Skip to content

4 tips for å unngå flått og borreliose i hagen

16 de februar de 2021

Lyme sykdom er en bakteriell sykdom som overføres til mennesker gjennom infiserte flåttbitt, spesielt fra det svarte benet. De berørte vil ha influensalignende symptomer som flekkfeber, hodepine, tretthet og hudutslett. Antibiotika kan behandle Lyme-sykdommen enkelt, spesielt hvis den blir fanget i begynnelsen.

Imidlertid, som alle andre sykdommer, er forebygging bedre enn kur.

Mai er Lyme Disease Awareness måned, med vår og sommer her sammen med mer tid utendørs, er det et godt tidspunkt å besøke metoder for beskyttelse mot flått. Les videre for å lære mer om tips for å forhindre flåttangrep og holde familien fri for flåttbårne sykdommer.

Påfør plantevernmidler for å kontrollere flått

Bruk av plantevernmidler eller et insektmiddel som akaricid, som er designet for å drepe flått, kan hjelpe deg med å holde flåttene borte fra hagen din. Akaricidene er svært effektive for å redusere flåttbestanden i hagen din.

Hvis du tar riktig tid og bruker de riktige applikasjonsmetodene, kan du redusere flåttpopulasjonen med rundt 68 til 100 prosent.

I tilfelle du mistenker at du har flåttangrep i hagen din, bør du konsultere de lokale helsepersonellene som vil gi deg råd om den beste tiden å bruke akaricid i ditt område for å fjerne flått en gang for alle.

Disse tjenestemenn vil også fortelle deg regler som er relatert til påføring av plantevernmidler på boligeiendommer.

Lag en kryssfri sone

Du kan bruke landskapsarbeidsteknikker for å utvikle et hage som er kryssikkert rundt hjemmet ditt. Flått som overfører Lyme-sykdommen, trives godt på fuktige områder som har skog.

Disse flåttene vil imidlertid dø veldig raskt når de utsettes for sollys.

For å redusere flåttpopulasjonen i hagen din, bør du fjerne bladkullet og fjerne alle de høye buskene samt gresset rundt hjemmet.

Du bør også sørge for å stable treverket på et tørt område og holde lekeplassutstyr, uteplasser og dekk borte fra hagekanten og trærne.

Et annet triks som fungerer for mange mennesker er å plassere flis mellom skogkledde områder og plener. Dette vil begrense flåttbevegelsen og holde dem borte fra hagen din.

Hold hjorten borte

Flått som overfører Lyme-sykdommen finnes på hjort. Selv om de lokale myndighetene setter i gang handlinger som styrer hjortebevegelsen, kan noen handlinger hjelpe deg med å holde hjorten borte fra eiendommen din for å unngå at hjortflått kommer inn i eiendommen din.

Først må du ikke mate hjorten på eiendommen din. Du kan gjøre dette ved å fjerne fuglematere og rydde opp fuglemat som kan ha sølt.

Du kan også lage en fysisk barriere som holder hjorten borte. I tillegg gjør en rask undersøkelse og plant hjortresistente planter.

Stell kjæledyrene dine

Hunder og katter kan bære flått inn i hjemmet ditt, og dette kan smitte deg eller barnet ditt med Lyme-sykdommen. Se etter flått og fjern dem fra huden eller pelsen så snart du fikk øye på en.

Ikke la hunden eller katten gå til flåttinfiserte områder som skog eller åker som hjort strever rundt. Du kan stelle kjæledyret ditt daglig og fjerne flåtten for hånd for å forhindre forskjellige typer flåttbåren sykdom.

Kilder: 1 | 2

Bilde: kilde