Skip to content

Gravid løkplantepleie: Dyrking av den unike Ornithogalum Caudatum

15 de februar de 2021

The «Gravid løk”- Ornithogalum caudatum [or-ni-THOG-al-um] [kaw-DAY-tum] er en løkformet blomstrende plante som tilhører Asparagaceae plantefamilien. Familien er kjent for aspargesplanten.

Gravid løk Ornithogalum Longibracteatum har et grunt rotsystemDe fleste kaller caudatum med vanlige navn:

  • Gravid løkplante
  • Falsk løk
  • Falske sjøløk
  • Sjøløk

Opprinnelig funnet i Sør-Afrika, har Ornithogalum caudatum også kjent som (Ornithogalum longibracteatum, Ornithogalum bracteatum og Albuca bracteata) blitt populær, takket være sine unike egenskaper.

Denne fascinerende planten er lett å dyrke. Dens tykke saftige røtter hjelper med å beholde vann og møter ikke noen betydelige sykdommer eller skadedyr.

Hvor kom navnet «gravid løk» fra?

Denne planten fikk navnet «gravid løk» på grunn av kulene som dannes om våren under det ytre laget av moderplantepæren.

Babypærene svulmer og forblir festet for å danne en “pærekoloni” på moderpæren. Les videre for å lære mer.

Ornithogalum Longibracteatum Gravid løk og vekstkrav

Hvor stor vokser sjøløk?

En gammeldags vinduskarmen potteplante. Blader av lange grønne streamers for blader.

Graviditetsløken produserer uvanlig vekst. De store grønne pærene når opp til 4 ″ tommer.

Lange, stropplignende blader spirer fra toppen av hovedpæren og blir omtrent 2′ fot høye. Under ideelle forhold kan bladene nå fem meter.

Planten vokser i middels hastighet og er lett å inneholde i en gryte eller planter.

De anbefalte vekstsonene for «Gravid løk» er USDA hardiness soner 4 – 10. Den vokser best på varmere steder, men kan vokse innendørs i kjøligere områder.

Gravid løkblomst og duft

Gravide løkplanter skaper en uvanlig blomst om våren og sommeren. Den produserer hundrevis av små hvite blomster på en pigg som sitter på toppen av en to meter høy stamme.

Disse små grønne og hvite stjerneformede blomstene gir en lett, behagelig duft.

Lys og temperatur

Denne subtropiske planten trenger mye sollys. Den skal motta minst fire timer med sterkt sollys hver dag.

Når du plantes i en container som vokser utendørs, flytt sjøløken til det ideelle stedet hver sesong. På våren og høsten skal den få full sol eller delvis sol. Om sommeren skal den få delvis skygge.

Når du vokser innendørs, bør ethvert vindu som får sterkt sollys hele dagen fungere. Et vindu mot sør er ofte det beste valget.

Normal romtemperatur (72 ° Fahreinite) er bra for dette anlegget innendørs. Det kan ikke overleve en iskald vinter utendørs.

Vanning og fôring

Gravide løk trenger regelmessig vanning, men ikke fuktig jord. La jorden tørke mellom vanning.

Om vinteren, reduser vanning. Tilfør nok vann for å forhindre at pærene krymper.

Gjødsel om våren, sommeren og høsten, og tilsett vannløselig flytende gjødsel til vannet før vanning. Ikke gjødsle om vinteren.

Jordkrav og transplantasjon

For sunne gravide løk, bruk en rik, godt drenert jord. Du kan bruke vanlig pottejord med ekstra perlit tilsatt.

Pæren sitter eller vokser over bakken på toppen av potteblandingen.

Repotting er bare nødvendig hvis du blir lei av å se på containeren. Imidlertid, når du transplanterer, gjør det om våren.

Våren er også det rette tidspunktet for å lete etter nye pærer som vokser av de eldre pærene.

Pleie og vedlikehold

Selv om det ikke er nødvendig å pleie denne unike planten, er det en oppgave du vil utføre.

Når de ytre lagene på pærene begynner å tørke og skrelle av, fjern dem. Dette bidrar til å oppmuntre til sunn vekst gjennom hele vekstsesongen.

Relatert lesing:

  • Ornithogalum – Stjernen til Betlehem-blomsten
  • Ornithogalum Dubium – Orange Star Plant
  • Allium Ornamental løk

Hvordan forplantes Ornithogalum longibracteatum

Forplant planter ved å skille nye pærer fra de større foreldrepærene. Fjern lett disse pærene uten å skade foreldrepærene.

Plasser de yngre pærene i individuelle potter, og bruk en rik jord med god drenering. Når du setter pærer i jord, må du sørge for at de peker oppover. Sett pottene i sterkt sollys og vann en gang.

Vent til røttene er dannet før du vanner igjen. Når planten roter, flytt pæren til en større gryte. Med riktig pleie kan disse unge pærene vare i flere år.

Hvilke skadedyr eller sykdomsproblemer møter falsk sjøløk?

Denne hardføre planten har ingen betydelige trusler, men det er noen få problemer å se etter. Det kan hende du legger merke til hvitløk på planten. De gjemmer seg vanligvis mellom bladene.

TIPS: For å fjerne hvitløk, bruk en bomullspinne dyppet i alkohol. Tørk av feilene. For større angrep spray spray planten med insektmiddel.

Hvis du merker pærer som er løse i jorden, kan det være på tide å bli kvitt de eldre pærene. Samle de yngre pærene og plant dem på nytt mens du kaster de eldre pærene.

Pærene kan også begynne å råtne, noe som vanligvis er et tegn på at jorden er for våt. Hvis du merker oransje-brune flekker på bladene, får planten for mye sollys.

Foreslått bruk av sjøløk

Denne uvanlige planten er en flott samtalestarter. Hvis du vokser innendørs, må du sette det et sted gjestene kan se det. Forsikre deg om at den fortsatt får nok sollys.

En hengende kurv er også et flott alternativ for denne planten, da kurven lar bladene kaste seg over sidene.

Som medisinsk plante er den kjent som den tyske løken. Innbyggere på det tyske landskapet brukte knuste blader for å tette kutt og blåmerker. Det ble også tilberedt med sukkertøy i en kald sirup.