Skip to content

Garden Water Fountain: 7 tips du bør vurdere når du legger til en!

17 de februar de 2021

Det er ikke noe mer rolig, slående, og det gir en kraftig uttalelse i landskapet som en vannfontene i hagen.

Imidlertid, siden ikke alle utendørs vannfontener kan passe til hagen din, er det viktig å vurdere noen få ting om utendørs fontener før du tar kjøpsbeslutningen. Her er noen tips som kan hjelpe deg før du legger til denne vannfunksjonen på terrassen, dekket eller hagen din.

Hva er noen av de forskjellige typene utendørs fontener?

Det finnes forskjellige typer vannfontene, som hver er unike for landskapsinnstillingene. Også formålet fontenen vil også bidra til å bestemme fontentypen som skal legges til i hagen.

For eksempel kan en formell hage kreve en klassisk stående utendørs uteplassfontene som kan ha et moderne eller tradisjonelt utseende.

En naturalistisk hage kan være et lite basseng eller en damfontene utstyrt med myke dansende vannstråler eller en fontene som forsvinner. Dyreelskere kan bygge sine egne dyrestatuer og gjøre dem om til en fontene. På den annen side kan de som liker akvatiske skapninger lage fisk eller delfinfontener.

Foruten en rett stråle, kan du også passe den med dyser som spruter vann i forskjellige former som sopp, tusenfryd eller tulipanformer.

Utendørs fontenen kan også bare være en veggmontert fossenhet med tut i et reservoar.

I alle disse tilfellene er det nødvendig med en pumpe for å holde vannet resirkulert. Hjemmeoppussingsbutikker og hagesentre selger sett som inneholder alt nødvendig utstyr, inkludert dyse, fontenehode, pumpe og strømledning.

Hva slags pumper brukes i vannfontener i hagen?

Det er to typer pumper som finnes i vannfontener hjemme; Nedsenkbare pumper og overflatepumper.

Nedsenkbare pumper er laget for sikker, stille drift under vann. Overflatepumper sitter over bakken og må skjules. Velg en pumpe som er litt større enn nødvendig, slik at du får mer spillerom for å justere vannstrømmen.

Nedsenkbare pumper

Nedsenkbare pumper er designet for å plasseres i den dypeste delen av dammen. De er trygge og enkle å installere. De er ideelle for miljøer som har en naturlig setting.

Overflate eller eksterne pumper

Overflatepumper eller eksterne pumper er installert over bakken og må kamufleres. De kan være høye og fungerer bra for større dammer, omtrent som en bassengpumpe.

Når du velger en pumpe, anbefales det å velge en som er litt større enn nødvendig, slik at du kan få rom for justering.

Forsiktighet: Koble en elektrisk pumpe til jordfeilbryteren for å slå av strømmen når det er problemer eller fare.

Hvilke typer stilvann har du å vurdere i hagen din?

Bordfontener

Bordfontene er gode for små uteplasser og hagerom. De tar moderat liten plass og tilfører terrassen eller hagen et element av forvikling og raffinement.

bord-topp-terrakotta-fountian-22820151291-ADe er rimelige (du kan enkelt lage din egen fontene med terrakotta potter) og foretrekkes av folk med et stramt budsjett. De er tryggere for kjæledyr og barn. Bordfontener gir flotte gaver til venner, familie og venner.

Vannfontener laget av stein

Hagefontener laget av stein er langvarige og nytes i flere tiår eller til og med generasjon avhengig av vær, vedlikehold og hvilken type stein som er brukt. Noen av de vanlige bergartene inkluderer:

Kalkstein – det er en ugjennomsiktig naturlig stein. Det var et populært materiale i Egypt og Midt-Østen da det ble brukt til å lage store pyramider. Imidlertid er det ikke så populært materiale i dag som gjenstander laget av det eroderer etter flere år.

Granitt – hvis du leter etter en utendørs fontene som kan vare i generasjoner, så kan granitt være et ideelt materiale for deg.

Den tåler frysetemperatur og vil ikke sprekke om vinteren. Det er også enkelt å rengjøre med væske. Det er heller ikke utsatt for slitasje.

Støpt stein – Støpt stein gjør at fontener som har rimelig holdbarhet og mesteparten av tiden, har høyeste kvalitet. Fontener laget av støpt stein kan vare i flere tiår. Pumper må kanskje byttes ut over tid.

Relatert lesing: Making og Outdoor Fountain

Basseng- eller damfontener

Denne typen fontene rører vann, og skaper dermed et ugunstig miljø for avl av mygg. Fontenen øker også vannsirkulasjonen, noe som forbedrer vannkvaliteten.

Dette forbedrer kvaliteten på fisk og planter og hemmer også veksten av alger. En større beholder vannhage fontener er ideell for de som ønsker å skape iøynefallende visuelle effekter i hagen sin.

Hvis du vil at en fontene skal være midtpunktet i hagen din, og du har plass, er et basseng eller en dam fontene et ideelt valg for deg.

Ta en titt på bluworld of water for noen interessante hagefontener.

Utendørs veggstil fontener

veggmontert-hage-fontene-05312016Utendørs veggfontener som denne ovenfor er et ideelt valg for de som ønsker en beroligende effekt og en funksjon som fengsler besøkende. De er flotte når plassen er begrenset.

De har en enkel installasjonsprosess og er også tilgjengelige for kjæledyr; kjæledyr foretrekker å drikke fra en fontene. De kan brukes i vertikale mellomrom som vil dekkes; disse fontene kan dekke det vertikale området fra gulv til tak.

Gulvstil Vannfontener

De ligner ganske mye på fontener i veggstil, med den største forskjellen at de dekker det horisontale rommet eller gulvet. Denne typen utendørs vannfunksjon ser bra ut, spesielt med fantastiske lys installert.

De er også enkle å sette opp og er også lette å bevege seg ettersom de ikke er festet til en vegg.

Pyramid stil fontener med nivåer

Disse typer fontener har form av en pyramide med flere nivåer av vann som drypper fra dem. De fleste fontener med pyramidestil med nivåer har to eller tre nivåer. De er ideelle for de som ønsker en beroligende effekt.

Urn Style Garden Fountains

utendørs-fontenen-tittel-04302016Disse vannfontene i hagen har en urn som ligger inne i en bolle eller et kar. De er ideelle for hage- og utemiljøer, da de skaper en slående uttalelse.

Disse fontene er vanligvis det som er referert til som «damfri», enkle å lage og har ofte en «bobler» der vannet forsiktig kaster seg over kanten av potten.

Fontener laget av potter

Disse typer fontener er laget på en måte som den ene gryten søler vann til den andre. De fleste av dem har tre potter plassert på en stilig, unik måte.

plante-pot-fontene-012014Designet kan tilpasses, det kan lages med potter du allerede har, store eller små for å passe til hvilken som helst plass du har. Du kan dekorere den slik du vil etterpå.

MERK: Alle de ovennevnte fontentypene kan brukes som feng shui vannfontener. Men for at de skal brukes som en feng shui-kur, trenger de ikke se orientalske ut.

Fontener er veldig populære i feng shui, da de er kjent for å gi vann energi og er også et symbol på velstand og rikdom.

Når du ser etter den ideelle plasseringen av feng shui-fontenen, må du huske å ikke plassere på soverommet ditt, da vann-shui-elementene skaper sorg og bekymring på soverommet.

Hvor bør en hage vann fontene plasseres?

En frittstående fontene eller bassengfontenen bør plasseres i et fremtredende område der den kan fungere som et fokuspunkt. For eksempel kan du plassere denne plenpynten i skjæringspunktet mellom to stier eller i midten av den lille terrassen.

En veggfontene er ikke særlig iøynefallende og har mye mer innflytelse når det er overraskelseselementet. Plasser en veggfontene på siden av hagen eller på slutten av en vei for å gnist overraskelser.

Hvorfor legge til en vannfontene i hagen din?

Fontener kan være enkle og beroligende

Bygg din egen lille fontene i japansk stil i et stille hjørne av plenen og hagen. Senk en liten pumpe i en steinskål og bruk en skjult rørledning for å koble den til en hul bambusstang.

Legg til en ny bambusrør som fylles med vann og velter ned for å dryppe innholdet forsiktig inn i bassenget. Juster pumpen slik at den utløser et lett vedlikehold.

Fontener hjelper med å kjøle ned Garden Air

Fontener kan ha en avkjølende effekt på planter og mennesker, spesielt i tørre klimaer. Dessuten virker sprutlyden av vannfunksjoner forfriskende i løpet av en varm dag.

Fontener gir «hvit støy»

Fontener kan brukes til å blokkere forstyrrende støy fra veier eller naboer. Den vedvarende dryppingen av vann har en beroligende bakgrunnseffekt.

Fontener tiltrekker dyreliv – Fugler og sommerfugler til hagen

Fugler kan tiltrekkes av fontener, spesielt de med god plass til fuglebad. Dette legger til skjønnheten og den naturlige roen i hagen din.

Tips om fontene sikkerhet

Hold Fountain Kids trygt!

Når du installerer en fontene, må du huske sikkerheten til barna og kjæledyrene dine. Fontener bør plasseres i et hevet område som er utilgjengelig for folk flest, spesielt småbarn.

Ikke glem … noen kjæledyr og barn kan til og med prøve å bruke dammen til å drikke vann.

For bassengfontener, plasser en grill over toppen av bassenget, og la det være en liten åpning for røret. Du kan heve sidene av bassenget med pene steiner for å gjøre det tryggere.

Ikke forstyrr vannplanter

Du kan legge til vannliljer og andre vannplanter rundt fontenen for å forhindre at folk går i nærheten av den. Hold dem imidlertid borte fra nedsenkbar pumpe.

Hvordan bygge en utendørs Zen Garden vannfontene

Legg roen til alle omgivelser med de beroligende lydene av en fontene du laget selv!

https://youtu.be/zYALTV0-3YsHva du lærer i videoen:

Hver grunnleggende fontene kommer med en base, en ball og en fontene pumpe. Søylebunnen og kulen er vanligvis laget av betong.

For å danne søylen til betongfontenen, trenger du en Quiktube-form på arbeidsflaten. Inne i den, legg en bøtte opp ned og legg et stykke PVC rett inn i midten.

Bøtta skal ligge opp ned i midten. Dessuten bør PVC forbli sentrert mens skjemaet fylles ut. Skuffen vil skape et tomrom i bunnen av søylen for å huse pumpen for fontenen, og PVC vil gi en sti for å føre slangen opp til fontenen.

Bruk en lysarmaturglobus til formen på ballen. Spray innsiden med kokespray slik at du får en ren frigjøring og fyll kloden helt opp til basen. Dette gir ballen en flat overflate slik at den vil sitte fint på søylen.

Akkurat som det du gjorde med søylen, må du lage en sti gjennom ballen. Bruk et annet stykke PVC med enden tapet av. Skyv den helt ned i den andre enden av kloden, og bruk litt tape for å holde den på plass. Dette fungerer mye lettere enn å prøve å bore gjennom ballen senere.

Vent til basen og kulesementen tørker ut. Når de tørker, kan du frigjøre dem fra skjemaene. Du kan bare rive eller skjære av foringsrøret på søylen, men du må bryte kloden forsiktig.

Pakk ballen i litt kraftig plast, bruk hansker og øyevern, og bank deretter på kloden slik at den knuses i plasten for en sikker og rask opprydding. Bruk en fleksibel flersag som denne for å trimme overflødig PVC på begge delene.

Den siste fasen av denne prosessen innebærer å rive ut den andre enden av disse delene. Bruk en dyvel slik at du kan trekke bort eventuelle ekstra bånd. Nå kan du begynne å montere fontenen.

Forbered et hull og legg en panne i den slik at leppen blir spylt med bakken. Legg et lag med elvestein i pannen. Plasser vannpumpen og omslutt den med mer stein.

Med søylen på siden, før slangen opp gjennom PVC. Vipp deretter søylen på plass over pumpen. Deretter mates slangen opp gjennom ballen slik at du kan måle lengden før du trimmer den tilbake.

Slangen må komme helt til toppen av ballen. Forsegl dette med litt silikon og tilsett kulen din.

Når den tørker, fyller du på med steiner, fyller pannen med vann og slår på fontenkilden.

For mer detaljerte veibeskrivelser og utendørs prosjekter, gå til Lowes.com.

Sammendrag

Å legge til en vannfontene i hagen din er en attraktiv funksjon du bør vurdere å inkludere i landskapsdesignet ditt. Det utfyller skjønnheten i hagen din og gir den en rolig atmosfære.