Skip to content

Episode 11: Fire and Ice

21 de mars de 2021

Til venstre vokser hydroponiske salater i Antarktis ved Australias Davis Station. Til høyre en agave på det varme setet. Spill denne podcasten.
Foto / Illustrasjon: Darryl Seidel (til venstre); Debra Lee Badwin (til høyre)Til venstre vokser hydroponiske salater i Antarktis ved Australias Davis Station. Til høyre en agave på det varme setet. Spill denne podcasten.
Foto / Illustrasjon: Darryl Seidel (til venstre); Debra Lee Badwin (til høyre)Jeg tror slutten av januar offisielt kvalifiserer som «vinterens døde», og for mange av oss er det en tid på året da vi sjelden tenker på å dyrke planter. Det er den mest ekstreme sesongen i hagen når det gjelder kulde … Eller er det? Noen av dem er uenige om de kommer fra et av de verste tørkeårene i USA siden Dust Bowl på 1930-tallet, og de vil ha et poeng.

Spill podcast
Eller last ned
Fra iTunes

Selvfølgelig holder planter alltid i en eller annen kapasitet, uansett hvordan vi mennesker har det i ekstreme situasjoner. Resultatet er at for oss er det der planter holder ut, også gartnere. I denne episoden, «Ild og is», ser vi på planter og menneskene som dyrker dem under veldig forskjellige, veldig ekstreme omstendigheter. I første halvdel vil jeg snakke med Darryl Seidel, hvis hage vi tidligere har omtalt på Fine Gardening in the Garden Photo of the Day. Darryl administrerer drivhuset ved Australias Davis Station i Antarktis, og jeg vil snakke med ham om utfordringene med å dyrke planter på det kaldeste, tørreste kontinentet på jorden – og om vinteren, ikke mindre. Deretter forteller Debra Lee Baldwin, forfatter av Succulent Container Gardens og de kommende Succulents Simplified, historien om hvordan en venn krediterer saftige planter for å redde hjemmet sitt fra Sør-Californias onde brann i 2007.

Lenker nevnt i denne podcasten …

Dagens hagefoto:
Darryl’s Garden i Antarktis
Debra Lee Baldwin

Det er en ekstrem episode av Garden Confidential denne måneden! Vi håper du hører på.

Musikk fra denne podcasten av ccMixter-brukere gurdonark og Pitx.