Skip to content

Betydningen bak rosefarger

23 de januar de 2023

William Shakespeare skrev en gang at «A rose by any other name would smell as sweet» og det kan være sant, men hva med en rose av en annen farge? Mens begge unektelig er nydelige, betyr røde roser og gule roser det samme? Ifølge roseekspertene på BamaFlowers.com har fargen på roser mange forskjellige betydninger. Mens alle som noen gang har fått en Valentinsdag-bukett eller til og med sett en episode av Ungkaren vet at røde roser er symbolet på kjærlighet og romantikk, roser kommer i mange andre farger. Vet du hva det betyr hvis noen tar med ferskenfargede roser til et middagsselskap? Hva om det er en bukett med lyserosa blomster sendt til huset ditt? Selvfølgelig kan en rose av hvilken som helst farge se bra ut på et credenza eller nattbord, og alle har sin favorittfarge. «Hvis din kone elsker gule roser, for all del … send henne gule roser!» skriver BamaFlowers.com. «De fleste vil like de vakre fargene mer enn deres antatte tradisjonelle betydning.» Likevel, hvis du holder på med tradisjon, er her en nyttig guide du kan bruke neste gang du skal plukke ut en bukett med en dypere mening:

rød

Den mest klassiske av dem alle. Denne fantastiske nyansen står for romantikk, kjærlighet og dype følelser. Dette er et perfekt valg for en betydelig andre.

Hvit

Hvite roser i vase

Hvite roser symboliserer renhet, uskyld, erindring og respekt. «Den hvite rosen passer til ærbødige anledninger, og er en passende måte å hedre en venn eller kjære på som anerkjennelse for en ny begynnelse eller et farvel,» sier ProFlowers.com.

Fersken

Ferskenfarge Rose

Skyggen av disse subtile skjønnhetene representerer oppriktighet og takknemlighet, ifølge Veranda. En bukett til en vertinne eller hvis du leter etter den nøyaktige takkebuketten, ferskenroser er et nydelig valg.

Gul

Gul rosebusk

Disse solfylte blomstene er det perfekte valget for venner, gamle eller nye, eller alle som trenger en pick-me-up. Per ProFlowers.com, «Gule roser er den perfekte måten å skåle venner på, løfte humøret og sende et generelt ønske om velvære.»

Lyserosa

Lys rosa rose

Det undervurderte fargevalget symboliserer mildhet og ynde, ifølge FTD.com, noe som gjør det til et passende valg for enten å si unnskyld eller tilby sympati.

Mørk rosa

Gruppe med mørke rosa roser

Generelt symboliserer rosa roser «takknemlighet, nåde og glede,» ifølge FTD.com. Men hvis du leter etter en måte å virkelig vise din takknemlighet for noen, velg den mørkere fargen, som kan sees på som et tegn på beundring og et symbol på takk.

Korall

Korallrose

Disse rosene har kronblader som er en herlig blanding av rosa og oransje med en betydning som låner fra begge. Coral viser «et dypere nivå av lyst og fascinasjon,» ifølge Veranda,. De fortsetter med å legge til «en bukett av disse energiske blomstene er sikkert [to] uttrykke eventuelle underliggende meldinger om begeistring.»

oransje

Oransje rosebukett

Den livlige skyggen av disse brennende blomstene symboliserer med rette entusiasme og lidenskap. I følge Veranda, oransje roser kan brukes til å uttrykke energi, spenning og beundring. Det betyr at de kan være et kreativt alternativ til røde roser.

Lavendel

Lilla lavendelroser

Fargen lilla har lenge vært assosiert med kongelige. Det var en gang en sjelden og kostbar nyanse som bare de rikeste og mest praktfulle kunne bære. I disse dager kan hvem som helst ha på seg lilla, men et snev av betydningen gjenstår som gjør sjeldne lilla roser enda vakrere. Per FTD.com indikerer fargevalget «en fascinasjon eller tilbedelse,» ideell for kongen eller dronningen i livet ditt.

Grønn

Grønne roser i vase

Disse sjeldne blomstene kan utgjøre et show-stoppende midtpunkt. I følge Verandagrønne roser reflekterer «en konstant fornyelse av liv og rikelig vekst.»

Svart

Svart rose

Selv om disse blomstene ikke eksisterer i naturen, kan blomsterhandlere forvandle mørkere roser med litt fargestoff. Betydningen bak disse illevarslende, men likevel vakre blomstene, er typisk en indikasjon på sorg og sorg eller slutten på noe eller til og med forestående hevn. Blomsterordlisten bemerker imidlertid at de også kan symbolisere gjenfødelse eller fornyelse. På grunn av mangfoldet av potensielle betydninger, hvis du planlegger å sende en bukett med svarte roser, er det best å inkludere et kort.