Skip to content

Disse dagliljene blomstrer hele sommeren

22 de januar de 2023

Uansett om du er en våt-bak-ørene-nybegynner eller en grised veteran som Grumpy, dagliljer er blant de enkleste staudene å dyrke – uansett hvor i sør du bor. Alt de trenger er full til delvis sol og fuktig jord, og du er klar. Mange blomstrer bare én gang i rundt fire til syv uker om sommeren, og de er ferdige. Noen vil imidlertid blomstre mer enn én gang, og det er derfor Grumpy liker å dyrke blomstrende dagliljer som denne, kalt «Happy Returns». «Happy Returns» er en veldig treffende beskrivelse, fordi den ikke blomstrer bare én gang. Den blomstrer av og på fra mai til september i hagen min, og det gjør meg veldig glad. Lyse gule blomster, 3,5-tommers brede stå på 18-tommers stilker over kompakte blader. Jeg fotograferte disse forrige lørdag. Vakkert!

En annen utmerket funksjon ved denne planten er hvor lett den kan formeres. Alt du ser her, vokste jeg fra en enkelt plante satt ut for rundt syv år siden. Den første planten vokste til en klump i fin størrelse på to år. Jeg delte så klumpen i åtte mindre tidlig på våren. Nå er de klumpene like fyldige som de første, og jeg nyter hundrevis av blomster i en frontgårdskant. Kanskje gult ikke er fargen din. Det er greit. Reblooming daylilies kommer i mange forskjellige farger og størrelser. Blant dem er «Aprikos Sparkles» (myke aprikosblomster på tre tommer eller mer, rundt 18 tommer høye), «Frankly Scarlet» (dyp røde, fire tommers blomster og kan bli 24 tommer høye), «Janice Brown» (varm -tonet rosa med roseøye, med fire-tommers blomster, omtrent 21 tommer høye), og «Pardon Me» (burgunder med blomster rundt tre tommer, 12-18 tommer høye). «Det er flott», sier du. «Du har begeistret meg utover all menneskelig forståelse, men hvor kan jeg kjøpe dagliljer som blomstrer på nytt?» Mange steder, inkludert bedre hagesentre og lokale dagliljefarmer (det er overraskende hvor mange det er). Hvis du slår til der, er Oakes Daylilies en flott nettkilde.

SE: Her er alt du bør vite om dagliljer

Dagliljer har få andre skadedyr enn hjort, men hvis du har problemer med å dyrke disse solide plantene, kan vanlige skadeinsekter, som bladlus og snegler, være et problem.