Skip to content

Hvordan lager de The Farmers «Almanac?

19 de april de 2021

2013-utgaven av The Farmers «Almanac
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra The Farmers «AlmanacFrostspådommer i USA
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra The Farmers «AlmanacFrostspådommer i Canada
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra The Farmers «Almanac2013-utgaven av The Farmers «Almanac
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra The Farmers «AlmanacFrostspådommer i USA
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra The Farmers «AlmanacFrostspådommer i Canada
Foto / illustrasjon: med tillatelse fra The Farmers «AlmanacJeg får aldri fortalt min formue, ser bort fra teblader i bunnen av tekoppen min, og vil selv ignorere linjene i håndflatene. Men av en eller annen grunn, er jeg alltid tilbøyelig til å bla gjennom den sjarmerende Farmers «Almanac, en værmelding på trykk siden 1818. Etter år med å ha forvirret sidene, bestemte jeg meg for å spørre folkene på The Almanac selv hvordan de arbeid. Administrerende redaktør Sandi Duncan svarer:

Hvordan lager bondens almanakk værmeldinger?

Duncan: The Farmers «Almanac spådommer er basert på en veldig spesifikk og pålitelig formel som forblir hemmelig for alle unntatt noen få utvalgte Almanac-medarbeidere. Den er basert på en formulering som dateres tilbake til 1818 som ser på tidevann, astronomiske hendelser og solflekker. Den overvåker også den skiftende avstanden til månen i forhold til jorden, samt visse månesykluser. Og til slutt følger vi en liste over regler (den første redaktøren av Farmers «Almanac, David Young kalte dem sin «værkanon») som spesifiserer visse værmønstre basert på naturlige sykluser. Denne kanonen kan betraktes som vår berømte og nøye bevoktede «hemmelige formel» som dateres tilbake i nesten 200 år; vi tror at vi, i tillegg til våre nyere studier av solaktivitet og månesykluser, har kunnet foredle og forbedre prognosene våre.

Så du bruker ingen av de moderne teknologiene som brukes av dagens meteorologer, som IBMs Bluefire-datamaskin i Colorado?

Duncan: Vi bruker ikke datamaskiner, satellitt eller moderne radarsporingssystemer. Vi finner formelen vår som en påvist måte å forutsi langsiktige utsikter på. I løpet av årene har det bare vært syv værprognosatorer som har tatt formelen eller «værkanon» og lagt til noen observasjoner og endringer i de opprinnelige reglene som ble satt tilbake i 1818.

Kjøper Generasjon Y seg inn i almanakken?

Duncan: Det ser ut til å være en økende trend for å komme tilbake til det grunnleggende, tilbake for å dyrke din egen mat og spise og leve mer naturlig, spesielt med den yngre generasjonen. Dette ser ut til å stimulere interessen for Almanakken med Gen Y-lesere, ettersom vi alltid har tilbudt tips, artikler og informasjon om måter å leve livet på en mer enkel, organisk måte. I tillegg, nå som vi har gått inn i den digitale tidsalderen med sosiale medier og ebøker, tilbyr vi informasjonen vår i formater som Gen Y krever. Så ja, Farmers «Almanac fortsetter å være relevant og populær blant alle generasjoner.

Hvilke råd vil du gi gartnere i høstsesongen?

Duncan: Fall betyr ikke slutten av hagearbeidssesongen, men det betyr at du må holde øye med været, spesielt hvis du bor i nordlige deler av landet. Vi lister opp gjennomsnittlige frostdager i Farmers «Almanac og online, samt en artikkel om hvordan du selv kan være i stand til å forutsi en kommende frost.

Går inn i neste år?

Duncan: I følge Farmers «Almanac i 2013 vil vinteren komme tilbake til normalitet i øst og fremdeles være ganske mild i vestlige deler av landet. Nedbør ser gjennomsnittlig til over gjennomsnittet i noen områder, noe som burde hjelpe litt i områder som var plaget av tørke i år. Dette skal fungere bra for gartnere og bønder.

Jeg vil være interessert i å høre noen erfaringer våre lesere har gjort med The Farmers «Almanac. Legg igjen en kommentar nedenfor.