Skip to content

Voksende Zoysia-gress – Vedlikeholdsgjødsel og mer

22 de februar de 2021

Spørsmål: Er det vanskelig å opprettholde Zoysia? Det er et så fint gras, vi har tenkt på å erstatte St Augustine-torvet med Zoysia? Trenger den en spesiell gjødsel? Martin, Jacksonville, Florida

Svar: Martin, Zoysia har vært i USA i flere tiår.

Mange mennesker har nå zoysia plener eller starten på en og mange flere huseiere tenker seriøst på å erstatte sitt nåværende gress med denne «forskjellige» plengresset.

Det er imidlertid noen ting du må vite om Zoysia-torvet før du ærlig kan si at det er det som er noe for deg.

Først når du vet alle svarene på spørsmålene dine, kan du være i stand til å få full nytte av en zoysia-plen.

Zoysia Not A Native

Zoysia er ikke et innfødt gress; den ble introdusert til USA fra Korea tidlig på 1900-tallet. Det er dyrket flere arter, den hardeste er Zoysia japonica.

Et forsknings- og eksperimentelt program ble startet på denne spesielle arten av United States Department of Agriculture og United States Golf Association Green Section.

Etter noen år med testing og krysningsavl ble en stamme endelig godkjent og valgt for utgivelse for publikum.

Til ære for Dr. Frank N. Meyer, som faktisk oppdaget gresset i Korea, ble navnet «Meyer» lagt til. Følgelig var det offisielle godkjente navnet “Meyer Z-52” zoysia.

Z-52 var ID-en som ble brukt under testing. Kommersielle produsenter forkortet navnet noe til “Meyer” zoysia eller “Z-52” – de snakker om det samme.

Et annet gress kalt “Emerald” ble utviklet sammen med et populært utvalg i dag kalt “Imperium“.

Selv om det er ekstremt vinterhardt å overleve så langt nord som Maine – som alle zoysiaer, er det et varmt sesonggress. Med varmsesong menes at den vokser best når været er varmt.

Dette er i motsetning til våre tradisjonelle plengress som er kjølig sesong, og vokser best når temperaturen varierer fra 40 ° til 70 °.

Siden zoysia er et varmt sesonggress, kan det vellykket konkurrere med crabgrass om kontroll av plenområdet.

Crabgrass er også et varmt sesonggress, men er et årlig, noe som betyr at det dør helt ut om høsten og startes igjen fra frø sommeren etter.

Den varme sesongens aspekt av zoysia skaper også den største ulempen i mange menneskers øyne. Den er grønn gjennom sommermånedene, men går i dvale om vinteren.

Denne dvalen skal imidlertid ikke forveksles med fullstendig død av topper som i tilfelle crabgrass.

Zoysia dør ikke om vinteren, og mister heller ikke bladene. Løvverket forblir intakt, men endres til en stråbrun farge.

Vårvedlikehold av Zoysia Grass

Med vårens ankomst er det på tide å ha Zoysia-gress i form. Her er en video fra Sod Solutions, med trinn for å følge, hjelper deg med å gjøre hagen klar til å gå i løpet av våren og sommeren.

Zoysia Fall gjødsel Anbefalinger og forberedelser

Det er viktig og anbefalt å legge ned en kunstgressgjødsel.

Dette gir gresset mat og næringsstoffer det kan lagre i vintersesongen for å hjelpe til med «selvreparasjon» til skadet gress, som torvet kan ha opplevd eller lidd under de kalde månedene.

En høstgjødsel forsyner også næringsstoffer for å gjøre torvet «klart» når det kommer varmt vær, slik at gresset kan starte «grønnere» -prosessen.

På høsten anbefales det å legge ned en gjødsel med høyt kaliuminnhold (det tredje tallet på gjødselsekken), ved å bruke trykk- eller håndholdte kringkastingsspredere vil bidra til en jevn gjødselspredning.

Den beste plengjødsel for zoysia har en sminke som et forhold på 2-1-4, og en gjødsel med langsom frigjøring foretrekkes.

Prøv å holde deg unna for mye nitrogen om høsten (posisjonens første nummer), dette kan føre til frodig vekst og potensielle gressoppproblemer.

Kalium:

  • Hjelper med å herde celleveggene og produserer sterkere stilker
  • Herdet gress gir kraft for å bedre takle det kalde været
  • Når mangelfull langsom vekst og svakere torvresultater
  • Vil lekke ut fra jorden, men ikke så raskt som nitogen
  • Hjelper med å styrke gress mot plen sopp og sykdom

Zoysia går i dvale

Hvor lang tid zoysia forblir i denne sovende tilstanden, avhenger av lengden på vintersesongen. Zoysia blir ikke brun umiddelbart etter den første drapfrosten om høsten.

Det tar vanligvis to eller flere tunge frost å trippe planten i sovende tilstand.

I gjennomsnitt er dette omtrent ti dager til to uker før datoen da det er femti-femti sjanse for at dagstemperaturen vil være under frysepunktet og forbli så kaldt for balansen i vintersesongen.

Om våren gresset grønt opp omtrent ti dager eller to uker etter datoen da temperaturen er egnet til å være over 32 °.

For praktisk talt alle steder sør for Richmond, Virginia, Oklahoma City og Los Angeles, kan det normalt forventes en hvileperiode på fire måneder eller mindre hvert år.

I noen seksjoner langs Gulfkysten og sør i Florida er zoysia bare i dvale kort, om i det hele tatt, i løpet av året.

Våren er tiden for plenlufting.

Jo lenger vekstsesongen er, jo mer tid har planten å vokse og spre seg.

Vi kan absolutt forvente større vekst og spredning når den “grønne perioden” strekker seg over åtte måneder enn vi kan hvis vekstperioden bare er tre måneder.

Så forvent ikke zoysia å spre seg så mye i Maine som det ville gjort i Florida.

Men hvis du har et sommerhus hvor du bare vil ha en grønn plen i flere måneder, kan du tenke annerledes på en zoysia-plen i New England.

Når den vokser, kryper den faktisk langs bakken. Planten sender ut løpere på jordoverflaten som roter og sender opp nye planter mens de går.

Derfor lager de en tykk matte matte. Det er dannelsen av denne tykke matten som gir zoysia kraft til å trenge ut andre gress og ugress.