Skip to content

Hvordan du beskytter øynene dine mens du arbeider i hagen

30 de januar de 2021

Det er alltid nødvendig å være trygt og trygt betjene utstyr når du arbeider i hagen. Det er viktig å beskytte øynene dine, enten det er for fortjeneste, glede eller begge deler.

Sikkerhet vil bidra til å holde resultatene av hageaktivitetene dine ønskelige og morsomme. Noen ganger kan hagearbeid vise seg å være en tragisk aktivitet hvis de grunnleggende retningslinjene for sikkerhet ikke følges.

Hageskader spenner fra kne- og ryggbelastning til øye-, øre- og hudskader. Kildene til skade kan ikke være noen overraskelse, mens andre fanger selv den mest erfarne gartneren.

Øyeskader kan være veldig dyre og smertefulle, og det kan forårsake total eller delvis blindhet i øynene.

Artikkelen nedenfor vil diskutere noen av hagefarene som påvirker øynene, og hvordan du kan beskytte øynene dine mot disse farene.

Fare for hagearbeid inkluderer:

Giftige planter

Noen planter som Euphorbia-planten kan skyte giftig spray i øynene hvis de ikke er beskyttet.

Pollen fra planter

Når du arbeider i hagen din, kan pollen komme inn i øyet og forårsake irritasjon. Noen kan være giftige for øyet. Bruk av verneutstyr kan bidra til å forhindre at dette skjer.

Hagearbeid kjemikalier

Mange av kjemikaliene som brukes i hagen kan forårsake alvorlig skade på øyne og hud, samt forårsake sykdommer hvis de inntas.

Her kan sprayen være en av kildene til øyeskader som er forsterket av berøringskraften.

Enten de inneholder irriterende stoffer eller etsende kjemikalier, bør de håndteres forsiktig og også oppbevares utilgjengelig for barna.

Solskader

Arbeid i hagen utsetter en for direkte solstråler som kan føre til øyesykdommer og til og med permanent synstap.

Fremmedlegemer

Stoffer, materialer eller annet som skitt, gress, jord, insekter og gressstrå kan fly inn i øyet mens de er i hagen. Slike elementer kan forårsake irritasjon i øynene.

Dette er ikke bare for gartneren, men også de som står sammen som kan følge deg til hagen.

Maskineriet som hakker eller sliper kan være en annen kilde til disse øyeskadene. Disse maskinene, selv om de er ordentlig skjermede, kan fremdeles tømme flyrester.

Hagearbeid

Aktiveringer som beskjæring der du må jobbe med gjenstandene over ansiktet er ekstremt farlig hvis utstyret er plassert feil. De kan falle direkte i ansiktet ditt og forårsake øyeskade.

Øyevernstrategier når du jobber i hagen din

De fleste øyeskader er som et resultat av flygende partikler. Øynets naturlige beskyttelse som øyevipper, blinkende og rivende samt den omkringliggende benstrukturen er ikke nok og kan ikke sammenlignes med objekter og partikler med høy hastighet.

Øyevern bør brukes når du gjør noen form for hagearbeid, alt fra å forberede landet, plante, ta vare på plantene, gjødsle og annen aktivitet.

Beskyttelsesbriller bør velges nøye, rengjøres og monteres. Sikkerhetsbriller skal være rimelig komfortable og passe godt uten å forstyrre øyebevegelsen, spesielt når du blinker.

Den skal også være holdbar, lett å rengjøre og desinfiseres. Øyevern bør oppbevares i rene, støvtette områder.

Hvordan du beskytter øynene dine i hagen

Bruk briller med resept og resept

Disse brillene ligner på de vanlige vernebrillene, men de er designet for å øke øyebeskyttelsen. De har sterkere linser og rammer enn de vanlige brillene.

Når du arbeider i hagen, spesielt med elektroverktøy, er det flygende gjenstander eller partikler. Disse brillene er nyttige for å absorbere støtet og forhindre at rusk kommer inn i øyet.

Forsikre deg om at disse brillene oppfyller de nødvendige standardene er avgjørende for å holde øynene dine trygge.

Bruk sprutbriller

Briller beskytter øynene langt når du arbeider med hagearbeidskjemikalier og giftige planter med tresaft.

Enkle og rimelige hagebriller som Pyramex G204 Indirekte ventilasjonsbrille med Clear Anti-Fog Lens kan gi enkel og rask beskyttelse for de gangene du håndterer kjemikalier eller jobber i hagen.

Vernebriller eller beskyttelsesbriller

Briller kan brukes når du bruker øks, hekkeklipper eller motorsag. Dette forhindrer øynene dine fra små flygende gjenstander, rusk og smuss når du bruker disse verktøyene.

Du kan også gå for pute-montering, ventilerte beskyttelsesbriller i plast som passer over de vanlige brillene.

Du kan legge til sideskjermer, noe som øker beskyttelsen. Tresekresjoner og saft kan lett være et godt øyeirriterende mens du arbeider i hagen.

Bruk omsluttede solbriller eller industrielt klassifisert glass

Disse brillene gir beskyttelse mot solen samt støtbeskyttelse. De beskytter ikke bare øynene mot UV-stråler, men også fremmedlegemer som insekter, smuss og fett borte fra øynene.

Solen kan være skadelig for øynene dine når du arbeider i hagen. Effektene av UVB og UVA fra solen er alltid ekte, selv når dagen ser overskyet ut.

Ansiktsskjold

Disse betraktes for det meste som sekundær beskyttelse og bør derfor være parret med enten vernebriller eller briller. Du kan få et ansiktsskjerm som festes til en hard hatt.

Hold hageverktøy i god stand

Hold verktøyene i riktig stand. Bruk riktig verktøy til riktig jobb, da improvisasjon av verktøy kan føre til farlige ulykker.

Sørg for at arbeidsområdet ditt har nok lys til å se tydelig hva du jobber med.

Øyne trenger beskyttelse, spesielt når du arbeider i hagen din. Å jobbe i hagen med riktig verktøy og sikkerhetsutstyr vil være nyttig for å sikre sikkerheten.