Skip to content

Episode 1: A Garden to Remember

20 de mars de 2021

11. september Memorial Garden i Sudbury, Massachusetts. Spill av denne podcasten …
Foto / Illustrasjon: Andrew Keys11. september Memorial Garden i Sudbury, Massachusetts. Spill av denne podcasten …
Foto / Illustrasjon: Andrew KeysVelkommen til den aller første episoden av Fine Gardening sin første podcast, Garden Confidential: Stories at the intersection of people and plants. Jeg er Andrew Keys, og jeg vil være verten din her hver måned.

Forrige måned markerte 10-årsjubileet for hendelsene 11. september 2001. Da jeg leste om innvielsen i år av den første fasen av Flight 93 National Memorial i nærheten av Shanksville, Pennsylvania, lurte jeg på: Når hagearbeid visstnok er mindre populær nå enn i fortiden, hvorfor er det slik at vi over hele Amerika fortsatt vender oss til hager som minnesmerker?

Spill podcast
Eller last ned
Fra iTunes

I denne episoden snakker jeg med Beth Farrell, styreleder for komiteen som bygde 11. september Memorial Garden i byen Sudbury, Massachusetts (bildet).

«Vi ønsket et sted for familiene å kunne komme til,» sier hun. “Men det vi har funnet i løpet av de ni årene med minnesmerker [was] hele byen trenger å gro. ”

Naomi Sachs, grunnlegger av Therapeutic Landscapes Network, tilbyr et vitenskapelig perspektiv. «Når et lite samfunn kan plante en lund med trær eller en hage og også være en måte å huske mennesker og begivenheter på, kan det være kraftig,» sier hun. Sachs diskuterer Maya Lin’s Vietnam Veterans Memorial i Washington, DC; kirkegårder som de opprinnelige hagesminnene; og vår metafysiske forbindelse til beplantede rom.

Lenker nevnt i denne podcasten …

Terapeutisk landskap nettverk

Flight 93 National Memorial

Sudbury, Massachusetts 11. september Memorial Garden

Vietnam Veterans Memorial

“Minnesmerker er helbredelsessteder. De er katalysatorer for folk ikke bare å huske – men også ofte å sørge, forklarer hun. «Noen ganger er det en ensom handling, noen ganger er det for en familie, å besøke en gravplass, og noen ganger er det for et helt samfunn eller et helt land.»

«En hage er symbolsk for en hel livssyklus,» sier Farrell. “Planter dør, men …[they] kom tilbake igjen … Det som gjør denne hagen så spesiell, er at den virkelig var et kjærlighetsarbeid fra alle samfunnslag i hele Sudbury … Det er en fantastisk hage på den måten. Det tilhører alle i byen. ”

For mer informasjon om 11. september-minnesmerker, inkludert de i ditt område, kan du besøke USDA Forest Services Living Memorials Project and Voices of 11. september.

Musikk fra denne podcasten av ccMixter-brukere maktonitt og Gurdonark. Lydeffekter fra freesound-prosjektbrukere 3bagbrew og dobroide.