Skip to content

Summer Crush Hydrangea’s Petite, Raspberry Red Blooms er perfekt for små hager

29 de januar de 2023

Hvis du leter etter en livlig fargetone å legge til den lille hagen din, Summer Crush bigleaf hortensia (hortensia macrophylla «bailmacfive») er en vinner. Mopheads blomstrer i enten neonlilla eller bringebærrødt – perfekt for å lyse opp hagen på et blunk. Dens kompakte størrelse (en avrundet 18 til 36 tommer) gjør den ideell for mindre rom eller containere, men den kan like gjerne jobbes inn i større landskap. Hvis du trodde trekningen av dette blendende, bærfargede vidunderet var dens oppmerksomhetssøkende farge, tenk om igjen. Det som gjør Endless Summer hortensiaer av alle varianter så populære, er at de blomstrer igjen. Disse små skjønnhetene vil vise seg på slutten av våren og deretter gå for runde to senere på sommeren, og blomstrer av den nåværende sesongens vekst. Andre hortensia macrophylla-varianter blomstrer bare en gang i året og ved forrige års vekst, noe som betyr at hvis du sviktet fjorårets beskjæring, må du vente et år til før du ser de vakre blomsterkulene igjen.

Sommer Crush Hydrangea Planting Zone

Summer Crush hortensia er godt egnet til å trives i plantesone 4-9. De er et hardfør valg for omtrent hele sør, unntatt den nederste halvdelen av Florida så vel som den vestlige kysten av statens panhandle.

Hvor å plante Summer Crush Hortensia

Som med andre mophead eller fransk hortensia-varianter, krever Summer Crush hortensia morgensol og ettermiddagsskygge. Hvis du er i en varmere sone (8-9), foreslår Endless Summer å begrense mengden morgensol til bare et par timer. På den annen side kan kjøligere soner (4-5b) ha nytte av noen ekstra timer med sol utover morgentimene. Vær oppmerksom på solmønstrene på det tiltenkte plantestedet i noen dager før du velger det beste stedet i hagen din for en sommerforelskelse. Hvis du ikke helt kan forplikte deg, eller ikke har et sted med ideell soleksponering, bør du vurdere å potte hortensiaen din i stedet.

Når skal man beskjære sommerknus hortensia

Det første du må vite om å beskjære en Endless Summer hortensia er at de ikke trenger beskjæring så ofte, om i det hele tatt. Når det er nødvendig, beskjær hortensiaen din på sensommeren etter at blomstringene har falmet.

Når Vann Summer Crush Hortensia

Hvis jorda er tørr, gi hortensiaene et godt bløt. De foretrekker en kraftig vanning en gang i uken eller så, sammenlignet med en lett dryss daglig. Jord bør ideelt sett holde seg fuktig, men ikke våt.

Hvordan endre Summer Crush Hortensia-farge

Det er sant at pH-nivåer er det som gir hortensia deres nyanse (blått for sure miljøer og rosa for alkalisk jord), men du trenger ikke en vitenskapelig grad for å manipulere fargen deres. Bare legg til jordsvovel for å oppmuntre til blå blomster og hagekalk for å oppmuntre til rosa.