Skip to content

Dette er hva du må gjøre hvis du vil holde blomstene friske lenger

19 de juni de 2021

Blomstene er så vakre at det er vanskelig å motstå å dekorere hjemmet med den rare vasen, og de ser så bra ut … Det er synd at de holder så lite, men heldigvis kan vi gjøre noen ting for å holde dem lenger.

Og selv om du tror noe annet, er det ikke nødvendig å komplisere mye 😉, du må bare følge rådene våre for å ha et hjem utsøkt dekorert med vakre friske blomster.

Velg den beste tiden å kjøpe eller kutte dem

Vase med røde tulipaner

Hvis du har tenkt å ha en vase full av vakre blomster, er det veldig viktig at du velger den beste tiden å skaffe dem, siden det i stor grad vil avhenge av hvor lenge de er godt bevart. A) Ja, Det anbefales sterkt å fange dem tidlig på morgenen, når de allerede er åpne, men ikke helt.

I tilfelle du kjøper dem fra en blomsterhandler, er det viktig at du velger de som ikke er utsatt for solen direkte eller gjennom vinduet, da de raskt vil visne.

Ikke legg for mange i en vase

Vase i glass

Vasen skal ha riktig mengde blomster, intet mer, intet mindre. Avhengig av formen på vasen, som blomstene i seg selv, kan du derfor legge to eller flere.

Så for eksempel, hvis vasen er formet som et glass, kan en gruppe på 6-8 vakre påskeliljer eller tulipaner være veldig bra; men hvis den er rørformet, vil det være bedre å sette 7-10 gerberaer eller lignende blomster.

Fyll vasen med litt kalkfritt vann

Vann

Slik at de blir bevart over lengre tid det er praktisk å bruke vann som ikke har kalkEllers ville de snart bli bortskjemt. Hvis du ikke har hvordan du får tak i det, kan du fylle en beholder med vann og la den hvile i 12 timer. Etter den tiden kan du bruke overflatevannet.

Et annet alternativ er å bruke regnvann eller destillert som du kan kjøpe i ethvert supermarked.

Gi dem litt eplecidereddik

Eplevinager

Slik at blomstene ser sunnere ut du kan fortynne en liten skje med eddik i en liter vann, og bruke denne blandingen som en væske for å holde dem i vasen. På denne måten vil de se mye penere ut 😉.

Husk selvfølgelig å bytte den hver 2-3 dag og rengjøre vasen annenhver dag for å unngå spredning av bakterier og sopp.

Få penere blomster takket være aspirin

Glassvase med gerberaer

Aspirin er et legemiddel som mange av oss har hjemme. I tillegg til å hjelpe oss med å forbedre helsen vår når vi er syke, hjelper det også blomstene til å være spektakulære. For det, du må oppløse en eller to aspirin i en halv liter vann, la den oppløses og deretter helle den resulterende væsken i vasen.

Du får se hvordan du med disse triksene kan vise frem blomster lenger 🙂.