Skip to content

Growing Underground

16 de april de 2021

LowLine-konseptets forhåndsvisning
Foto / Illustrasjon: Lizzy Zevallos / LowlineNoen trodde tydeligvis gikk inn i beplantningen.
Foto / Illustrasjon: Lizzy Zevallos / LowlineDen tidligere Williamsburg Trolley Terminal, et underjordisk rom der parken kan bygges.
Foto / illustrasjon: Delancey UndergroundLowLine-konseptets forhåndsvisning
Foto / Illustrasjon: Lizzy Zevallos / LowlineNoen trodde tydeligvis gikk inn i beplantningen.
Foto / Illustrasjon: Lizzy Zevallos / LowlineDen tidligere Williamsburg Trolley Terminal, et underjordisk rom der parken kan bygges.
Foto / illustrasjon: Delancey UndergroundHvis du har hørt om New Yorks ekstremt populære High Line (et offentlig grøntområde som vokser ut av en tidligere hevet jernbane på Manhattans vestside), bør du være oppmerksom på dens forestående folie: LowLine, en foreslått underjordisk park på New York Citys Lower East Side. Mens High Line skapte frodige og levende rom over bygater, vil LowLine bringe beplantning og besøkende under jorden. Ideen er en fantastisk, om ikke akkurat ny; der det er kort plass, har folk en tendens til å bruke det underjordiske. Romerne begravde den avdøde i katakomber, og beboerne i Edinburghs underliv bodde og arbeidet bokstavelig talt i byens underside, i hvelv under bygningene og gatene. LowLine vil imidlertid være et deilig sted å være.

Prosjektets ledere, James Ramsey og Dan Barasch, vil gjøre en ubrukt plass under Delancey Street, tidligere Williamsburg Trolley-terminalen, til en park. Et fascinerende belysningssystem vil samle sollys fra verden over jorden og distribuere det nedenfor for å jage det mørke og mørke bort.

Jeg hadde lykken med å snuble på en forhåndsvisning av konseptet for noen helger siden, som ble arrangert for å vise samfunnet hva prosjektet handler om. Gjestene gikk inn i et mørkt lager på Broome og Essex Street, nær den foreslåtte plasseringen av parken. Etter å ha kommet gjennom en sving av frivillige med utklippstavler og brosjyrer, møtte du selve prosjektet, og synet var verdt mer enn tusen frivillige ord.

En moden japansk lønn nådde opp i svakt filtrert lys som kom fra taket, og en rekke bregner og mosser dekket over alt det den vokste på. Man kunne ikke unngå å forestille seg denne beplantningen som toppen av et rolig Okinawa-fjell, skåret av og falt i New York. Jeg kan ikke si hva designet vokste på, men det luktet jord og kompost og alle de rike gode tingene som får en hage til å vokse. Basert på førsteinntrykk er LowLine et innovativt prosjekt å holde øye med. Hvis alt går som planlagt, kan du kanskje gå blant planter under bygater neste gang du besøker New York. Besøk http://thelowline.org for mer informasjon eller for å donere til saken.