Skip to content

Howea Forsteriana Kentia Palm Care Tips

24 de februar de 2021

Kentia palm care kommer med en rik historie få innendørs potteplanter kan kreve.

Den oppreiste «Kentia-palmen Howea Forsteriana» med sine vakre, buede, mørkegrønne blader har prydet bakgrunnsbildene av kongelige i viktoriansk tid og fikk navnet «Parlor Palm.»

Kentia Palm-pleie på Gaylord Palms Hotel er alltid utmerketKentia palmer vokser på Gaylord Palms Hotel, Orlando, Florida, USA, november 2017 Innholdsfortegnelse

 • Fakta om Kentia palmeplante
 • Kentia Palm Elegant Fantastisk Accent Palmer
 • Kentia Palm Care – Lysindikatoren
 • Hva er den beste potteblandingen for Kentias?
 • Hvordan vil du vite om du overvannet Kentia Palm?
 • Hva skjer med undervanns Kentias?
 • Hvilke skadedyr og sykdommer er Kentia Palms utsatt for?
 • Bakgrunn og historie om Howea forsteriana The Kentia Palm

Det er også en annen Kentia som heter Howea belmoreana, Belmore sentry palm og krøllet palm.

Fakta om Kentia palmeplante

 • Opprinnelse: Lord Howe Island, New South Wales, Australia
 • Familie: Arecaeae
 • Botanisk navn: Howea Forsteriana [hou’-ee-ah] [for-ster-ee-AY-na]
 • Vanlig navn: Kentia Palm, Sentry Palm, Parlor Palm
 • Anleggstype: Evergreen flerårig
 • Størrelse: Innendørs 5′-12 ′ fot høy
 • Hardførhet: USDA hardførhetssone 9b -11
 • Eksponering: lys beliggenhet, indirekte morgensollys
 • Jord: god drenering og rask drenering på sandsiden
 • Vann: Vann grundig og la jorden tørke
 • Gjødsel: sakte utgivelse
 • Formering: frø
 • Skadedyr og problemer: Edderkoppmidd, skalainsekter, melkeboller

Kentia Palm Elegant Fantastisk Accent Palmer

Nylig, på litt kanalsurfing, kjørte jeg over en gammel film. I bakgrunnen var «Kentia» en populær innendørs håndflate og en av de tøffeste og mest elegante palmer for innendørs bruk rundt.

Kentia er rett og slett en flott innendørs plante!

Dekoratører elsker kentia palme innendørs for sin unike, slanke form som gir en fantastisk aksent.

Det botaniske navnet er Howea Forsteriana [hou’-ee-ah] [for-ster-ee-AY-na], men er oftere kjent som Kentia forsteriana eller vaktpalm.

Kentia er en oppreist håndflate med vakre, buede, mørkegrønne blader. Dens bruk som en innendørs håndflate dateres tilbake til de sosiale dagene i den viktorianske tiden. Mange kaller denne arten – «tre i en gryte.»

Kentias er vanligvis tilgjengelig i det 5′-12 ′ fot høye området for innendørs bruk.

Navnet “kentia” kommer fra en by Kentia på Lord Howe Island øst for Australia der håndflaten vokser naturlig og Kentia-palmen kan nå en høyde på 60 ′ fot høy.

I dag importeres frø (strengt regulert) fortsatt fra øya og dyrkes i både Hawaii og California.

Kentias har ikke en sprøtterot, og gjør det veldig bra som en containerisert håndflate. De dyrkes vanligvis som enkeltplanter til de når en viss høyde.

Deretter blir håndflatene matchet og plantet som multipler på 2 til 5 planter per potte og dyrket på. Denne prosessen kan ta 4 til 7 år før Kentia er klar for salg.

samling av kentia-plommer

Kentia Palm Care – Lysindikatoren

Her er en «lysindikator» for pleie av Kentia palmeplanter – i svakt lys kan planten bare ha 4 til 6 fronds, i middels lysnivå ser du kanskje dobbelt så mange fronds. Så generelt mer indirekte lys, jo bedre.

Disse innendørs palmer blir ganske høye, rotbundet i ganske små potter. Når du vanner din Kentia-håndflate, må du sørge for at hele rotkulen blir vannet, og la minst halvparten av pottejordblandingen tørke.

IKKE hold rotkulen fuktig eller våt hele tiden, ellers vil rotrotting oppstå.

Selv om Kentia er allsidig og tåler forhold med lite lys, bør et lyst sted med indirekte sollys om morgenen gi nok lys og intensitet til å opprettholde denne gulvplanten og muliggjøre riktig pleie.

Hva er den beste potteblandingen for Kentias?

De fleste Kentias dyrkes i små potter med rotsystemet i en noe rotbundet tilstand. Dette gjør pottejordforholdene til en viktig del av Kentia palmeomsorg.

Jordblandingen skal gi god drenering så vel som rask drenering for å forhindre rotrot.

De små pottene trenger å bære litt vekt slik at planten ikke blir topp tung på grunn av vekten av bladene.

En pottejord med ekstra sand tilsatt for både drenering og vekt sammen med en gjødsel med langsom frigjøring, bør gi stabiliteten og næringsstoffene dette «eviggrønne treet» krever.

Hvordan vil du vite om du overvannet Kentia Palm?

Se etter bladene med gulfargede spisser, deretter gule flekker og etterfulgt av bruning av Kentias bladspisser. Om vinteren må du være spesielt forsiktig så du ikke overvann kentiaen din.

Hva skjer med undervanns Kentias?

En undervannet Howea vil utvikle brune spisser, og bladene vil ikke være like oppreist og muligens lenende.

Husk at når du dyrker en Kentia, er disse palmer sakte. Mens du tar vare på Kentia hvis du må beskjære, gjør det selektivt (trimmende gule tips) til bladene og ikke fjern hele frondet.

Kentia er en av de beste palmer å vokse og er lett å vedlikeholde som den tøffe, slitesterke Rhapis-palmen, og dyrere enn andre palmer som Majesty Palm – jeg vil ALDRI anbefale å bruke Majesty Palm Tree som en innendørs plante. En riktig vedlikeholdt og ivaretatt Kentia-palme kan nytes i årevis.

Kentia regnes som «sårbar» av World Conservation Union, men denne australske innfødte Kentia-palmen (Howea forsteriana) er fremdeles en av verdens vakreste palmer dyrket for enten innendørs eller kentia-palme utendørs.

Hvilke skadedyr og sykdommer er Kentia Palms utsatt for?

Røde edderkoppmider er de største skadedyrene på Kentias palmer og de fleste innendørs palmer. Middene gleder seg over de varme romtemperaturene, og de tørre, lave fuktighetsnivåene fant de fleste stuer. Se etter disse små skadedyrene på undersiden av bladene.

Rengjøring av støv og tørking av blad med en fuktig klut kan bidra til å redusere middpopulasjonen.

Skaler bugs på palmeplanter ser ut som voksagtige, brune ovale støt har en tendens til å samles på undersiden av bladene og på stilken.

Bruk av Neem Oil spray hjelper deg med å «motvirke» edderkoppemider, avskalling av insekter og blåkluter fra å suge plantesaften fra deg Kentia.

Bakgrunn og historie om Howea forsteriana The Kentia Palm

Kentia-planten fikk sitt vitenskapelige navn, Howea forsteriana, fra Lord Howe Island i Australia for Howea-delen og Howea belmoreana en annen art fra Sir Isaac Bayley Balfour (1853-1922), professor i botanikk og vokter av Royal Botanic Garden, Edinburgh.

Karakterisert av en slank koffert med litt hevede ringformede koffertringer og en grasiøs krone av mørkegrønne hengende blader.

Den har en serie buede, fjærlignende, mørkegrønne, hengende blader som stråler ut fra små kofferter. Etablerte kentia palmeprøver kan være dyre.

Disse bladene kan bli opptil 3 meter lange på tornløse petioles. Mens bladene gir et luftig og balansert utseende, bøyer de fingerformede brosjyrene nedover i et fasjonabelt tofarget utseende.

Kentia-palmen produserer en blomsterstand som består av hvite blomster og kjedelige røde eggformede modne frukter. Selv om de er langsomme dyrkere, kan Kentia-palmer vokse til omtrent 6 til 18 meter som et ensomt tre.

Kentia Palm er en fantastisk prøvepalme, populær som et innendørs holdbart potteplante, og gir klasse til alle omgivelser – elegante hotellobbyer, restauranter, kjøpesentre og private boliger.

Mindre Kentia palmeprøver krever lave lysnivåer, mens større krever direkte sollys. Men generelt trenger de nøyaktig vanning, godt drenert jord og fuktighet for å vokse på sitt beste.