Skip to content

Hot Tubbing med Jeffrey Gordon Smith?

19 de april de 2021

Ikke se nå, men jeg sniker seg subversivt inn i en annen tilnærming for å få deg til San Francisco Flower and Garden Show neste måned (22-27 mars på San Mateo Event Center). Det handler ikke bare om å møte meg og delta på designverkstedet mitt – det vil være mange andre kule ting å gjøre. Som dette…

->

Bortsett fra den nye Design Workshop-spalten min i Fine Gardening magazine og denne bloggen, skriver jeg om hager for noen få blader og blogger i Sør-California. Jeg følte et behov for å utvide horisonten utover Santa Barbara-grensene, og planla en biltur til San Luis Obispo-området (SLO), omtrent 100 miles nord for hjemmet mitt.

Jeg studerte landskapsarkitektur på Cal Poly SLO på 80-tallet, men har egentlig ikke fulgt med i områdets hagedesign, så jeg spurte alle jeg kjente om råd. Omtrent alle sa: «Du MÅ møte Jeffrey Gordon Smith og se designene hans.»

Smith (en landskapsarkitekt basert i den lille stranden byen Los Osos, og utførte vakre prosjekter fra Bay Area til den sørligste delen av Golden State) og jeg hamret ut detaljene for et besøk, men en superflod i desember tørket ut planene mine. Senere, da jeg gjennomgikk programmet på SF Flower and Garden Show, la jeg merke til at Jeffrey ikke bare skulle snakke om sin nye bok (Jeffrey Gordon Smith Landscape Architecture), men også bygge en utstillingshage på utstillingen.

Jeg trodde han ville være et interessant emne for et blogginnlegg før showet, og ringte ham for et intervju for å finne ut hva besøkende til SFFGS kan finne inspirerende. Samtalen vår fortsatte å omgå alle slags emner, og da jeg gikk av telefonen 45 minutter senere, var jeg fortsatt ikke sikker på hva jeg skulle skrive om. Jeg hadde stilt alle de riktige spørsmålene: «Hva er den store ideen din?» «Hvordan ville de bli inspirert til sine egne hager?»

Jeg vet en ting: Hvis du besøker hagen hans på utstilling, vil du ha en fantastisk tid og gå bort med et stort smil om munnen. “Jeg handler om å ha det gøy. Hvorfor gjøre det hvis det ikke er gøy? ”

Smith hage

Før vi kommer til de morsomme tingene, litt bakgrunn: Smiths design handler ikke om det han kaller «månedens smak», og tuller morsomt merkelappen «Muscany» (Marokko møter Toscana). «Jeg tror ikke hagedesignere burde presse fortiden på hager,» med henvisning til de typiske kakeklipper-gimmickene noen designere når frem til, uavhengig av sammenhengen.

Hans tilnærming handler om regionalisme, å skape hager som ser ut som de hører hjemme der de bor. Nettstedet hans oppsummerer det: «Våre design strever for å gifte seg arkitektur med nettstedet, og å utvikle et sammenhengende landskapsdesign som ser ut og føles som om det hører hjemme i den generelle konteksten av omgivelsene.»

Tilbring tid på Smiths nettsidegalleri, og du vil finne bevis på hvordan hans filosofi blir til liv, og skaper elegante, naturalistiske rom for sine klienter ved hjelp av skjemaer som etterligner omgivelsene.

Fun Follow Funksjon

Men det er ikke alt han har i triksposen sin. Det er en morsom side som sprer seg når Smith og hans designstudio-mannskap ruller. For noen år siden ble han invitert til å produsere en midlertidig hageinstallasjon for San Luis Obispo botaniske hage. «De sa:» Gi oss noe bærekraftig «, så jeg bestemte meg for å gjøre noe» oppsykling «ved å bruke materiale som allerede er der ute, som metallskrot og industrielle deler som allerede hadde tjent deres formål.»

Han samlet store, svarte stormdreneringsrør, fargerike O-ring oljepakninger og rustne rør. “Gjenvinning betyr å bryte ting ned igjen, og det tar mye energi. Upcycling gir det bare et sekund live uten mye anstrengelse. ”

Hagen var en stor hit, så Jeffrey friske den opp og der sitter den fortsatt.

Pi r Squared

Så da San Francisco-showet kom rundt, tenkte han, «Den tredje gangen er sjarmen», og fant ut hvordan man kunne utvide ideen og få inn noen flere lekne innslag. Hagen hans har tittelen Pi r Squared, og refererer til det dominerende sirkeltemaet for rørene, ringene og metallformene som gjentas i hagen. Plantemateriale vil være behersket, men dristig, ved hjelp av gress og skulpturelle former av sukkulenter, som trealoe.

Jeg er mest spent på å se DutchTub, et glassfiberpolyesterutstyr som ser ut som en rømling fra Disneylands Tea-cup-tur. (Jeffrey antydet uformelt at det kan være et badekar som er satt opp et sted, geriljamote, i nærheten av showet, så ta med badedrakten din.)

Et annet høydepunkt er Komodo Kamando utendørs ildfast grill, et kunstverk som får deg til å tenke på din neste matlaging i bakgården. (Nettstedet deres har en passende navn med tittelen Food Porn.)

Hvis du ikke kan komme til shindig, er det neste beste: en videosimulering av hagen på nettstedet hans.

Hvis du er på utstillingen på torsdag, begynn med å ta inn Pi r Squared, så ta med meg Design Like A Pro-seminaret kl 10:45, men la rom på timeplanen din for å nyte Jeffreys tale, “Regionalism: Design Inspired by the Spirit av stedet, ”ved middagstid.

Så kommer du til showet? Det vil være morsommere enn et fat stormrør i et voldsomt varmt boblebad. Ser deg der.

San Francisco Flower and Garden Show nettsted …