Skip to content

For å lage vakre blomsterarrangementer hjemme, bruk denne enkle teipgitterteknikken

7 de november de 2022

Å tilbringe mye tid hjemme i disse dager betyr å gå seg vill i en og annen TikTok-virvel. Senest ble vi fascinert av videoen vi så fra Farah Merhi som viser en fin måte å gjøre DIY-blomsteroppsatser på som ser ut som en proff viftet med tryllestaven for å lage. Hemmeligheten? Litt tape. Denne enkle teknikken, som kalles et båndnett, kan hjelpe deg med å lage fantastiske blomsteroppsatser på egen hånd som ser ut som de er designet av en profesjonell blomsterhandler. Alfred Palomares, visepresident, Merchandising, 1-800-Flowers.com deler hvordan du lager båndnettet:

  1. Forbered vasen. Begynn med å fylle vasen med lunkent vann. Sørg for å tørke kantene på vasen før du setter tapen. Klipp deretter strimler av tape og begynn å plassere den på tvers av vasen i et rutenett med tapestrimler i én retning og deretter samme mengde i motsatt retning. Klipp av rester av tape for å feste seg til kantene på beholderen. Tara Keleher, en blomsterdesigner som jobber med UrbanStems, anbefaler å bruke blomstertape og bruke en stripe tape rundt toppleppen på blomsterkaret for å feste rutenettet på plass.
  2. Klipp stilkene. Uansett hvilken type blomster som er bestilt, bør blomsterstengler alltid trimmes før du arrangerer dem. Trimming av blomster på en vinkel vil hjelpe blomstene til å absorbere mer vann og næringsstoffer fra blomstermaten.
  3. Mat blomstene. Det er veldig viktig å bruke blomstermat for å forlenge blomstenes levetid og sørge for at de opprettholder styrke og liv.
  4. Begynn å arrangere. For en blandet bukett, begynn med å plassere det diverse grøntområdet og de største blomstene rundt omkretsen av vasen først for å lage en base, og fyll deretter inn mot midten. Båndgitteret vil også bidra til å holde alle stengler på plass, uansett størrelse. (Vi elsker bukettene Pastel Passion og Pastel Posy fra 1-800-Flowers.)
  5. Få blomstene dine til å vare. For at blomstene skal vare, bytt vannet annenhver til tredje dag, bruk moderat varmt vann hver gang vannet byttes ut. Du vil også ønske å kutte stilkene i en vinkel, en til to tommer fra bunnen, for å gi dem mer plass til å motta vann og forbedre hydreringsnivået. Sørg for å fjerne eventuelle blader eller biter av stilker som har falt under vannlinjen i vasen. Hvis du ikke gjør det, skaper de bakterier – som kan forkorte levetiden til buketten. Blomstermat bør byttes ut når blomsterplantene dine får nytt vann. Og et annet viktig tips: Hold buketter unna direkte sollys og varmekilder, da begge disse vil tørke ut arrangementet. Et kjøligere miljø vil bevare livet til blomstene og holde vasen fri for bakterier.

SE: Hvorfor kalles hortensia også hortensia?

Vi blir kanskje aldri virale på TikTok, men vi blir forbanna hvis vi ikke kan lage en av de vakreste blomsterbukettene som finnes etter å ha fulgt disse enkle trinnene. Klar til å arrangere noen blomster?