Skip to content

10 tidligblomstrende blomster som allerede har fått oss til å telle ned til våren

30 de oktober de 2022

Nok med kulden. Vi teller ned dagene til våren. For noen betyr det bare å begynne å planlegge vårens staude- og årsbed med årets snart-blomstrende tillegg. For andre betyr det forventningen til noen av vårens første oppblomstringer som gleder oss ut av vintermørket vårt. Hva er disse spirende variantene? Gartner og planteekspert Ben Gordon fra Metropolitan Garden Designs delte 10 tidligblomstrende vårblomster å være på utkikk etter i år. For dyrkingsformål er det nyttig å referere til USDA Plant Hardiness Zone Map, som kan hjelpe til med å bestemme hvilke planter som vil trives i ditt hjørne av Sør. Fra duftende blomstrende trær til spirende magnoliablomster, vi er på vårpatrulje med disse tidligblomstrende blomstene.

Magnolia trær

Magnolia-trær blomstrer tidlig. Trærne har store blader, som er vakre alene, men treets velduftende og ikoniske blomster gjør dem til et velkomment syn å se og et utmerket tillegg til hagen din. For blomstringssøkere har sone 5 til 9 dibs først. Magnolia trives i varme somre og krever lite grenbeskjæring. Med mindre du klipper av skadede grener, er beskjæring ikke nødvendig.

Hellebores

Hellebores

Gordon deler at hellebores er en av de første knoppene som blomstrer, til og med å gjøre det gjennom en støvtørking av nysnø. Planten er hardfør og krever lite lys, noe som gjør dem til en suveren hagesort. «Når de er etablert, vil hellebores slippe mange av frøene sine og små spirer vil dukke opp om våren,» delte han. «Disse vil bli til nye planter på egenhånd hvis de får nok lys.» Sørg for å øse opp noen ekstra frøplanter for å plante i små potter, da de er flotte gaver. De blomstrer på senvinteren på slutten av tidlig vår i sone 6 til sone 9.

Blødende hjerter

blødende hjerter

Ikke la navnet lure deg; blødende hjerter er en blomstrende staude med et delikat, hjertelignende utseende. Omsorgen for blødende hjerter er like enkelt som å holde jorden konstant fuktig, da de vokser best på skyggefulle eller delvis skyggefulle steder i Nord-Amerika.

Krypende floks

Krypende floks

Når de dyrkes i flokker, ser disse små blomstene ut som naturens pastellteppe. Disse små, delikate blomstene vises rundt midten av februar til april. Du kan finne tidlige blomster fra Sør-Georgia til North Carolina. Å ta vare på krypende floks er enkelt. Denne planten elsker god jord, moderat vann og mye lys.

Pærer

krokus

Mange av favorittblomstene dine tidlig på våren er løker. Krokuser, hyasinter og snøklokker er de første som sprekker fra tinebakken. Gordon deler at løker er enkle å plante og krever lite vedlikehold. Sørg for å plante løkene dine om høsten for å nyte dem til våren, da de kan formere seg og spre seg.

Vinterjasmin

vintersjasmin

I motsetning til jasmin, mangler vintersjasmin en søt duft. Imidlertid er disse glade, tidligblomstrende blomstene lyse og ofte gule. Faktisk begynner busken å blomstre midt på vinteren og fortsetter til april. Gordon forteller at det er en lettstelt plante når den først er etablert i hagen din. Mange bruker denne vintersjasminen som bunndekke eller til å dekke vegger, gjerder og andre gjenstander. Planten nyter god, drenert jord og blomstrer i full sol.

Forsythia

Forsythia

For de som er på vårvakt, se opp for de ofte gigantiske, gule blomstrende trærne kjent som Forsythia. Uansett deres geografiske røtter, blomstrer Forsythia en gang i året, vanligvis tidlig til midten av april i sone 6. Med plantens levende gule fargetone ser forsythia ut som en solskinn. Så naturlig nok krever planten full sol for å trives.

Begonia

Begonia

Begonia er munter med store blomster og fargerike sentre i grønt, oransje, rosa, rødt og bronsegult. Blomstrer vises i sørøst kommer tidlig på våren. Begonia foretrekker godt drenert jord. Denne blomsten trives i klima med varme dager og kjølige netter.

Viburnums

Viburnums

Ikke la de mørke bladene deres lure deg. Når viburnums begynner å blomstre, er blomstene like vakre som de er duftende. Viburnums gjør det bra i sone 4 til sone 8, da de kan tolerere ulike nivåer av lys, avhengig av variasjonen. Når du planter viburnums, topper du jorden med mulch. Vann den ukentlig i sommermånedene for å holde denne busken skarp.

Kameliaer

Kameliaer

Gordon deler at kameliaer begynner å blomstre om vinteren og vil fortsette å blomstre fra april i sone 7 til sone 10. «De har vakre, rike, grønne blader og kan ha forskjellige farger på blomster,» sa han. «De klarer seg godt i godt drenert jord og kan plantes over bakken i potter. Kameliaen er et flott syn tidlig på våren.»