Skip to content

Hvordan bli kvitt Sago Palm Scale

29 de januar de 2021

Sago Palm (Cycas revoluta) er en del av Cycad-familien. Sagos er sakte produsenter som tar år å modne.

Cycads er tøffe, primitive og har eksistert siden trias- og jura-tiden. De kan være tøffe, men det er fortsatt viktig å beskytte cycad-plantene dine fra Sago Palm-skalaen.

Sago Palms forlater med skala aulacaspis yasumatsuiStore eksemplarer av Sago Palms har tykke stammer med en diameter på omtrent to meter og kan vokse opp til ti meter høye.

De mørkegrønne, spiny bladene kan bli omtrent fire meter lange. Cycad palmer kan ha flere stammehoder, hver spirer flere sett med blader.

Hva er Sago Palm Scale Pests?

Når du hører ordet ”skala”, kan noen tenke på skalaer på reptiler. Det er ikke så langt unna for sammenligning. Sykadeskalaer vokser under en voksdekning som ligner reptilskalaer.

Det er mange arter av insekter av planteskala. De vanligste skalaen insekter som infiserer Sago Palm er Cycad aulacaspis yasumatsui, eller asiatisk cycad skala, og Pseudaulacaspis cockerelli, eller falsk oleander skala.

Den asiatiske cycad-skalaen strømmer på bunnen av fronds. Den falske oleander-skalaen strømmer på toppen av fronds.

Disse insektene er flate og ovale og er ofte solbrune, hvite eller brune. Skalainsekter er små, like små som et nålhode. Det er to kategorier av vekter, myke og pansrede.

Myke vekter ser ut som myke, hvite, pulverformige prikker. Pansrede vekter fremstår som harde, mørke prikker. Disse skalaene finnes på stengler, stammer og løvverk.

Eggene klekkes under disse «prikkene» og blir larver eller kryper.

I henhold til sykdommer og skadedyr av prydplanter angriper 10 skalaer insektarter Cycas, inkludert: svart, california rødt, agn, Florida rødt, grønt skjold, halvkuleformet, oleander, ananas, lilla og myk.

Sago Problemer – Hvorfor guler Sago-palmen min?

Hvilken skade forårsaker skalaen?

Skalainsekter, spesielt crawlerne, suger saft fra Sago Palm. Når båndene spiser på saften av Cycas revoluta, skilles det ut et klebrig stoff som kalles honningdugg.

Denne honningdug tiltrekker seg maur, fluer og andre insekter.

Honeydew fanger også soppsporer. Honeydew fører til sotig mugg, som ser ut som svart sot og forhindrer lys i å komme gjennom til bladene.

Mens skadedyr er utrolig små, er «vekten» lett å se.

Se etter hvite eller svarte prikker eller skalaer på toppen og bunnen av Sago Palm. På hardt infiserte Sago Palms vil bladene se hvite ut.

Kontroller om vektene er i live ved å skrape dem. Hvis vekten er død, vil de være tørre og pulverformige. Hvis vekten er fuktig og squishy, ​​er de aktive.

Hvordan kontrollere skadedyret eller tilstanden

Skala kan ødelegge Sago Palms. Heldigvis er det lett å bli kvitt skalainsektene naturlig eller med kjemikalier. Les alltid instruksjonene på etiketten før du bruker kjemikalier.

Naturlige behandlinger og metoder for å bli kvitt skalaen

Hvis din Sago Palm lider av skala, tar det naturlig tålmodighet å bli kvitt dem.

Beskjæring

Den første naturlige metoden for å kvitte seg med er å beskjære Sago Palm. Tungt infiserte blad kan beskjæres, legges i en forseglet pose og kastes bort fra planter. Beskjær også syke fronds.

Skraping

Hvis skalaen som er funnet ikke er for mye, kan du skrape den av med en negl, et kredittkort eller en kjedelig gjenstand. Merk at du kanskje trenger andre metoder for å forhindre at angrep fra skalaen kommer tilbake.

Isopropylalkohol

Bruk en bomullsdott dynket i isopropylalkohol for å tørke skadedyrene. Hvis du kan, skrap vekten av med bomullsdott.

Dette vil oppløse skalaen og eventuelle honningduggrester. Gjør denne metoden annenhver til tredje dag for å sikre at skalaen blir borte permanent.

Neem olje

En annen metode er å bruke neemolje. Spray Sago-palmeblader, topp og bunn, med neemoljen. Bland vann og neem som inneholder azadirachtin, som sakte dreper vekter og etterlater et beskyttende strøk på Sago Palm.

Neem kan også brukes som en drenking. Detaljer om: Hvordan blande Neem-olje som jordnøkkel

MERK: Det anbefales at du sprayer sagopalmer tidlig på morgenen når temperaturen er kjøligere.

Insekticid såpe

Prøv en insektdrepende såpe på Sago Palm. Disse såpene virker ved å tilstoppe luftveissporene på skalaen insekter, noe som får dem til å kveles.

De fleste insektmiddel såper er organiske og vil ikke skade Sago Palm. Sørg for å vaske såpen mellom applikasjoner for ikke å blokkere porene på Sago Palm.

Bruk insektdrepende såpe hver tredje dag for å sikre at skalaen er borte.

Sørg for å undersøke insektmiddel såpe for å sikre at den bare inneholder organiske ingredienser og ikke vil skade planten, dyrene eller menneskene dine.

Detaljer om: Hvordan lage hjemmelaget insektdrepende såpe

Naturlige rovdyr

For et lett, angrep introdusere naturlige rovdyr som marihøner i hagen.

Kjemiske metoder for å bli kvitt skalaen

Bli kvitt skalaer ved å bruke systemiske insektmidler. Et systemisk planteinsektmiddel blir absorbert gjennom stammen eller roten og overført til andre plantedeler. Sørg for å følge instruksjonene for riktig bruk.

Hagebrukolje er også en egnet kjemisk metode for å kvitte seg med skalaen.

Påføring av hagebrukssprayer kan drepe skalaen på ethvert livsstadium og virke ved å blokkere luftveissporer på skalaen.