Skip to content

Her er hvorfor jeg kjøper en dekorativ portulakplante hver sommer

3 de januar de 2023

Moren min har alltid en overflod av blomster på terrassen og i hagen som vokser og blomstrer hele sommeren. For flere år siden hadde hun en blomstrende prydportukplante som fanget øynene mine, og etter å ha lært hva det var, har jeg kjøpt noen av dem for å plante i containere hver sommer siden. Grunnen? De krever nesten null innsats for å ta vare på og gir vakre blomster hele sommeren.

Min favorittdel med å kjøpe portulak er uansett hvor varmt det blir her i Alabama, jeg vet at det ikke vil visne eller dø. Faktisk kom prydportuken inn på Grumpy Gardeners liste over 5 sommerblomster du nesten aldri trenger å vanne. Etter å ha plantet den, ignorerer jeg vanligvis min mesteparten av sommeren, og den vokser og blomstrer fortsatt vakkert. Jeg har en liten uteplass og ikke tilgang til en vannslange, så å fylle en vannkanne på kjøkkenet mitt er det eneste alternativet for å vanne blomster, noe som noen ganger fraråder meg fra daglig vanning. Jeg reiser også en del om sommeren, så jeg vet at plantene mine definitivt ikke blir vannet hver dag. Mengden vann den får fra sommerregnbyger er nok til å holde den i vekst og blomstring.

Når jeg går til min lokale hagebutikk, tar jeg alltid noen turer opp og ned gangene for å se alle de vakre blomstene de tilbyr. Selv om jeg noen ganger blir fristet av skygge- eller vannelskende varianter, vet jeg at de mest sannsynlig ikke har en sjanse til å overleve varmen fra en sørlandssommer under min omsorg. Over tid har jeg lært at det er best for meg å bare holde meg til blomster som prydportulakken som elsker varme og ikke krever mye vanning. I tillegg til å være lettstelt, elsker jeg også utseendet til dekorativ portulak. Bladene er som bladene til en sukkulent, og de fargerike blomstene åpner seg hver morgen for å avsløre en levende blomst, vanligvis rød eller rosa, med et gult senter. Pene blomstrer med liten innsats fra min side er grunnen til at jeg kommer til å fortsette å kjøpe noen få prydplanter av portulak hver sommer.