugler og kolibrier.

Hibiskus arter

Når du velger hvilke hibiskusvalg som skal plantes, ta hensyn til plass- og vedlikeholdsbehov. Mange arter av hibiskus kan trives i våt jord. Noen er mindre – Southern Belle-stammen vokser til 4 fot høye – og andre er mye høyere og når 15 fot. Populære valg inkluderer «Anne Arundel», «Lady Baltimore» og «Summer Storm», som alle har rosa og røde blomster; «Cranberry Crush», som har skarlagensrøde eller tranebærfargede blomster; «Fireball», som har knallrøde blomster; og «Raspberry Rose», som vokser til 7 fot høy og har bringebærrøde blomster.

Hibiskuspleie

Når du tar vare på hibiskus, sørg for at den får rikelig med vann i løpet av blomstringssesongen. Den krever mindre vann resten av året, spesielt om vinteren. De trives i full sol og liker ikke kulden. På grunn av vannbehovet deres tåler de jord som ikke er godt drenert. Hibiscus kan dyrkes utendørs, men de dyrkes også populært som containerplanter. Når du vil ha drama i hagen, se til hibiskus. Hvis du er mer interessert i bladverket enn blomstene, prøv «Panama Red» hibiscus fra Southern Living Plant Collection, som har dyprøde blader og røde blomster som dukker opp sjelden. Røde blad hibiscus (Hibiscus acetosella) dyrkes også for løvet. Har du noen gang plantet hibiskus i hagen din? Hvilke hibiskusfarger vil du plante i år?