Skip to content

The Procrastinator’s Guide to Quick-Girminating Seeds for Blooming Beds by Summer

4 de november de 2022

Håpet er ikke ute for de av oss som brukte høsten på å se fotball og vinter innendørs i stedet for å forberede hagen vår til våren. Samle noen frøpakker av disse sommerblomstene og sett i gang denne helgen.

Solsikker

For tidlig sommerblomstring, plant frø i rik, fuktig jord etter godt regn etter den siste vårfrosten. Stilkene kan kreve staking ettersom de blir høye og topptunge. Klipp solsikker for sesongbaserte arrangementer.

Zinnias

Lilla Zinnia blomst

Lollygagging gartnere kan vente til sent på våren eller til og med tidlig sommer med å så frøene til varmeelskende zinnias. Vann sjenerøst og gjødsle for lyse farger til høsten.

Edderkoppblomster

Edderkoppblomst blomstrer

Spre raskt spirende edderkoppblomsterfrø i varm jord langs gjerdelinjen i hagen din fordi de selvsår raskt og vokser til store, prangende busker. Klipp noen blomstrende stilker for strukturelle buketter.

Ringblomster

Oransje ringblomst

Deadhead brukte blomster for å lage ringblomster vare fra
sommer til høstens første frost. Fyll en vase med en klynge av disse aromatiske blomstene.

Nasturtiums

Gule og røde nasturtiums

Plant lettdyrkede nasturtiums i hengende kurver med sandholdig, godt drenert jord. Kom i gang med disse klassikerne – de foretrekker kjøligere temperaturer og vil visne i topp sommervarme. Få frøene til å spire raskere ved å legge dem i vann over natten før planting.

Kosmos

Rosa kosmos blomst

Fargerik kosmos tiltrekker seg både fugler og sommerfugler. Bevar de levende blomstene ved å kutte så snart de åpner seg og legge dem i kaldt vann.

Kina Aster

Rosa Kina Aster blomstrer

Lys opp sengene med porselensasters luftige pomponglignende blomster. Gi dem fuktig, godt drenert jord og full sol. Vær forsiktig så du ikke overvann, noe som gjør disse blomstene mottakelige for sykdom.

Morning Glory

Blue Morning Glory Bloom

Innfødte i tropiske og subtropiske regioner, morgenfruer fungerer godt i et varmt sørlig klima. Få fart på veksten av de harde frøene deres ved å legge dem i bløt over natten eller lage et lite kutt i belegget før planting.

Teppe blomster

Røde og gule teppeblomster

Gi teppeblomster med lite vedlikehold god drenering, og det er omtrent alt du trenger å gjøre. De trives i varme, trenger ikke vanlig vann, og er hjortbestandige.

Dahlberg Daises

Dahlberg Daisy Blooms

Ta med de svulmende temperaturene for Dahlberg-palettene, som trives i kyst- og tropevarmen. Så frø i godt drenert jord for oppblomstring fra sensommeren til høsten.