Skip to content

Høst er for planting (og deling)

16 de mars de 2021

Hvis du har planter til overs og ingen steder å losse dem, kan du prøve Plant Catching.
Foto / Illustrasjon: Michelle GervaisEr kjære blå grafiske fugler de nye maskotene til all sosial programvare? Jeg har ikke noe imot det.
Foto / illustrasjon: Courtesy Nicolas CardilhacSjekk ut disse instruksjonene rett fra kilden.
Foto / illustrasjon: Courtesy Nicolas CardilhacHvis du har planter til overs og ingen steder å losse dem, kan du prøve Plant Catching.
Foto / Illustrasjon: Michelle GervaisEr kjære blå grafiske fugler de nye maskotene til all sosial programvare? Jeg har ikke noe imot det.
Foto / illustrasjon: Courtesy Nicolas CardilhacSjekk ut disse instruksjonene rett fra kilden.
Foto / illustrasjon: Courtesy Nicolas CardilhacHvis du har hagearbeid bare en kort stund, har du sannsynligvis blitt tilbudt litt av dette eller det fra hagene til venner og familie. Min egen bestemor vil ikke slutte å rive det jeg tror er «Moonbeam» flåttfrø (Coreopsis «Moonbeam») ut av sengene sine og kjøre dem til mine. Faktisk begynte hun å legge igjen poser med divisjoner i postkassen når jeg er ute, da jeg nå protesterer over overflod av irriterende små gule blomster i mine tidligere hvite og lilla temagrenser.

Jeg går bort. Poenget er at gartnere liker å ta vare på hverandre. Du gir meg noe av den planten, jeg gir deg noe av denne. Det er en veldig symbiotisk (og rimelig) måte å samle planter på.

Tenk deg dette: et nettsted der du enkelt kan dele overflødige planter, pærer, frø eller stiklinger med gartnere i ditt område. Plant Catching er hjernebarnet til Nicolas Cadilhac fra Montreal, Canada, en relativ nykommer i hagearbeidsscenen som følte at han kunne få gartnere mer tilkoblet ved å utvikle et webområde hvor de kunne dele varene sine. Plant Catching finner brukere i hvilken som helst nærhet du forteller det til, og lister deretter opp hva disse menneskene har å tilby. Du kontakter deretter disse personene og oppretter et møte.

Når du planter, deler og reviderer hagen i høst, og du finner ut at du har flere divisjoner av plante A enn dine venner og familie ønsker, eller ekstra vårblomstrende pærer som du bare ikke får plass i bakken, bør du vurdere å dele dem på Plant Catching. Husk: suksessen til nettstedet avhenger av hvor mange gartnere i ditt område som aktivt bruker det. Så logg på og prøv det! Hvis du er i Connecticut, kan du oppdage en profil jeg har oppført for bestemors «Moonbeam» tickseed.