Skip to content

Tips om de beste stedene å kjøpe husplanter

20 de februar de 2021

Jeg får stadig e-post med spørsmål om «Hvor er det beste stedet å kjøpe innendørs planter? eller «Hvor kan jeg kjøpe husplanter?»

En av de store frustrasjonene som kommersielle planteoppdrettere møter, kommer av det faktum at når plantene forlater barnehagen, er all kontroll og stell ute av deres hender.

Pleie-, håndterings-, behandlings-, visnings- og pleieinformasjonen har blitt overført til noen andre. Les videre for å lære mer om disse hagehemmeligheter.

Jeg kjenner ganske mange gartnere eller produsenter som har kontroll og tilsyn med bokstavelig talt millioner av planter.

De ser kontinuerlig etter nye hageartsorter og måter å forbedre og levere de fineste, sunneste plantene de kan produsere til deg. Nå er det mulig å kjøpe husplanter online – orkideer og små spesialplanter spesielt.

Dracaena_JanetCraig

Hvor er det beste stedet å kjøpe innendørs husplanter?

Du kom sannsynligvis hit fra å lete etter et av: det beste stedet å kjøpe innendørs planter i nærheten av meg, det billigste stedet å kjøpe potteplanter eller steder å kjøpe planter.

La meg først gi deg noen observasjoner.

Mens jeg var ute av byen, tok meg en tur til delstaten Virginia. Som vanlig skikk prøver jeg å stikke innom og se på hva det lokale barnehage- og hagesenteret har å tilby.

Jeg er ikke spesiell, det kan være en lokal barnehage, matbutikk eller nasjonal kjede. Mitt eneste krav – de trenger å bære noen innendørs potteplanter.

Her er hva jeg fant:

Dagligvarebutikk: Dracaena massangeana vises «elegant» på en pall foran butikken og mottar direkte sollys om ettermiddagen.

Anlegget var fortsatt ute senere på kvelden klokka 21.00 med en temperatur på 50-tallet og litt bris. Ingen rundt som stiller spørsmål og ingen omsorgsinformasjon.

Min diagnose: Hvis planten ikke solbrenner, vil det sannsynligvis få forkjølelse. Personen (hvis noen kjøper det) vil ha problemer.

Oppdater: I det siste har jeg funnet bromeliader og orkideer (phalaenopsis) av bedre kvalitet i matbutikken enn i de store butikkene!

Nasjonal kjede Orkideer (ca. 35 år) blandet med mange andre løvverk. Et par blomster som henger på fra den blomstrende planten og «pottejorden» – helt tørket ut. Ingen som stiller et spørsmål og ingen omsorgsinformasjon.

Min diagnose: Problemer igjen hvis anlegget selges.

Spathiphyllum: Så bra ut og til en rimelig pris. Planter var inne under tak. Ingen som stiller et spørsmål og begrenset omsorgsinformasjon.

Min diagnose: God mulighet for plantesuksess. Trenger du å finne litt pleieinformasjon, men ellers utmerket plante (r).

Nasjonal kjede Bromeliad Basket: Innendørs, utmerket kvalitet, vises godt, priset veldig rimelig. Ingen som stiller et spørsmål og begrenset omsorgsinformasjon.

Min diagnose: På grunn av plantens utmerkede kvalitet, og den langvarige blomstringstiden, vil disse plantene gi farge i flere måneder. Plantsuksess

Nasjonal kjede (annerledes enn orkideene): Ficus trær og palmer presset potten til potten og fikk litt full sol, vist rett ved siden av ettårige.

Min diagnose: Planter så OK ut, men vil ikke vare lenge med lite forsiktighet og behandles som “andre klasse planter”. Mulig plantesuksess, men tvilsom.

Hva er poenget mitt? Hvor er det beste stedet å kjøpe innendørs planter?

Poenget mitt er ganske enkelt at i motsetning til avskårne blomster, kan en løvverk nytes innendørs i måneder og år. Blomstene på orkideene jeg kjøper, synes alltid å vare 4-5 måneder.

Men du må først starte med et kvalitetsanlegg (kjøp orkidéplanter på nettet) som ikke har blitt utsatt for stress og misbruk før det går hjem til deg.

Disse plantene kom sannsynligvis ikke i dårlig form. De har rett og slett ikke blitt tatt vare på, vist og plassert i de riktige områdene som skal vedlikeholdes før de selges.

Vi finner ettårige planter i full sol der de skal plantes. Du forventer ikke å kjøpe gammel eller blå frukt eller grønnsaker, gjør du?

Skulle du ikke forvente at plantene du skal plassere innendørs, skal ha sitt eget «innendørs grønnsakshage» -område og ikke være utsatt for elementene.

Se etter et barnehage som:

  • Bærer innendørs planter regelmessig og ikke bare sesongmessig
  • Har et bredt utvalg av planter å velge mellom
  • Mottar vanlige plantesendinger
  • Har et beskyttet hagejordområde viet innendørs planter
  • Har erfaren personell som kan gi noen pleieinstruksjoner
  • Potteplanter plassert i kvalitetspotter med dreneringshull. Bør også inneholde godt drenert jord.
  • Hvis du kjøper planter på nettet, kan du se etter bilder, emballasje og anmeldelser.

Finn ut når nye planter ankommer for å få de beste plantene.

Å starte med en kvalitetsplante for å vokse kan koste mer, men du vil motta en plante som vil være ferskere og i bedre stand for å starte akklimatiseringsprosessen.