Skip to content

Hvordan bli kvitt Springtails i jord

14 de februar de 2021

Springtails er små, små insekter som varierer i størrelse fra 1/64 ″ av en tomme til ca 1/2 ″ en tomme. Disse flerfargede, lyseblå, rosa, gule, røde, flekkete, stripete skadedyrene … samt grå, brun eller svart farge fra underklassen Collembola.

Navnet deres kommer fra en forked vedheng som plutselig beveger seg og gir disse insektene muligheten til å hoppe. Dette får disse insektene til å «springe ut», men de har ingen vinger. Imidlertid betraktes de ikke lenger som insekter på grunn av deres indre tyggemekanisme.

Collembola trives i stort antall i mulkete, fuktige områder som lever av alger, råtnende vegetasjon og sopp og mugg av plantemateriale. Etter en lang periode med regn kaller de til og med huset for svømmebasseng.

I huset finner du dem på fuktige steder som kjøkken, bad, fuktig kjeller, vinduskarmer, bladkull og potteplante. Springtailen forårsaker liten skade, men deres store antall kan gjøre dem til en plage. De tygger planterøtter og hemmer plantens hardhet.

Er springtails skadelig?

Ufarlig for mennesker, og de biter ikke.

Hva er Springtails? Kultur og levetid

Deres raske / raske reproduksjon starter fra eggstadiet til voksen og tar fire til seks uker, noe som betyr en rask livssyklus. Hunnene legger egg enten i pakker eller enkeltvis. Egg klekkes i løpet av fem til ti dager, avhengig av været.

Springtail-løsninger for potteplanter og hager

Så hvordan bli kvitt springtails?

Det er veldig vanskelig å kvitte seg med springtails, spesielt når du bruker kjemikalier. De fleste tilgjengelige kjemikalier for kontroll av vårhale er ikke effektive. Tilgjengeligheten av fuktige overflater fungerer også som avlssteder for dem. Nedenfor finner du noen av strategiene som kan drepe / frastøte dem fra hagen din.

Vanning av planter sjeldnere

Når vårhaleinfeksjon dukker opp i potteplanter, la pottejorden tørke før du vanner plantene dine. Springtails liker ikke tørr jord, og forstyrrer dermed deres habitat og reproduksjonssyklus. Å redusere fuktproblemene kan gjøre vårhaleinfeksjonen i huset ditt midlertidig. Vurder også å vanne fra bunnen av ved å la planter “fukte” vann.

Periodisk inspeksjon og fjerning

Se etter eventuell springtail-angrep rundt kanten av potter og utsatte rotkroner der disse skadedyrene samles. Inspeksjon av potter og pottejord med jevne mellomrom og fjerning av angrepne planter hjelper med vårhale kontroll ved å holde befolkningen nede. Det hjelper deg også med å oppdage andre hageskadedyr som lurer i huset ditt eller eiendommen.

Bruk Insect Growth Regulator Sprays

Når springtail blir en plage, bruk en spray for å kontrollere dem. Bruk integrert skadedyrbekjempelse eller et organisk produkt som de som er oppført for økologisk produksjon, for eksempel azadirachtin, mer på OMRI. Azadirachtin er en insektvekstregulator IGR og anti-feedant som vil kontrollere skadedyrsangrepet gjennom vekstforstyrrelser og sult.

Insektmiddel Forsiktighet

Mange insektmidler som brukes til å drepe / avvise springtails, er ikke effektive. Den mest effektive kontrollen kommer fra å kontrollere fuktigheten. Også flytende insektmidler kan ha bivirkninger på personen som sprøyter kjemikaliet på grunn av dets aktive ingredienser.

Fjern / reduser mengden mulch

Hold blader, gress og annet organisk materiale borte fra fundamentet. Fyll sprekker i fundamentet eller under jordlinjen med mulch så mye som mulig. Forsikre deg om at vinduer og dører er tette.

Hvordan drepe Springtails ved bruk av essensiell olje fra Cedar

En annen effektiv springtail-utryddelsesmetode er å bruke eterisk olje fra sedertre. Unn deg plantene i hagen din med denne naturlige oljen.

Unngå aromaterapi og kosmetisk sedertreolje, da de ikke blir renset og hovedsakelig kommer fra noen former for sypresser.

Cedarolje er formulert for å drepe alle typer parasitter, inkludert springtail. Du kan bruke cedaroljetåkemaskinen til å trenge gjennom usynlige sprekker og sprekker.

Inspiser planter før du kjøper

Mesteparten av tiden kommer springtail bugs med potteplante materiale. Å inspisere potteblandingen før du kjøper, vil gå langt for å sikre at planter ikke kommer hjem allerede med insektsangrepet.

Bruk fingrene, berør eller press ned potteblandingen og se etter «hoppende» springtails.

Bruk av matkvalitets diatoméjord

Hvordan bruke kiselgur i hagen. For å hjelpe til med å kvitte deg med springtails, edderkoppmidd og andre insekter, dryss DE på potteplantene dine.

Lær mer Hvis du klikker på denne lenken og foretar et kjøp, tjener vi en provisjon uten ekstra kostnad for deg.

Hvis angrepet vedvarer, kan du prøve å bruke det som en giftfri og biologisk nedbrytbar jorddrenking for å avvise eller drepe insektene. Med denne metoden kan det hende du blir bedt om å bruke mer enn en gang for å se effekten. Et annet alternativ å prøve – bifen granuler for kontroll.

Kilder: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6