Skip to content

Soverom planter: Hvilke er de beste?

14 de februar de 2021

Det er alltid hyggelig å ha planter i huset. Grønnsaker gir farge og komfort til alle omgivelser, men visste du at det er spesielt ønskelig å holde soveromsplanter?

Tilstedeværelsen av soveromsplanter har en beroligende effekt og senker stressnivået, ifølge en studie utført av NASA i det 20. århundre, kan det å holde potteplanter også bidra til å forbedre luftkvaliteten.

Soverom med potte slangeplanter
I denne artikkelen deler vi anbefalinger for de mest fordelaktige og beste plantene for soverommet ditt. Les videre for å lære mer.

10+ Soverom Planter med lite vedlikehold

Her er 10+ potteplanter som bare trenger vanning av og til, og foretrekker moderat til sterk belysning.

Lady Palm

Potted Lady Palm (Rhapis Excelsa)
Lady Palm (Rhapis excelsa) er et attraktivt palme som er lett å dyrke og foretrekker sterkt, indirekte sollys. Som med lavendelplanten, bør du vanne den dypt når jorden er nesten tørr.

Lær mer om Lady Palm og dens pleie

Andre palmer inkluderer:

 • Bambuspalme (Chamaedorea seifrizii)
 • Neanthe Bella Palm
 • Kentia Palm (Howea Fosteriana)
 • Metallic Palm

English Ivy

English Ivy (Hedera helix) er spesielt godt egnet til hengende kurver og espalier. Du kan også plante den i en gryte med en høyere plante hvis planten tåler å bli klatret på.

pottet engelsk eføy i dekorativ beholder
English Ivy liker mye sterkt sollys, og det kan også gjøre det bra under et vokselys eller fluorescerende belysning. La jorden bli nesten tørr før du vanner grundig og dypt.

Mer om Hedera Helix Care

Slangeplante

Slangeplante (Sansevieria trifasciata) er også kjent som svigermors tunge på grunn av sine lange, spisse, sverdlignende blader.

3 Slangeplanter som vokser ved vindu | kyrychuk_v.mail.ru – DepositPhotos
Denne robuste planten er vanskelig å drepe og tåler mange forskjellige lysnivåer. For best resultat, gi lys, indirekte belysning.

La plantens jord tørke ut nesten helt mellom dype vanninger. Slangeplante er en langlivet plante som har en tendens til å spre seg fritt, så når du har en, vil du alltid ha rikelig.

Det finnes flere typer slangeplanter. Oppreiste varianter Sansevieria Moonshine, Black Coral, Cylindrica og små fuglereder.

Tips om slangeplantepleie

ZZ-anlegget

ZZ-anlegget (Zamioculcas zamiifolia) som slangeplanten kan overleve i mange innendørs omgivelser. De er sakte dyrkere med blanke blader.

Stort ZZ-anlegg i soverommet inne i dekorativ beholder | photographee.eu – DepositPhotos
De har lite krav til vann og belysning, med veldig tilgivende naturomsorg. De kan takle lange perioder uten vanning og ser fortsatt bra ut.

Detaljer om å ta vare på ZZ-planter

Sukkulenter

Det er en rekke sukkulenter som gir utmerkede tillegg til et soverom. De fleste er små og kan vises i dekorative beholdere.

Sukkulenter til soverommet - Haworthia, Echeveria, Aloe vera og andre aloesSukkulenter å bruke på soverommet – Haworthia, Echeveria, Aloe vera type
De gir attraktive tillegg til nattbord, kommode eller vinduskarm.

Se etter Echeveria-planten, Aloe vera og Haworthia. Hver av disse inneplantene har flere varianter å velge mellom.

Edderkoppanlegg

Edderkoppplante (Chlorophytum comosum) er et annet utmerket valg for en hengende kurv. Det finnes flere forskjellige varianter av Spider Plant. Noen har solide grønne blader, og andre har lysegule lengderuter på de lange, slanke, sverdlignende bladene.

Reverse Spider plante sitter på en kommodeOmvendt edderkoppanlegg på kommode | MarieMathilda-DepositPhotos
Disse lettstellte plantene reproduserer fritt ved å dyrke små edderkoppplanter (planter) på slutten av lange stengler. Når du har en, vil du alltid ha nok.

Disse plantene gjør det bra i et bredt utvalg av luftkvalitets- og lysinnstillinger, men gjør det best med rikelig, sterkt indirekte sollys. La jorden tørke nesten helt før du vanner dypt.

Mer om å ta vare på Chlorophytum Comosum edderkoppplanter

Pothos

Golden Pothos (Epipremnum aureum) er en ekstremt lettstelt soveromsplante og er en annen god kandidat for å henge kurven eller plassere den på en høy hylle eller piedestal.

Golden Pothos (Epipremnum aureum) sitter på et bord i dekorativ beholderGolden Pothos (Epipremnum aureum) i dekorativ planter på bord | Myimagine-DepositPhotos
Plantens vandrende vekstvaner resulterer i et fullstendig, attraktivt, grønt planter med blanke, hjerteformede blader. Pothos stiklinger kan lett forankres i vann.

Denne planten klarer seg godt i omgivelser med lite lys, men den kan også trives i sterkt, indirekte sollys. La jorden bli nesten tørr før du vanner dypt.

Lær om Pothos Growing and Care

Andre luftrensende anleggsalternativer

 • Philodendron Cordatum (Heartleaf Philodendron)
 • Monstera Adansonii

Fred Lily

Fredslilje (Spathiphyllum) er en attraktiv plante med lite vedlikehold som produserer vakre hvite blomster om våren.

Hvite blomster av fredsliljenBlomstrende fredslilje (Spathiphyllum) | illuminatedmind-Adobe
Peace Lily gjør det bra i dårlig belysning og vil også trives i moderat lys.

La jorden tørke nesten helt før du vanner dypt. Forplant deg gjennom splittelse en gang hvert femte år.

Detaljer og tips om Peace Lily Care

Lavendel

Lavendel (Lavandula) er vanligvis tenkt på som en utendørs plante, men hvis du har en varm setting og rikelig med lys, kan du ha lavendel på soverommet ditt. Duften er deilig og også ganske avslappende.

Lavendel må ha sterkt, direkte sollys eller kunstig lys i flere timer daglig. Hvis du har et sydvendt vindu på soverommet ditt, er det perfekt. Ellers, suppler lyset du har med et vokselys.

Lavendel skal bare vannes når jorden er nesten tørr. Deretter vanner du den grundig og ikke vanner den igjen før jorden tørker.

Lær om lavendelpleie

Rosmarin

Rosmarin (Rosmarinus officianalis) er en annen kulinarisk urt som gir en behagelig og avslappende duft til soverommet ditt. Som lavendel liker rosmarin mye lys, direkte belysning og vil gjøre det bra i et sydvendt vindu.

Denne urten har også vanningsbehov som ligner på lavendel. La jorden tørke ut nesten helt og vanne deretter dypt.

Tips om å ta vare på rosmarin

Andre planter for soverommet å vurdere …

 • Aspidistra – Støpejerneanlegg
 • Jade Plant
 • Hoya
 • Peperomia – mange varianter
 • Ficus Lyrata
 • Bromelia og orkideer

Jade Plant er dekorativ planterJadeplante (Crassula ovata) er dekorativ beholder | mars58-DepositPhotos

Seks litt høyere vedlikeholds soveromsplanter

Hvis du er i stand til å opprettholde jevn vanning, litt høyere fuktighetsnivå og tidvis misting, er disse 6 plantene gode valg for deg.

Boston Fern

Boston Fern (Nephrolepis exaltata) er en pen, klassisk husplante som er ekstremt attraktiv med sine fulle, buede fronds.

En Boston Fern er et perfekt valg som en plante plassert på en høy hylle eller på en søyle. Hvis du har ett lite vindu på soverommet ditt, kan en Boston Fern plassert på en søyle foran gi både privatliv og skjønnhet.

Disse plantene krever litt mer forsiktighet enn noen av de andre i denne listen. De liker gjennomgående fuktig jord, trenger mer fuktighet, og de har en tendens til å slippe blader. Du kan finne deg selv i å tåke og plukke opp etter anlegget til daglig.

Omsorgsinformasjon om den klassiske Boston Fern

Areca Palm

Areca Palm (Chrysalidocarpus lutescens) er et palme som kan være et godt valg hvis du har mye plass på soverommet ditt. Disse plantene kan bli 7 meter høye og trenger å ha rikelig, sterkt lys.

I vekstsesongen (vår og sommer) bør jorden holdes litt fuktig. Reduser vanning om høsten og vinteren.

Gummianlegg

Gummiplante (Ficus elastica) er en robust plante med store, attraktive, skinnende blader. Plantens saft kan være irriterende, så husk å bruke hansker når du håndterer den.

Variert gummi Ficus elastisk planteVariegated Rubber Ficus plante | vadiml-Adobe
Med en høy, slank vekstvaner, legger Rubber Ficus stor visuell interesse til soverommet ditt eller ethvert rom.

Gummiplanter kan gjøre det bra med moderat eller sterk belysning. Jorden skal holdes litt fuktig hele tiden.

Detaljer om Caring For Gummi treplanter

Kinesisk eviggrønn

Kinesisk eviggrønn (Aglaonema) er en god plante med lite lys.

Hvis soverommet ditt er konsekvent varmt og trekkfritt, kan disse enkle å dyrke, vakre innendørs planter være det perfekte valget for deg.

Chinese Evergreen’s lysegrønne blader er blanke og har attraktive, hvite markeringer. Hold plantens jord litt fuktig fortløpende.

Mer om kinesisk Evergreen Care

Dracaena

Dracaena planter finnes i mange forskjellige arter, og alle er veldig enkle å dyrke.

Disse plantene har vakre, strappy blader som er tilgjengelige i forskjellige markeringer, mønstre og farger. Noen av de mest populære variantene er:

 • Massangeana
 • Dracaena Janet Craig
 • Janet Craig «Compacta» er perfekt for nattbord
 • Marginata – Red Edge Dracaena
 • Warneckii

Uansett hvilken art av Dracaena du velger, kan du være trygg på at den vil være fornøyd med lys eller moderat indirekte belysning og gjennomgående fuktig jord.

Planter som vokser på vinduskarmen - Gummianlegg Dieffenbachia | Dracaena MarginataGummianlegg | Dieffenbachia (Dumb Cane) | Dracaena Marginata | liudmilachernetska-DepositPhotos

Dieffenbachia

Dieffenbachia (Dumb Cane) er tilgjengelig i en rekke hybrider. Planten er veldig enkel å ta vare på og klarer seg godt i omgivelser med lite lys.

Jorden skal holdes litt fuktig. Hold kjæledyr unna denne planten fordi den er litt giftig.

Mer på Dumb Cane Care

Soverom planter tilbyr andre fordeler

De fleste forskere er enige om at tilsetning av planter i et rom faktisk kan forbedre luftkvaliteten mens de absorberer karbondioksid. Det kan også redusere bakgrunnsstøy, øke humøret ditt, skape en positiv innvirkning på sinnet og produsere oksygen.

Kom i gang i dag ved å legge til en plante på soverommet ditt.