Skip to content

Det virkelige trikset til det vakreste peonarrangementet

8 de januar de 2023

Peoner er naturlig vakre, så et iøynefallende peonarrangement kan komme sammen med svært lite oppstyr. Kjøp peoner på sitt ferskeste når de fortsatt er i knoppstadiet; dette lar deg nyte hele blomstringsprosessen. Får du peoner som allerede er helt åpne, vil de bare vare noen dager på det meste. Enten peonene dine kommer fra et lokalt marked eller fra en online kilde, må du raskt få dem i vannet, men først må du klargjøre fartøyet ditt. Peoner ser vakre ut i alt – fra antikke vaser til sølvtekanner og murkrukker – men de ser best ut når de ikke flopper over alt i vasen. Hvordan får du peonene dine til å sette sitt beste ansikt frem? Følg dette enkle trikset for å garantere det beste peonarrangementet denne sesongen.

Forberedelser

Bortsett fra de vakre blomstene og vasen din, trenger du også blomstertape eller tynn, gjennomsiktig Scotch-tape. Sørg for at fartøyet ditt er rent og fyll det med minst tre til fire tommer vann. La stå til vannet når romtemperatur.

Trinn for å ordne peonene dine

  1. Bruk en serviett eller papirhåndkle til å tørke kanten av vasen din – den må være helt tørr, ellers vil ikke tapen feste seg.
  2. Deretter legger du strimler av tapen over åpningen av vasen som et rutenett eller et tic-tac-toe diagram. Sørg for at de små åpningene er brede nok til at en stilk kan stikke gjennom. For å holde rutenettet sikkert, bør tapen løpe omtrent en fjerdedel av en tomme over kanten av kanten (for ekstra mål, sirkle kanten av åpningen med en ekstra stripe tape).
  3. Nå som karet ditt er klart for blomstene, fjern eventuelt løvverk fra stilkene som faller under vasens åpning. Noen mennesker liker å la litt på for grønt, men det vil føre til at bladene råtner i vannet, og vil også avlede plantens energi fra å åpne opp blomstringen.
  4. Bruk en skarp saks, klipp en halv til en tomme av hver stilk i skrå vinkel (de vil absorbere mer vann på denne måten) og plasser den raskt i vannet, en stilk per hull. Du kan fylle hele rutenettet med peoner eller supplere arrangementet med andre typer blomster, for eksempel hortensiablomster.

Få peonene dine til å åpne seg raskt

Hastigheten som peonene åpner med varierer avhengig av blomstersorten og romtemperaturen – jo varmere rommet er, desto raskere vil de åpne seg. Hvis du trenger å få blomstene til å åpne seg raskere (vert for et middagsselskap i kveld?), fyll vasen med minst seks tommer litt varmt vann. Lag rutenettet ditt, kutt stilkene på skrå og plasser dem raskt i vannet. Sett vasen i et varmt (ikke varmt) rom, og hold blomstene unna direkte sollys eller varmeventiler. Varmen fra rommet og vannet vil bidra til å fremskynde åpningsprosessen.

Bli kreativ med peonene dine

Peoner i en vannkanne

Ønsker du å legge til litt dybde og tekstur til blomsterarrangementet ditt? Alt du trenger å gjøre er å legge til en blanding av forskjellige blomster og grønt til vasen din. Selvfølgelig vil peonene dine ta hovedstadiet i dette arrangementet, men prøv å finne noen andre fyllstoffer som komplementerer peonene dine. Våre favoritter? Prøv å blande peonene dine med roser og litt sitronblad, som har en langvarig vaselevetid, for en ekstra elegant touch. Eller prøv å blande peonene dine med eukalyptus. Noen andre gode fyllstoffer å vurdere er babyens pust (eller gyp), eføy, myrt, kraft, poms, eller til og med noen delikate feberblomst. Uansett hva du gjør, ikke vær redd for å være kreativ med arrangementet ditt; leke med ulike farger og teksturer, og bruke en rekke fyllstoffer og blomster – noe som helt sikkert vil bringe liv til midtpunktet ditt.