Skip to content

«Twist-n-Shout» hortensiaer får oss til å ville danse

3 de februar de 2023

Hortensia er en stift i sørlige hager, og det er så mange grunner til det. De har store, glade blomster – mophoder som er avrundede eller koniske klaser og blonder som er flate klaser – som kommer i forskjellige nyanser av blått, lilla, hvitt, rosa og rødt. De blomstrer sent på våren eller forsommeren, og varer lenge. De kommer i busk- og klatreform, og de fungerer også godt i containere. Noen ganger endrer de til og med farger! Nå er det en storbladshortensia som kaller våre navn, og den hører hjemme i hagen din fordi den blomstrer hele sesongen, fra sen vår til høsten – «Twist-n-Shout» hortensiaen fra Endless Summer-kolleksjonen.

De første gjenblomstrende hortensiaene

Endless Summer «Twist-n-Shout» hortensiaer er prangende, blomstrende blondehortensiaer som, ifølge Endless Summer, «skryter med pittoreske dyprosa eller periwinkle blå hortensiablomster (avhengig av jords pH) fra sen vår til høsten.» Blomstene bæres på dypgrønt løvverk og gir vakre tillegg til landskapsarbeid. De var de første blomstrende blondekappene på scenen, og de er fortsatt hagefavoritter i sør.

«Twist-n-Shout» hortensia Form og størrelse

Disse dyp rosa eller periwinkle blå hortensiaene vokser til høyder på tre til fem fot og sprer seg til bredder på tre til fire fot. De vokser i en oppreist stilling med en avrundet form. Endless Summer sier: «Med massevis av pålitelige blomster og intense hortensiafarger har disse blondehortensiaene blitt en favoritt for alle fra nye gartnere til mestergartnere! Ikke bare er Twist-n-Shouts blomster bemerkelsesverdige, stilkene på disse buskene er også levende. rød, noe som gir enda mer interesse for landskapet ditt. Stilkene er utrolig solide for å støtte de store blomstringene og holde hagen din full hele sommeren.»

Dyrking av «Twist-n-Shout» hortensia

«Twist-n-Shout» hortensiaer trives i delvis sol til delvis skygge og lager vakre snittblomster i tillegg til å legge til visuell interesse i hagen. De kan vokse i hardhetssoner 4-9. Ikke overgjødsl, ellers kan røttene brenne og føre til mindre blomstring. Mat dem først om våren eller forsommeren, og følg deretter instruksjonene for den valgte gjødselpakken for resten av sesongen. Vann ofte og konsekvent, de liker ikke tørke og vil være de første til å visne i hagen din hvis de er tørste. Du kan finne Endless Summer «Twist-n-Shout» hortensia (de går også under navnet Hortensia macrophylla «PIIHM-I» PP20, 176) online eller i hagesentre.

Flere tips til dyrking av hortensia

Hvis du fortsatt er på jakt etter den perfekte hortensiaen for hagen din, les om typene hortensiaer som trives i sør. Hvor og hvordan hortensiaer plasseres i en hage kan skape dramatiske resultater – få hageinspirasjon om hvordan du bruker hortensia i landskap – langs gjerder, innramming av trær, verandaer rundt og mer. Noen gartnere leker med skiftende hortensiafarger, lær hvordan jord-pH kan endre blomstene dine forskjellige fargetoner – til rosa fra alkalisk jord og til blå fra sur jord. Og hvis du allerede er i gang med å dyrke hortensia og trenger råd, svarer Grumpy Gardener på vanlige hortensiaspørsmål, inkludert hvorfor hortensiaen din ikke blomstret i år. Hva er dine favoritttyper hortensia? Hvilke hortensiaer blomstrer i hagen din akkurat nå?