Skip to content

5+ bruksområder for kaffefilter i hagen

23 de februar de 2021

Bruk kaffefiltre i hagen for frø som begynner å gjødsle.Kaffe, vi elsker koppen vår om morgenen. Kaffegrut er god gjødsel og jordbyggere som gjør det flott for hagen.

Kvernene brukes i kompostering, og øker fargen på rosenblomster og gulrotutbytter. Men hva med å bruke kaffefiltre i hagen?

Kaffefilteret spiller en rolle i mange flere bruksområder enn bare å filtrere brygget fra kaffekannen vår.

Bruk dem rundt i huset og i hagen til andre “jobber”. Ta en titt på de 7 kule måtene å bruke kaffefiltre i hagen på.

# 1 – Flower Pot Liner

Plasser et kaffefilter i bunnen av blomsterpottene (bedre enn papirhåndklær) for å forhindre at smuss faller gjennom hullene i bunnen. Vann vil fortsatt renne, og luft kan fortsatt trenge inn. Dette holder plantene mindre rotete og sunnere.

# 2 – Pakk urter til tørking

Bruk kaffefiltre til å tørke urtene. Du trenger bare å plassere urtene på dem og brette filteret over og binde dem godt. Plasser dem i solen for å tørke.

Kaffefiltre kan også doble så praktiske «servietter» for tacoemballasjer eller pølser ved din neste matlaging.

For lette snacks som popcorn, bruk kaffefiltre som snackboller … ingen vask etterpå. Pakk en sandwich i kaffefilteret før du legger den i en plastpose for å unngå fuktig brød.

# 3 – Tørking av tomatfrø

Plasser de skyllede frøene på et kaffefilter eller en tallerken, og spred dem sparsomt, slik at de ikke henger sammen. Plasser dem på et trygt sted der tomatfrøene kan tørke i noen dager.

Forstyrr tomatfrøene flere ganger under tørkeprosessen for å sikre at alle overflater tørker jevnt. Spred frøene ut igjen på et annet kaffefilter hver gang du forstyrrer dem.

De normalt tykke tomatfrøene tar litt tid å tørke grundig, og det kan ta opptil en uke å tørke avhengig av værforholdene.

# 4 – Label Seed Starter Mini-potter

Bruk kaffefiltre til å merke frøets startpotter for å gjøre det lettere å identifisere plantene i hver mini-pott. Merking av mini potter vil bidra til å overvåke veksten av plantene slik at du kan ta de nødvendige tiltakene.

# 5 – Seed Starter Tray

Ordne kaffefiltre i et brett og fyll hvert filter med jord og alle nødvendige vekstmaterialer.

Kaffefiltrene gir ideelle forhold for å starte plantene dine, de gir god drenering og lufting. Ideell for å plante små frøplanter.

# 6 – Kaffefilterblomster

Lag papirblomster ved hjelp av kaffefiltre. Dette er en morsom aktivitet du kan gjøre med barn, eller som en måte å lage unike og rimelige ferie-, sommerfest- eller begivenhetsdekorasjoner til en bordplate. Legg til noen papirblomster på en gaveeske i stedet for buene eller typiske bånd. Farg filtrene først for å lage en fargerik bukett.

# 7 – Bruk sammen med kaffegrunnen

Kaffegrut tilbyr ideell gjødsel for roser, kameliaer, hortensiaer og for syre-elskende planter.

Plasser eiendommen i et kaffefilter sammen med noen gressklipp (valgfritt) og brett det godt. Plasser den nær bunnen av disse plantene for å maksimere bruken.

Å brette den forhindrer at den vaskes bort før den integreres i jorden.

# 8 – Katteavvisende

Det brukes også til å avvise katter som du finner fra dette innlegget.

Katteavstøtende – «Kaffegrut på jorden kan avskrekke dem (katter) fra å grave og kan også brukes i nærheten av potensielt farlige planter for kattens sikkerhet.»

Et par notater:

  • Legg til kompostbunken biologisk nedbrytbare kaffefiltre, og ikke glem å legge de gamle brukte teposene til kompostbunken
  • Hvis du bruker ublekte kaffefiltre i hagen

Hvem vet mulighetene med noen få kaffefiltre og litt kreativitet. Kaffefiltre er et flott alternativ i hagen. Du trenger bare å være kreativ.

Sjekk ut dette voksende pinterestbrettet på Coffee Filters In The Garden utover det åpenbare – filtrering av kaffe! …

Bruker du kaffefiltre på noen måte i tillegg til filtrering av kaffe? Forteller oss på Facebook.