Skip to content

Typer orkideer – Hagearbeiders blogg

2 de februar de 2021

De er en av plantene som mest forelsker seg og som har mest tilstedeværelse i mange hjem. Imidlertid åpner oppdagelsen av orkideer en autentisk horisont av blomsterformer, farger og særegenheter. For til tross for at Phalaenopsis utvilsomt er dronningen i popularitet, er det interessant å kjenne de mange andre typer orkideer som lever sammen i en av de mest omfattende botaniske familiene av naturen.

Og vi sier omfattende fordi det er interessant å vite at det er tilstedeværelse av orkideer i den naturlige verden i ethvert klima. Noe som gjør deg oppmerksom på mer enn 30 000 naturlige varianter som er fordelt over hele planeten i de mest forskjellige klimaene.

Nå vil du helt sikkert ha oppdaget allsidigheten til orkideer som naturlig element i hjemmedekorasjonen. Men la oss gå et skritt videre og oppdage de mange typene som kan få oss til å nyte deres eleganse og skjønnhet.

Ti typer orkideer

Det er klart at vi ikke kan snakke om alle typer orkideer som finnes i dette innlegget. Imidlertid vil vi prøve å se ti av de vanligste typene orkideer som vi kan glede oss over i klimaet vårt. Eller hva er det samme, de som vi kan finne i hagesentre (for eksempel Hagearbeider-butikkene eller i nettbutikken vår) for å dekorere livet vårt.

Phalaenopsis

Typer orkideer: Phalaenopsis

Som vi sier i overskriften på dette innlegget, den mest populære typen orkide. Hovedtrekket til Phalaenopsis De er sommerfuglformede blomster (som kan ha en enkelt farge eller kombinere forskjellige nyanser, og er født av blomsterstengene) og dens kjøttfulle blader (med en intens grønn farge).

Dendrobium

Typer orkideer: Dendrobium

En annen av de vanligste artene for de som allerede har startet i orkideer. Dendrobium De kjennetegnes både ved å ha mye smalere og mer spisse blader enn Phalaenopsis, og av deres utbredelse (de kommer direkte fra den sentrale stammen). Det er det faktisk fordelingen av blader som markerer denne enorme familien der vi kan finne de mest spredte blomstene, men med en felles maksimum: deres utrolige skjønnhet.

Cymbidium

Typer orkideer: Cymbidium

Den første typen orkideer dyrket innendørs for enkel pleie. Utover mangfoldet av blomster, Cymbidium blir satt pris på fordi de har vanligvis duft og, lagt til, holder de blomstringen i lang tid. Planten (eviggrønn) utvikler seg fra pseudobolbs, en av hovedegenskapene for å kunne skille dem.

Cattleya

Typer orkideer: Cattleya

Den første av orkideene som ankom Europa og på en veldig nysgjerrig måte: i en diplomatisk pose og fra Brasil. Utover denne anekdoten, Cattleya De er en av de mest kultiverte orkideene av orkide elskere over hele verden. Den vokser også fra pseudobolber, men i motsetning til andre lignende orkideer, i dette tilfellet har stilkene få, men alltid store blomster. Et naturlig skue!

Vanda

Typer orkideer: Vanda

Kanskje det mest slående av alt fordi de i de fleste tilfeller markedsføres som de er i deres naturlige habitat: hengt i lufta. De er et eksempel på en orkide i luften som spiser miljøets fuktighet, så hvis vi velger å ha den hjemme, må vi spraye vann på røttene regelmessig. En av de mest unike egenskapene er den spektakulære størrelsen på blomstene.

Cambria

Typer orkideer: Cambria

I motsetning til alle de vi har sett så langt, Cambria er de eneste orkideene som vi vil ikke kunne finne i den naturlige verden siden de er resultatet av flere hybrider. De vokser også fra pseudobolber og har et bredt utvalg av blomstertyper.

Oncidium

Orkidétyper: Oncidium

Også veldig populær for stort antall små blomster som fyller grenene (nettopp av denne grunn får de kallenavnet «Dancing Lady»). Oncidium De er for det meste gule med små nyanser mellom oransje og rødlig. Blomstene kommer også ut av en pseudolampe, det samme gjør bladene, smalere og mindre kjøttfulle enn i andre typer orkideer.

Brassia

Typer orkideer: Brassia

Også kalt «edderkopp orkidé» på grunn av blomstenes morfologi, som bærer en utrolig likhet med disse arachnids. Både blomsterstengene og blomstene er født fra pseudobolber ved bunnen av planten.

Zygopetalum

Orkideer: Zygopetalum

Setter stor pris på for blomsteroppsatser, begge for spektakulæriteten til blomstene (som vanligvis har lilla, lilla og lilla farger) når det gjelder den lette duften. I tillegg er blomstringen av Zygopetalum den lengste blant typer orkideer.

Epidendrum

Typer orkideer: Epidendrum

Utover det faktum at i denne slekten kan vi finne et bredt utvalg av blomster, er den største fordelen med Epidendrum orkideer den lette kultiveringen. Selv om blomstene ikke er så spektakulære som i andre typer orkideer, er sannheten at de er det perfekt for de som trenger å miste frykten for å vokse orkideer. De tilpasser seg godt til forskjellige miljøer, og i tillegg er de tilbøyelige til å reprodusere av keikis (finn ut hva de er i dette andre innlegget).

Og vi kunne fortsette å oppdage typer orkideer fordi, som vi sa i begynnelsen, sortimentet er stort. Selv om vi lar den stå klokka ti, er en ting klart for oss: uansett hva det måtte være, vil enhver orkide bli den absolutte hovedpersonen i vårt hjem med sin skjønnhet.

En autentisk naturlig dame som er ideell for å tilføre personlighet til dekorasjonen av ethvert rom.

Oppdag vårt utvalg av orkideer her> Orkideer