Skip to content

Tips om stell av innendørs planter om vinteren

19 de februar de 2021

Sammendrag: Omsorg for innendørs planter om vinteren er annerledes enn andre «innendørs» årstider – lys, vanning, gjødsel er alle forskjellige. Forbered og stell – innendørsplantene dine for vinteren.

Spørsmål: Kan du gi meg noen tips om – Hvordan ta vare på inneplanter om vinteren?

Bryr jeg meg om dem på samme måte? Jeg har noen planter på terrassen og må ta dem inn i vintermånedene. I fjor mistet de mange blader, noen døde, de fleste slet. Noen tips for å gjøre overgangen mindre dramatisk? Mariley, Kansas City, Missouri

dracaena-lisa

Svar: Mariley, en viktig faktor for å ta vare på potteplanter, er å matche og opprettholde plantens behov til innemiljøet – selv når sesongen endrer seg.

Hvordan gi mer belysning til innendørs planter om vinteren

  • Lysstoffrør
  • Glødelampe

Når lyskilden og intensiteten endres og / eller avtar om vinteren, kan det hende du må vurdere mulige ekstra lyskilder, lysintensitet, temperatur og det totale rommiljøet.

De fleste innendørs planter kan takle noen endringer, men hvert anlegg har sine egne kulturelle krav, og det kan være nødvendig å gjøre mindre justeringer om vinteren.

For eksempel: Endres vanningssyklusen når varmen kommer på?

Alle planter krever litt lys. Generelt foretrekker blomstrende planter sterkere lys; løvverk vil tåle svært dårlige lysforhold. Husk det når du flytter planter i løpet av ferien. Les – Husplanter for lave og lave lysforhold.

Unngå å plassere planter som Aglaonema Silver Queen (kinesisk eviggrønne) nær direkte kilder til varme eller kalde trekk. En plutselig temperaturendring fra å åpne dører, vinduer, ovnskanaler, vedovner osv. Kan forårsake skade på anlegget.

Denne skaden vises kanskje ikke med en gang. Gode ​​nyheter … Det er noen nye Aglaonema-varianter som ikke har det problemet!

Det kan være lurt å vurdere husplanter som takler kjøligere temperaturer.

Nå er det en god tid å rengjøre plantene dine. Over tid innendørs akkumulerer bladene støv.

Denne langsomme opphopningen av støv gjør sitt til diffus og blokkerer lys. Husk å ikke – skrubbe – bladene, men bruk en svamp fuktet grundig med romtemperaturvann og tørk av bladene.

Ikke glem å tørke undersiden av bladene også, et yndet gjemmested for skadedyr som melaktig insekt – husk at du kan bruke naturlige kjemikalier til å håndtere skadedyr.

Sjekk planter for skadedyr

Når vi snakker om skadedyr, gir dette også den perfekte muligheten til å sjekke om skadedyr som kan være til stede, se under bladene så vel som i jordområdet.

Og hvis du for eksempel oppdager midd eller bladlus, legg til et litt såpe til vannet, da det vil hjelpe å kvele dem. Du kan også kontakte ditt lokale hagesenter og spørre dem hva de anbefaler for skadedyr.

De fleste planter har en naturlig glans på bladene, og vi er ikke så store på bladpolish, ettersom fortsatt bruk har en tendens til å blokkere «porene» til plantene og reduserer plantens naturlige transpirasjonshastighet, og hemmer dens evne til å absorbere forurensende stoffer i atmosfæren. Jeg vet at det hørtes veldig teknisk ut.

HagerHvittvask15

I utgangspunktet kan ikke planterne puste.

Selv om jeg ikke anbefaler gjødsling av planter innendørs – Hvis du gjør det – kutt litt på gjødselregimet ditt, da vekstraten har en tendens til å avta litt under svake lysforhold.

Husk at du kanskje trenger å flytte noen av plantene dine som har høyere lysbehov til andre områder. Du vet hvilke hvis de begynner å «strekke seg» mot lyskilden.

Når varmen kommer inn i huset ditt, kan du finne områder som kan tørke plantene dine raskere. Hold øye med og juster vanningen din deretter. Husk – Ikke for mye.

Når vi snakker om høytiden, har julestjerner alltid vært juleplanten.

Dette året, for å legge til litt farge, bør du vurdere en bromeliahage og orkideer som begynner å vises i barnehager og hagesentre.